Moda

Čiji potpis nose sportaši na Olimpijskim igrama?

Čak i ako niste zaljubljeni preko ušiju u atletiku, košarku, plivanje ili bilo koji drugi sport koji ima svoje mjesto na Olimpijskim igrama, postoje razlozi zbog kojih bi vas ovogodišnje prestižno natjecanje moglo oduševiti - moda.

Ideja Olimpijskih igara potekla je iz Grčke. Ipak, u antičkim vremenima sasvim sigurno nisu razmišljali i o modnim krpicama te velikim dizajnerskim imenima koji će taj veličanstveni sportski događaj iskoristiti za samopromociju.

No, današnja su vremena ponešto drugačija.

Osim što sportaši zadivljuju svojim sposobnostima i rezultatima, očaravaju nas i odjevnim kombinacijama u kojima se pojavljuju. Štoviše, postali su glavni ambasadori sportskih modnih trendova. Zato ne čudi što se velika dizajnerska imena "otimaju" kako bi najistaknutijim sportskim imenima dizajnirali dresove i ostalu popratnu, elegantniju odjeću. Na samom otvorenju, pred milijunima gledatelja, svoje nove kolekcije predstavili su Armani, Dsquared2 i mnogi drugi.

Možda najviše interesa ove su godine izazvali Kubanci koji su ostvarili suradnju s Christianom Louboutinom, dok je brend Polo Ralph Lauren već tradicionalno, peti put, dizajnirao sportsku kolekciju za sportaše SAD-a

Kanadski brend Dsquared2 pobrinuo se za odjevne kombinacije svojih zemljaka, a njihovim su se primjerom vodili i Šveđani koji su odabrali potpis svog najpoznatijeh brenda - H&M-a.

Modnom odvažnošću mogu se pohvaliti natjecatelji iz Velike Britanije za čiji stil su se pobrinuli Adidas i Stella McCartney.

Kako je Italija poznata kao zemlja mode, njihovi sportaši igrali su na sigurno odabravši Armani, dok će njihovu "modnu braću", Francuze, za natjecanja u konjičkim sportovima odijevati Hermes, a za sve ostale natjecateljske kategorije Lacoste.

Hrvatski natjecatelji u Rio de Janeiro su otišli u nešto skromnijem izdanju. Naime, oni će na nogama nositi posebno kreiranu liniju Startasica.

Photo: arhiva

Komentari 0