Moda

7 modnih pravila koje stylish cure dobro znaju

... a mi ćemo ih rado od njih ukrasti. Nemamo uvijek dva sata dnevno da razmišljamo o odjeći, ali svejedno potpisujemo da želimo biti super odjevene. Zato je totalno bez veze da ti male modne greške u startu pokvare dobar outfit

Da, često nam se zna dogoditi da napravimo određene odjevne greške, a da toga uopće nismo ni svjesne. U prijevodu, prilikom biranja i slaganja svoje savršene modne kombinacije zaboravljamo obratiti pažnju na sitne detalje koji zapravo čine veliku razliku. Kako bi stali tome na kraj, donosimo sedam najčešćih pogrešaka (i njihovih rješenja!) koje ti mogu upropastiti savršeno dobar outfit.

Prilagodi donje rublje outfitu

Ima li išta gore od ocrtavanja donjeg rublja na suknji ili hlačama? S druge strane, stalno namještanje grudnjaka nikako nije praktično ni lijepo za vidjeti. Uvijek biraj donje rublje koje odgovara tvojem outfitu, koje ti savršeno pristaje i neće ti stvarati neželjene probleme ili neugodu. Možda najbolji trik koji smo ikada pokupili su gaćice sa takozvanim "nevidljivim" rubovima - idu na sve i uvijek ti dobro dođu za onu usku pencil suknju u ormaru.

Crop top nosi jedino u kombinaciji s visokostrukiranim donjim dijelom

Crop topovi mogu izgledati jako slatko i sexy istovremeno, no trebaš ih znati pravilno kombinirati. Želiš pokazati malo kože, ali to nikako ne znači hodati okolo s potpuno golim trbuhom. Crop top kombiniraj s hlačama i suknjama visokog struka, jer ćeš tako izgledati trendi, a usput i naglasiti svoju ženstvenu siluetu.

 | Autor: arhiva arhiva

Nemoj otkrivati previše grudnjaka

Ako tvoj outfit uključuje grudnjak koji izviruje, neka to uvijek bude sofisticirano i sa stilom. Neka primjerice jedna naramenica spontano viri iz majice ili neka se izazovniji grudnjak suptilno nazire kroz prozirnu košulju. Sve više od toga moglo bi ostaviti dojam neukusa i vulgarnosti. 

Nauči kako kombinirati jeans+jeans

Jeans od glave do pete jako je trendi, ali ga treba znati dobro iskombinirati. Uz ovakvu kombinaciju uvijek biraj detalj poput primjerice svilenog šala ili kožnog remena. Tamno plavi jeans slagati će se i sa svijetlim, samo se pobrini da kontrast ne bude prevelik.

 | Autor: ABACA/PIXSELL ABACA/PIXSELL

Čarape ti ne smiju pokvariti styling!

Ponekad će izgledati zanimljivo ako iskombiniraš cool čarape s niskim cipelicama, ali u principu težimo tome da se čarape ipak ne vide dok primjerice nosiš tenisice ili gležnjače. Čarape bi ti mogle pokvariti cjelokupni dojam pa ih biraj u skladu s bojom obuće koju nosiš.

Nemoj se izgubiti u odjeći

Ako biraš jedan predimenzionirani outfit, moraš paziti da te ne "pojede". Uvijek kombiniraj široki komad s jednim užim, kako ti tvoja kombinacija ne bi vizualno dodala nepotrebne kilograme. Primjerice, ako nosiš oversized džemper, uz njega biraj uske traperice ili tajice, a sa širokim hlačama i suknjama kombiniraj majicu koja je pripijena uz tijelo.

 | Autor: ABACA/PIXSELL ABACA/PIXSELL

Pripazi na prorez

Ako nosiš haljinu ili suknju s prorezom uvijek napravi test po kući da vidiš kao se suknja ponaša dok hodaš ili kad sjedneš. Pri tom obrati pažnju na dvije stvari: da se možeš slobodno kretati i da ne pokazuješ previše kože.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0