Moda

8 modnih trikova kako da izgledaš viša

OK, mi žene nismo osjetljive na centimetre kao muškarci, ali možda ponekoj od nas u ponekoj situaciji dođe da izgleda više nego što jest. Visoka peta nije jedino rješenje, postoje i drugi trikovi kako da narastemo. Evo najboljih...

Ma, s odjećom možemo čuda, čak i mijenjati naše tjelesne proporcije (ukoliko nas smetaju) odaberemo li komade pametno. Možemo izgledati više, niže, uže, šire, povećati si vizualno dekolte, smanjiti bokove, sakriti poneku manu. Ovaj puta bavimo se visinom, otkrivamo kako da narasteš... 

1. Pruge, ali okomite 

 Vertikalno - prugasta odjeća vizualno te izduži, odmah će se činiti da si viša. Ako te globalno muči što si nižeg rasta, osim što su takve prugice veliko "da", sasvim suprotan učinak imaju karirani uzorci koji će te vizualno "skratiti". Zato cure, vi koje čeznete za  da budete više, izbacite karirane odjevne predmete iz vaših ormara. 

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

2. Savršen spoj

Ako se gornji dio (majica, tunika i sl.) previše ističe, a hlače ili suknja padaju u drugi plan, tijelo će ti djelovati manje. Zato nosi oba dijela slične boje ili uzorka, to će ti dodati nekoliko željenih centimetara. 

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

3. Vrećastu odjeću zamijeni strukiranom  

Što ti je šira odjeća, čini te širom, a tako i nižom. Zato nosi odjeću koja prati linije tvog tijela i time ćeš dobiti željeni učinak. Dakle, zapamti, široke odjevne predmete zamijeni onim uskim i strukiranima. 

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

4. Štikle su tvoje najbolje prijateljice

Cipele na petu su odgovor za mnoge probleme niskih žena. Izduž noge i povise te. Cipele s platformom još su bolje rješenje za to, a k tome su i udobne. Kada biraš boju, biraj one zemljanih boja, jer će uz gole noge ili najlonke u boji kože stopiti s nogom i vizualno je jo bolje izdužiti. Znači, visoke cipele s platformom puderastih tonova su idealan trik za priskrbiti još koji centimetar. 

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

5. Hlače na trapez pravo su čudo 

Trapez hlače odgovarajuće dužine, ispod koji možeš sakriti još i cipele s platformom ili sandale na petu idealan su komad za dobiti na visini. Izdužit ćeš tijelo u trenu oka i bez puno truda, a uz to posljednje su dvije sezone takve hlače veliki hit. Dvije muhe jednim udarcem, in si i uz to još i visoka. Osim toga su i duge suknje su vrlo prikladne za tu zadaću. 

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

6. Trik iz rukava zvan punđa

Punđu, koja niti ne mora biti uredno zavezana, može biti brzinski složenai neuredna, činit će se kao obična frizura, no zaista izdužuje tijelo. Možeš ju složiti i u najvećoj žurbi, čak i kad juriš na faks ili na posao. Brz, jednostavan i jeftin trik jer - tko nema gumicu ili traku za kosu.

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

7. Cipele na špic

Danas nezaobilazna stvar u modnim časopisima su cipele na špic. Bile to štikle ili balerinke za svakodnevno nošenje, cipele na špic će te izdužiti, a uz njih se savršeno mogu kombinirati i trapezice - i dnevni look za niske cure je gotov. 

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

8. Izbjegavaj velike torbe

Kao ni vrećaste oversized majice, nemoj nositi  ni ogromne torbe. Radije strpaj najbitnije u manju torbicu (u kojoj nećeš mobitel tražiti 2 minute, još jedna prednost) koja te neće vizuelno smanjiti. Osim što su praktičnije, priskrbit će ti i koji centimetar.  

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

Photo: Pinterest/AlbionFit

Komentari 0