Moda

7 najčešćih pogrešaka koje radimo s donjim rubljem

Pogledajte na čemu sve žene najčešće griješe kad je riječ o kupovini, održavanju i nošenju donjeg rublja

Kad je riječ o donjem rublju, mnogo je neodgovorenih pitanja. Bismo li zaista tako često trebali provjeravati trebamo li (opet) mijenjati broj grudnjaka? Kako znati da je rublje dalo svoje i da trebamo kupiti novo? Je li istina da ne smijemo prati grudnjake ovako često? Ah, toliko pitanja, a nema odgovora - do sada. Provjerite koju vi od ovih pogrešaka radite i - više zaista nećete.

Pogreška #1: Mislite da je manje više

Sve smo mi malo nesigurne i rado volimo pokriti veći dio stražnjice jer mislimo da će u većim gaćama koje će sakriti nedostatke bolje izgledati. A zapravo, u manjim gaćicama stražnjica bolje izgleda. Ok, ne mislimo na tange - tu stvarno morate biti Adriana Lima da bi vam pristajale kako treba, ali brazilski kroj, ma kako se sićušan činio, većini žena će pristajati. Ako nam ne vjerujete, isprobajte i - ugodno ćete se iznenaditi.

 | Autor: arhiva arhiva Pogreška #2: Loše održavate svoje rublje

Rublje ubacite u perilicu sa svim ostalim koje se nakupilo tijekom tjedna, izvrti se u centrifugi i stavite ga na sušilo? Svi mi to radimo, ali pokušajte to ne raditi barem s onim najdražim i najskupljim komadima koje imate. Operite ga na ruke i nemojte ga objesiti već položiti na sušilo. Dulje će vam trajati i bolje vam služiti. Grudnjake nemojte prati prečesto, a ni prerijetko - svakih nekoliko nošenja.

Pogreška #3: Imate sve grudnjake iste veličine

Onda ste zaboravili na nešto dosta važno - veličina vaših grudi se tijekom mjesečnog ciklusa mijenja - pa kako onda mislite da je jedna veličina grudnjaka dobra za različite veličine grudi? Uložite u grudnjake različitih veličina koje ćete nositi u skladu s veličinom grudi - napravit ćete sebi i grudima veliku uslugu!

 | Autor: arhiva arhiva Pogreška #4: Kupujete grudnjak koji želite, a one onaj koji trebate

Radije ćete se cijeli dan stiskati i mučiti s grudnjakom koji vam je lijep, ali vam nikako ne odgovara umjesto da kupite onaj koji će vam zaista pomoći u životu? Nemojte to više raditi - vaš grudnjak mora zaštititi vaše mišiće na koje su vaše grudi pričvršćene, a jednom kad oni popuste, teško ćete ih ponovno dovesti u top formu. ​Ne samo premali grudnjaci premalih košarica, već i oni koji su prelabavi na leđima, vam mogu nanijeti istu štetu. Neka vam grudnjak bude čvrst (ne da vam se urezuje u kožu!) i stabilan.

Pogreška #5: Predugo nosite isti grudnjak

Znamo da će vas ovo protresti, ali moramo vam reći: ako imate onaj svoj obožavani gudnjka koji nosite u svim prilikama i koji vam je udoban i ide na sve - trebat ćete često kupovati isti takav novi. Naime, ako ga stalno nosite, a samim time i često perete, on neće moći dugo izdržati - naramenice će olabavjeti, košarice će se izobličiti...iako vi to možda nećete vidjeti. Stručnjaci kažu da bi te grudnjake trebalo mijenjati svaka dva mjeseca.

Pogreška #6: Kupujete premale gaćice

Iako smo rekli da što manje pokrijete guzu, to će ona bolje izgledati, pritom nismo mislili na kupnju manjeg broja gaćica. A prodavačice kažu da su žene često tome sklone! Vaše gaćice vam trebaju biti udobne, ne urezivati se u kožu i nigdje vas ne stezati. Koga briga koja veličina piše na njima?!

Pogreška #7: Nemate dovojno rublja

Navečer dođete s posla, skidate grudnjak i perete ga da vam ujutro bude suh i da ga opet možete obući? I tako svakih par dana? Očito nemate dovoljno rublja i zaista biste trebali uložiti u to. Trebali biste nositi isti grudnjak najviše nekoliko dana zaredom i mijenjati ih kad god je moguće.

Photo: arhiva

Komentari 0