Moda 07. srpnja 2021.

'Aleksandar' nova je kolekcija nakita Nenada Sovilja inspirirana papigama

Pr/prettycactus.
  • Nenad Sovilj predstavio najnoviju kolekciju nakita 'Aleksandar' inspiriranu veličanstvenim papigama
  • U njoj uz već prepoznatljive vrhunske materijale po prvi puta upotrebljava i pravo perje egzotičnih ptica

Koliko smo u životu slobodni da svoja krila potpuno raširimo? Kočimo li se u tome svjesno ili nesvjesno, zauzdani onime što (si) govorimo ili onime što (nam) govore? Krila od davnina uzdižu bića koja ih imaju do najviših razina postojanja, bilo fizičke bilo metafizičke.

Kolekcija nakita "Aleksandar" Nenada Sovilja | Autor: Pr/prettycactus Pr/prettycactus

Šesnaesta po redu Soviljeva kolekcija, pod nazivom 'Aleksandar', svojom formom veliča skupinu inteligentnih bića s krilima, papiga, i to onih prvih donesenih na europsko tlo, točnije u antičku Grčku, kao kolijevku demokratske tradicije utemeljene na ideji slobodnog pojedinca.

 | Autor: Pr/prettycactus Pr/prettycactus Krila, kao dio vlastitog tijela, i iskustvo koje omogućuju od davnina uzdižu bića koja ih imaju do najviših razina postojanja, bilo fizičke bilo metafizičke.

Papige su bića koja su u suživotu sa čovjekom zauzdana krletkom i često skupljenih krila, ali također društvena bića, bića jata koja su zbog ljubavi koju su sposobne dati i primiti odlučile ostati, ne odletjeti. Također, papige su prekrasni krilati glasnici koji reflektiraju naše riječi, pa stoga simboliziraju i uče nas ideji o moći riječi.

 | Autor: Pr/prettycactus Pr/prettycactus Papige su bića koja su u suživotu sa čovjekom zauzdana krletkom i često skupljenih krila, ali također društvena bića, bića jata koja su zbog ljubavi koju su sposobne dati i primiti odlučile ostati, ne odletjeti.

U kolekciji 'Aleksandar' dizajner Nenad Sovilj po prvi puta upotrebljava pravo perje egzotičnih ptica. Od materijala prisutni su još smola, zlato, srebro i razno drago kamenje koji, uz perje, kolekciju čine izrazito obojanom.

Kolekcija nakita "Aleksandar" Nenada Sovilja | Autor: Pr/prettycactus Pr/prettycactus  Kolekcija se sastoji od raznih formi ogrlica, narukvica, medaljona, naušnica i prstenja.

 | Autor: Pr/prettycactus Pr/prettycactus Nenad Sovilj

Prezentacija kolekcije održana je u hotelu Esplanade Zagreb. Za 'zelenu scenografiju' prezentacije zaslužan je kreativni tim zagrebačke craft cvjećarnice ĐARDIN, a okupljeni su uživali u biranim Stina vinima. Kampanju potpisuje fotograf Mladen Šarić.

Komentari 0