Moda
1/90

Aleksandar Žarevac obilježio drugu večer

Prvu večer Perwoll Fashion.hr-a obilježila je samostalna revija poznate dizajnerice Aleksandra Dojčinović, no druga večer protekla je u posve drugom ozračju. Na pisti je samouvjereno dominirao Aleksandar Žarevac koji je predstavio dojmljivu mušku kolekciju.

Na pisti smo tijekom druge večeri mogli uživati u pet novih kolekcija. Svoje radove predstavili su Martina Felja, Aleksandar Žarevac, Ivica Skoko, ali i dva nova lica. Riječ je o dizajnerici Kristini Burji, koja je po prvi put na pisti Perwoll Fashion.hr-a prezentirala nove kreacije za svoj brend Krie Design, te srpski gost, dizajner Mihailo Anušić, koji se krije iza brenda Mihano Momosa, a kojeg je šira hrvatska publika upoznala kroz bijelu Severininu haljinu koja je pjevačica nosila na Večernjakovoj ruži.

 | Autor: Jurica Galoić/Pixsell Jurica Galoić/Pixsell Martina Felja

Čast otvaranja druge večeri pripala je dizajnerici Martini Felji koja je prepoznatljiva zbog svojih seksipilnih haljina koje u posljednje vrijeme znaju osvanuti i na holivudskim red carpetima.

 | Autor: Jurica Galoić/Pixsell Jurica Galoić/Pixsell Sama dizajnerica je prije početka revije naglasila kako je kod nas započela sezona vjenčanja i maturalnih zabava te je sukladno tomu kolekcija prilagođena najčešćem i najunosnijem izvoru zarada hrvatskih dizajnera. U vrijeme kad nam je sve luksuz, neke životne prigode i dalje su visoko na listi prioriteta za koje grabimo i dublje u novčanik. A hrvatski dizajneri to znaju.

Za razliku od prethodne kolekcije koja je vrvjela jarkim bojama i colour blockingom, za novu kolekciju Martina je ublažila kolorit i odlučila se igrati na sigurnu i provjerenu kartu. Nude boje u kombinaciji s crnom lako se kombiniranju i jednostavno nose.

 | Autor: Jurica Galoić/Pixsell Jurica Galoić/Pixsell Kolekcijom dominiraju kratke uske haljine po kojima je Martina i poznata. No, dok je nekoć dizajnerica znala prenaglasiti ženski seksipil (što je kod pojedinih kreacija prelazilo granicu dobrog ukusa), posljednjih sezona dojam je ublažen. Seksipil i dalje igra bitnu ulogu u Martininom dizajnu, no on je ublažen u usporedbi na prethodne kolekcije. A ta smirenost puno bolje pristaje uz kraće dimenzije, zavodljive linije i prigode kojima su njene kreacije namijenjene.

 | Autor: Jurica Galoić/Pixsell Jurica Galoić/Pixsell Martina se nastavlja poigravati sa ženskom siluetom koristeći prozirne materijale i kontrast crne i nude boje, što na pojedinim kreacijama izgleda uistinu efektno. Martinin vodeći problem je nedostatak konstrukcijskog twista, neobičnog i neočekivanog trenutka koji svu pozornost privlači na dotičnu kreaciju. Osvježenje u nizu zavodljivih haljina koje bi razbudilo publiku.

 | Autor: Jurica Galoić/Pixsell Jurica Galoić/Pixsell Ovaj put svu pozornost Martina je privukla zadnjim modelima koji unose tu neočekivanu dozu i zanimljiv twist kroz svoj materijal. Naime, haljina se može prilagoditi i mijenjati, ovisno o našim željama. Materijal se sastoji od dvobojnih ljuskica te mijenjajući njihov smjer, možemo imati zlatnu ili srebrnu haljinu pa čak i njihove kombinacije. Zanimljiv trenutak koji je lijepo zaokružio novu kolekciju.

