Moda
1/20

BajkaM - simpatične ogrlice u obliku bicikla

Matea Miljan radi zanimljive ogrlice veselih boja inspirirane biciklima. Njen brend zove se sasvim prigodno – BajkaM, a iako je ogrlice počela izrađivati tek prije par mjeseci, već su postale pravi hit. Ukoliko volite neobičan nakit, ovo je brend za vas. Sve što morate znati o njemu nalazi se u intervju s dizajnericom.

Kada si se počela baviti izradom ogrlica?

BajkaM ogrlice počela sam izrađivati prije otprilike osam mjeseci, iako sam prvi bajkaM napravila prije godinu i pol kao poklon prijateljici koja ga i danas ponosno nosi.

 | Autor: Privatno Privatno

Kako je došlo do ideje?

Do ideje je došlo sasvim slučajno. Naime, oduvijek volim prepravljati i krojiti stvari po sebi pa je i bajkaM bio jedan takav projekt i eto uspio je. Nešto novo i posebno me oduvijek veseli, a bajkaM ogrlice u šarenim bojama bile su puni pogodak.

Što ti služi kao inspiracija? 

Inspiracija su mi boje i vrijeme. Uživam u suncu, zelenilu, pozitivnim stvarima oko sebe. Oduvijek volim šarenilo i to sam oslikala na bajkaM ogrlice.

Koje materijale koristiš u izradi? 

Za izradu bajkaM-a koristim Fimo masu u svim mogućim bojama. Najviše volim bajkaM ogrlice u tri nijanse, i to najčešće na prvu tri nespojive nijanse koje na kraju izgledaju odlično. Ipak, djevojke najveći interes pokazuju za bajkaM u dvije nijanse, posebno u crno-bež kombinaciji. Osim Fimo mase, a na temelju proljetne inspiracije bajkaM nakit izrađujem i od cirkona u raznim bojama. Dobar put da zadovoljim što više stilova.

 | Autor: Privatno Privatno

Kako izgleda proces izrade i koliko traje? 

Prije nego što krenem u izradu bajkaM-a moram odlučiti o bojama, nakon što donesem odluku kreće izrada koja zna potrajati i nekoliko sati uključujući pečenje bajkaM-a, njihovo spajanje na žicu te na samom kraju pakiranje.

Čime se još baviš, osim izradom rukotvorina? 

BajkaM nakit je hobi, dok je moja svakodnevica novinarski posao u kojem sam gotovo četiri godine. Rad na televiziji je izuzetno dinamičan i zanimljiv, posebno kada su ispred mene zanimljivi i uzbudljivi projekti. Imam razne ideje i ambicije za koje vjerujem da ću u skoroj budućnosti i ostvariti.

 | Autor: Privatno Privatno

Kakav je profil dosadašnjih kupaca i koja je tvoja ciljana publika?

Nemam jedinstven profil kupaca i zapravo sam jako iznenađena kada moj nakit poželi i djevojka od 20-tak godina, ali i gospođa od 60-tak. Svatko tko zna kako nositi bajkaM ogrlice, moja je ciljana publika.

Koji su ti omiljeni motivi u izradi komada?

Boje, jednostavno boje, boje i boje. U njima uživam i obožavam svaki bajkaM koji doslovno vrišti. Iako, naravno to je više za moj gušt, dok djevojke kako sam i ranije rekla, najviše uživaju u crno-bež bajkaM-u.

Imaš li neku zanimljivu anegdotu bilo uz samu izradu, prodaju ili susret na ulici? 

Moram priznati da bajkaM ogrlica često zapinje za oko prolaznicima pa nerijetko prođe bez komentara. Jednom prilikom ogrlicu je pohvalila sada bivša zamjenica gradonačelnika Zagreba Sandra Švaljek. BajkaM ogrlica poglede je plijenila i u Londonu, a stjuardese se posebno dojmila.

 | Autor: Privatno Privatno

Gdje se mogu kupiti tvoji komadi?

Sve informacije su na facebook stranici bajkaM, a uskoro će biti i na modnom blogu kojeg pokrećem i kojem se jako veselim.

Koji  je tvoj najtraženiji komad?

Najtraženiji je definitivno crni bajkaM s bež obrubom, a dolaskom lijepog vremena sve popularniji postaju i bajkaM komadi u bojama, pa je tako i crveni bajkaM jednostavno neizbježan.

 | Autor: Privatno Privatno

Koji su planovi za dalje, namjeravaš li krenuti u još neko područje osim ogrlica?

U glavi imam hrpu ideja i projekata, samo je pitanja vremena kada će isplivati na površinu. U jedno sam sigurna, a to je da moja kreativnost ne staje s bajkaM ogrlicama. Što konkretno imam u planu još ne bih otkrivala, ali uskoro na modnom blogu, koji bi ostane li sve po planu, trebao nositi sada već prepoznatljivo ime bajkaM, otkrivat ću sve o svojim modnim i kreativnim poslasticama koje su ispred mene. Lajkaj bajkaM.

Više slika pogledaj u galeriji...

Photo: Privatno

Komentari 0