Moda
Modna revija Atelier

Prva večer Ateliera uspješno je vratila hrvatski dizajn na modne piste

  • Prvi dan modnog događanja Atelier nakon dvije godine zatišja vratio je hrvatski dizajn na piste
  • Prošle večeri svoje su kolekcije predstavili Boudoire, Martina Herak, BiteMyStyle, Mihaela Brajković, unaestetik, dok je Boris Pavlin nove radove prezentirao izložbom
  • Publika željna mode i modnih događanja je uživala, a jednako ushićeni bili su i dizajneri što se itekako osjećalo te prve večeri u Klovićevim dvorima. Nastavak slijedi...


Prvi dan modnog događaja “Atelier” je u Atriju Klovićevih dvora okupio pet domaćih modnih dizajnera i pod svjetlima reflektora ponovno oživio modne piste. Posljednje dvije godine učinile su svoje te je ovakav event bio sjajna prilika da ponovno uživamo u revijama i kreativnosti koja je osvojila sve ljubitelje hrvatskog dizajna. 

Boudoir: očekivana bajkovitost

Večer je otvorila raskošna kolekcija brenda Boudoir u kojoj smo imali prilike vidjeti 20 modela haljina. Mini haljine krase šljokice, til, čipka i prepoznatljiv bajkoviti Boudoirov potpis, a pojedini modeli dodatno su naglašeni porubom i bustierom u neonskim nijansama. 

Predstavljanje brenda Boudoir na Atelieru | Autor: Pr/Goran Čižmešija Pr/Goran Čižmešija Same dizajnerice su izjavile kako su željele pomalo „over the top“ pravu razigranu „girlie“ kolekciju i u tom su naumu zaista uspjele!

Boidoir revija na modnom događanju Atelier | Autor: Pr/Goran Čižmešija Pr/Goran Čižmešija

Martina Herak: asimetrija i monokromatika

Nakon rapsodije šljokica i tila, na scenu je krenula potpuna suprotnost s potpisom Martine Herak. Monokromatika, asimetrija i prirodni materijali obilježili su novu kolekciju, a unikatnost svakog komada dodatno je naglašena ručno oslikanim dijelovima tkanina. 

Martina Herak kolekcija na Atelier reviji | Autor: Pr/Goran Čižmešija Pr/Goran Čižmešija

Kolekcija donosi iznimno nosive haljine, suknje, tunike, ali i efektne hlače te bluze koje će zasigurno oduševiti ljubiteljice minimalističkog stila s laganim odmakom.

Martina Herak kolekcija na Atelier reviji | Autor: Pr/Goran Čižmešija Pr/Goran Čižmešija

Mihaela Brajković: Dašak svjetskih pista

Treći izlazak pripao je Mihaeli Brajković, dizajnerici koja je na nedavno održanom Dipmodu, ponijela titulu najbolje diplomske kolekcije modnog dizajna Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Mihaela je bez sumnje unijela dašak svjetskih modnih pista predstavivši svoje dvije kolekcije. 

Kolekcija Mihaela Brajković na Atelier reviji | Autor: Pr/Goran Čižmešija Pr/Goran Čižmešija

Prvom dominira crno bijela boja te voluminoznost i slojevitost koji su preuzeti s redovničkog habita, a posebno oduševljavaju ogrtači izrađeni od ronilačkog neoprena.

Kolekcija Mihaela Brajković na Atelier reviji | Autor: Pr/Goran Čižmešija Pr/Goran Čižmešija

Druga kolekcija inspirirana je Mao odijelima te donosi muške i ženske kombinacije. Posebnu pažnju su plijenili kaputi u intenzivnim bojama, a čitavom kolekcijom vlada poigravanje i eksperimentiranje s dužinom rukava na košuljama i kaputima. 

BiteMyStyle: eksplozija boja

Eksplozija boja, ali u potpunosti drugačijem stilu na piste je stigla s kolekcijom Zorana Aragovića i brenda BiteMyStyle. 

BiteMyStyle kolekcija na Atelier reviji | Autor: Pr/Goran Čižmešija Pr/Goran Čižmešija

Kolekcija donosi prirodne tkanine poput popelina i pamuka, ali i suknje od tila u neonskim nijansama. Svojevrsni povratak u osamdesete i devedesete postigao se i prepoznatljivim printevima koji su zaštitni znak brenda, baš kao i poigravanje s geometrijskim uzorcima i linija. 

BiteMyStyle kolekcija na Atelier reviji | Autor: Pr/Goran Čižmešija Pr/Goran Čižmešija

Kolekcija je zamišljena kao iznimno nosiva i lepršava, a komadi jednako dobro funkcioniraju za dnevne lookove, kao i u večernjim kombinacijama.

unaestetik: inspiracija polo majicom

Prvu večer je zatvorio Marko Plukavec sa svojim brendom unaesthetik. Kako je samo kazao, kolekcija je “Ljubavno pismo kostimu koji nitko nikad nije htio”, a inspirirana je polo majicom. 

Marko Plukavec kolekcija na Atelier reviji | Autor: Pr/Goran Čižmešija Pr/Goran Čižmešija

Ovoga puta je ručna dekonstrukcija komada na pistu stigla u zemljanim tonovima te neizbježnom crno – bijelom koloritu. 

Marko Plukavec kolekcija na Atelier reviji | Autor: Pr/Goran Čižmešija Pr/Goran Čižmešija

Posebno su oduševile haljine upravo zahvaljujući strogoj formi gumbiju i ovratnika koji su uz paučinastu dekonstruiranu haljinu upotpunile dojam slow fashion koncepta samog brenda.

Samom projektu priključio se i doajen hrvatske mode Boris Pavlin koji je svoju kolekciju predstavio izložbom, a budući da se radi o komadima koji se ručno izrađuju tjednima te je svaki detalj bitan i vrijedan pažnje predstavljanje kolekcije u formi izložbe, nametnulo se samo po sebi.

Izložba Borisa Pavlina na Atelieru | Autor: Pr/Goran Čižmešija Pr/Goran Čižmešija

Večeras nas u Klovićevim dvorima očekuje i druga večer ove modne poslastice, a moći ćemo uživati u predstavljanjima novih kolekcija Ivice Skoke, brenda DeLight, Luke Grubišića, JET LAGA i hrvatsko srpskog branda Steven Dockman.

 

Photo: Pr/Goran Čižmešija

Komentari 0