 | Autor: Jurica Galoić/Pixsell Jurica Galoić/Pixsell Aleksandar Žarevac

Zvijezda večeri je bio dizajner Aleksandar Žarevac koji je prethodnih kolekcija pokazao dozu nesigurnosti. Novom muškom kolekcijom izbrisao je svu nesigurnost i predstavio snažne kreacije koje su obilježile drugu večer Perwoll Fashion.hr.

 | Autor: Jurica Galoić/Pixsell Jurica Galoić/Pixsell Mladi dizajner je u određenom periodu skrenuo sa svog zacrtanog stilskog smjera. Bilo je očigledno kako želi mnogo toga pokazati, biti na više strana, no ta želja ga je rastrgala i, nažalost, stilski iscrpila. Ova kolekcija je bila ključna jer je publika očekivala ponovno vidjeti puni sjaj Aleksandra Žarevca. Očekivalo bi se da će se vratiti svojim počecima, no dizajner nije igrao na sigurno. Uložio i riskirao je mnogo, no vratilo mu se višestruko.

 | Autor: Jurica Galoić/Pixsell Jurica Galoić/Pixsell Predstavljena muška kolekcija ubraja se među najmoćnije i najčvršće muške kolekcije prikazane posljednjih sezona. Snažna baza odlično je nadograđena kreacijama koje su namijenjene za show i koje su namijenjene za ulicu. Dosadašnji muški modeli koje je izrađivao Aleksandar teško su mogle zaživjeti na hrvatskim ulicama, no ono što je predstavio s novom kolekcijom itekako možemo zamisliti na modno osviještenom Hrvatu.

 | Autor: Jurica Galoić/Pixsell Jurica Galoić/Pixsell Pojednostavio je dizajn, igrao na nosivu kartu, no ipak nije kreacije lišio dizajnerskog statementa. Hlače, košulje i kaputi ističu muškost i ostavljaju moćan dojam. Kolorit je harmoničan, prikladan za sezonu jesen/zima 2014./2015., te dodatno naglašava jačinu kreacija. Odbacio je konstrukcijske pogreške koje su bile vidljive na prethodnoj kolekciji te pokazao da je doba nesigurnosti iza njega.

Krie Design

Novo lice Perwoll Fashion.hr, dizajnerica Kristina Burja, prešla je s Dreft Fashion Weeka, te se svojom bijelo-plavom kolekcijom predstavila nešto zahtjevnijoj publici. Vodeći motiv nove kolekcije je feniks koji se proteže kroz print na kreacijama, ali i kroz rese koje kod pojedinih modela glume krila. Kolekcijom dominira bijela boja, koja je osvježena pokojom pastelnom nijansom i plavim printom. Dizajnerica je predstavila dvije vodeće dužine, maksi i midi.

 | Autor: Jurica Galoić/Pixsell Jurica Galoić/Pixsell Nova kolekcija je prije svega trendovska jer je dizajnerica u nju uvrstila vodeće IN detalje, kao što su rese, traper, sportske komade, brojeve, kombinaciju nježnih i romantičnih komada zajedno s onim casual i sportskim. Zbog toga smo na pisti uistinu mogli vidjeti mnogo toga – nešto se uklopilo u Kristininu priču, a nešto je stršalo. U jednom trenutku smo gledali u duge prozirne haljine, a drugom lagane hlače/trenirke. Zbunjenost gledatelja se mogla djelomično izbjeći boljim rasporedom izlaza, no vodeća mana je pokušaj nasilnog sljubljivanja različitih komada i trendova.

