Moda

answear.LAB lansirao Be Brave kolekciju inspiriranu snažnim i hrabrim ženama

‘Budite hrabre, koristite vlastiti glas i nemojte biti jeka tuđeg mišljenja’ misao je vodilja nove kampanje Be Brave answear.LAB brenda. Nova limitirana modna kolekcija inspirirana je snažnim i hrabrim ženama iz svijeta pop kulture i umjetnosti

Hrabrost je sposobnost suočavanja sa strahom. Neustrašivost će svaku ženu aktivirati na akciju, omogućiti da savlada sve prepreke, izađe iz komfort zone te da se suoči sa svim izazovima. Upravo se zato kolekcija Be Brave referira na pobunu, oslobođenje i različite motive iz svijeta umjetnosti, a koji su bili ispraćeni povijesnim prijelomnim trenucima za žene. “Be Brave je proslava hrabrosti, odvažnosti i samopouzdanja bez kojih je ženama danas teško funkcionirati. Svijet u kojem živimo je kaotičan. Nema šećernog premaza - postoji samo beskrajna buka koja nam odvraća pažnju. Ako u takvom svijetu želimo da se čuje ženski glas, moramo biti hrabre: u postupcima, gestama, riječima", istaknula je Agnieszka Korsak, direktorica brenda answear.LAB.

 | Autor: Answear Answear

Inspiracija iz filma Thelma i Louise i u umjetnici Fridi Kahlo

Nova kolekcija inspirirana je filmom Thelma i Louise čije se glavne junakinje nisu bojale preuzeti rizik kako bi doživjele slobodu bez ograničenja. Šareni etno print i vezovi inspirirani su radovima Fride Kahlo buntovnom meksičkom umjetnicom koja je rušila tabue. Njezina umjetnost, obojena feminizmom, simbol je emancipacije i suprotstavljanja usvojenim pravilima dominantne ideologije. 

 | Autor: Answear Answear

Ilustratorica i dizajnerica Katarzyna Bogucka “Nioska” za novu kolekciju izradila je posebne grafike koje zrače ženskom snagom. Senzualni i hrabri stilovi odnose se na postulate seksualne revolucije koja je šokirala Zapadnu Europu i Ameriku na prijelazu iz 60-ih u 70-e. Pokret je preispitivao tradicionalne društvene i etičke norme, inicirajući raspravu o emancipaciji i pravima žena. Slogan Be Brave nije prazno slovo na papiru, već prilika da ispričate priču o hrabrosti i tome kako je to biti svoj, o borbi s vlastitim slabostima te o ponosu – i tome kako kroz život koračate sa samopouzdanjem ususret svojim snovima i slobodi. "Želimo ohrabriti žene da se ne prilagođavaju drugima, ne slijede uobičajene obrasce već da uvijek govore ono što misle. Da su neustrašivo autentične i da se hrabro izlažu. Sve s ciljem kako bi se svijet prilagodio njima, a ne obrnuto”, objasnila je Agnieszka Korsak.

 | Autor: Answear Answear

answear.LAB je brend vodeće europske internetske platforme za kupovinu odjeće Answear. Brend je pokrenut kao platforma koja će biti na strani žena, kako bi se zauzimao za žene, ali i kako bi nadahnuo i potaknuo promjene po pitanju društvene nejednakosti te osviještenog dizajna.

 | Autor: Answear Answear

Novu limitiranu kolekciju Be Brave možete kupiti na Answear platformi. 

Photo: Answear