Moda

Bella Hadid je najbolje odjevena žena 2022. Uz ove navedene razloge, totalno ima smisla

  • Modni stil Belle Hadid je najbolji u 2022. godini, proglasio je Lyst
  • Vogue je naveo razloge zbog kojih je Bella najbolje odjevena žena godine
  • Njezina moć očituje se u porastu pretraga za komadima svakog outfita koji nosi

Model Bella Hadid na vrhu je prestižnog izbora Lyst 2022 “Power Dresser of the Year.” Stranica navodi razloge zbog kojih je baš Belli dodijeljen prestižni status, poput onog da su da su njezini outfiti potaknuli nevjerojatan “porast od 1,900% u pretragama za sličnim odjevnim komadima koje je nosila kao što su korzeti (porast od 70%) i cargo hlače (56%). Također, njoj se pripisuje zasluga što su Ugg čizme postale viralne na TikTok-u, nakon čega su rasprodane i zabilježile porast od 152% u pretraživanjima. 

 | Autor: @bella hadid @bella hadid

Efekt Hadid

Postoje i druge utjecajne slavne cure poput Kendall Jenner, Hailey Bieber pa čak i Belline sestre Gigi koje inspiriraju mase svojim stilom, ali izgleda da upravo Bella Hadid neprestano potiče viralne trendove i potiče na kupnju. 'Efekt Hadid' leži u tome, piše Vogue, da je 26-godišnja manekenka uspjela proniknuti u street style algoritam kao nijedna druga slavna osoba. Usavršila je taj 'nisam se previše trudila' chic stil odijevanja koji je čini pristupačnijom i s njom se nije teško poistovjetiti. Svatko može nabaciti oversized kožnu jaknu, običnu majicu s natpisom i neku verziju uggsica, baš kao Bella, i izgledati super trendi. 

 | Autor: @bella hadid @bella hadid
Uz to, kod Belle postoji i sklonost vinatge odjeći koje se svijet trenutačno ne može zasititi. Međutim, postoji razlika kako Bella, a kako ostale slavne cure nose vintage. Mnogi slavni su nosili, recimo, Gallianove kreacije ili suknje iz arhive Roberta Cavallija, ali Bella ima drugačiju filozofiju kad je riječ o vintage odjeći.

Posebna vintage filozofija

Dakako, nosit će važnu kreaciju na crvenom tepihu, ali uvijek s nekim posebnim razlogom. Prošlog listopada tako je nosila Azzedine Alaïa haljinu s kapuljačom iz 1986. na dodjeli Fashion Trust Arabia Awards u Dohi, i taj izbor je zaista imao smisla jer je događaj slavio dizajnere Bliskog Istoka i Sjeverne i Srednje Afrike, a Alaïa je porijeklom iz Tunisa. Hadid nije tek tako odabrala stari dizajnerski komad, ona je dobro promislia što će odjenuti. Osim toga, ona unosi vintage komade i u svoje svakodnevne outfite, poput torbi Prada Militare Tessuto Active Nylon ili Fendi Spy.

Ono što je također privlačno u modnom stilu Belle Hadid je to što njezine odjevne kombinacije često plešu na rubu eksperimentalnog. Mnogo puta se pojavila kao da je na sebe nabacila prvo što joj je došlo pod ruku i to je totalno upalilo, piše Vogue.

 | Autor: @bella hadid @bella hadid

Pleteni grijači za noge uz salonke, najlonske hlače i obojene naočale kakve bi nosio Ali G...Crop top pa preko njega još jedan uz Uggsice...  Što god nabacila na sebe, Bella Hadid odaje dojam da kupuje odjeću jer je jednostavno voli, a ne pomno proučava - iako, vrlo vjerojatno, upravo to radi.  

Photo: @bella hadid

Komentari 0