 | Autor: Jurica Galoić/Pixsell Jurica Galoić/Pixsell Zanimljivo je bilo promatrati kako je dizajnerica s jedne strane predstavila itekako nosive svakodnevne komade, dok je s druge prezentirala duge prozirne haljine koje uistinu ne znamo gdje smjestiti. Jasno je da su pojedini modeli napravljeni zbog showa, no oni sami po sebi trebaju biti toliko snažni da se uopće ne pitamo gdje bismo ih nosili. Jednostavno ih želimo nositi, no to kod Kristininih kreacija i nije slučaj. Pojedini modeli pokazali su nespretnost pri rezanju i šivanju– rub haljine je bio nemarno odrezan, a kod bijelog materijala sve pogreške se odmah uoče.

 | Autor: Jurica Galoić/Pixsell Jurica Galoić/Pixsell Debitantska kolekcija na pistama Perwoll Fashion.hr-a predstavila je vodeće svjetske trendove u svega par minuta. Njeni obožavatelji ugrabit će pokoji novi komad, na šira modna publika traži ipak više.

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell Zona 45: Mihano Momosa

U sklopu projekta Zona 45 na hrvatskoj pisti se po prvi put predstavio srpski dizajner Mihailo Anušić koji stoji iza brenda Mihano Momosa.

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell Njegova nježna, romantična i elegantna kolekcija bila je pravo osvježenje te je gledatelje odvela u bajkoviti svijet u kojem vlada krhka ljepota kojoj se divimo. I u Mihailovoj kolekciji dominira bijela boja, koja u ovom slučaju njoj ide u prilog.

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell Oduševio nas je spoj profinjenih i ženstvenih komada s grubljim, pomalo muškim detaljima, kao što su ovratnici i prišiveni dijelovi rukava. Čipka je vodeći materijal koji se proteže kroz skoro svaku kreaciju. Mogli smo vidjeti i pernate suknje koje su u njegovoj interpretaciji elegantne i bez imalo kiča.

 | Autor: Jurica Galoić/Pixsell Jurica Galoić/Pixsell Gledatelje su oduševile haljine na kojima je dizajner prišio 3D cvjetove, odnosno cvjetove napravljene od materijala – efektno i s dozom glamura. Nadamo se da će se Mihailo i iduće sezone vratiti na hrvatske piste.

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell Ivica Skoko

Popularni dizajner je u backstageu izjavio da se osjeća kao pred prvu reviju. Naime, u svojoj dugogodišnjoj karijeri glavna i najdraža boja ovog dizajnera je crna. Ovaj put Ivica je na pistu pustio kolekciju bogatu koloritom, a to je dodatno naglasio stylingom.

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell Već prvi izlazi je pokazao da je dizajner za ovu sezonu odlučio prezentirati nešto novo. Predstavljeni kaput ujedno se i ubraja najjače komade kolekcije. Odličan je primjerak svakodnevnog komada koji zadržava Skokin glamur i blještavilo.

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell Retro prizvuk proteže se kroz cijelu kolekciju, a dodatno je naglašen materijalima i uzorcima. Skoko ne bi bio Skoko, da nije predstavio duge večernje haljine koje su ukrašene njegovim prepoznatljivim sjajnim detaljima koji dodatno naglašavaju glamur.

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell Pojedini komadi, poput cvjetnih hlača i crne sjajne majice, su bili neuklopljeni, no jasno je da je dizajner htio ponuditi dodatne casual komade. Skoko uspješno nastavlja svoju retro priču, no treba pripaziti da duh prošlih vremena ne prenosi doslovno na pistu. Retro s modernim prizvukom i urbanim dodacima, najbolja su kombinacija.

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell No, sve u svemu, nova kolekcija je osvježenje za sve one koji prate rad Ivice Skoke. Dobro je da dizajneri izađu iz svoje sigurnosne zone, a osjećaj kao pred prvu reviju može biti samo dodatni poticaj.

Kakav styling su poznate zvijezde odabrale za drugu večer, pročitajte ovdje, a kakva atmosfera vlada u backstageu, pogledajte ovdje.

U galeriji detaljnije pogledajte predstavljene kreacije...

Photo: Jurica Galoić/Pixsell

Komentari 0