Moda

7 modnih komada uz koje ćeš cijelo ovo ljeto izgledati sređena od glave do pete

  • Modno ljeto donijelo nam nekoliko novih trendova, uz klasike koji odoljevaju vremenu i nose se uvijek
  • Uz mudar odabir nekoliko "pravih" komada, izgradit ćeš stil o kojem će se pričati - donosimo kombinacije koje će ti olakšati izbor
  • I da, dobar stil ne mora biti skup, provjeri u Westgateu

Za dobar stil ne treba puno novca; s nekoliko mudro odabranih komada možeš pokriti cijelo ljeto, od odlaska na posao do godišnjeg odmora, plaže i dugih večernjih izlazaka. Što ti je potrebno? Neki od komada koje se isplati imati u ormaru su već klasika, poput bijelih hlača, posebice bijelih traperica, kako nalažu trendovi ove godine ili midi suknje koju možeš odjenuti i na ravne natikače i na visoke potpetice, ovisno kamo ideš. Usto, dobra je investicija košulja-haljina, doista univerzalni komad, a veliki su hit i jednodijelni badići te slamnati šešir. Romantičarka u tebi ljetom će lepršati u dugoj haljini, a vjerujemo da imaš hrabrosti i za još jedan esencijalni komad - odrezane traperice. 

1. Maksi haljina

Duge haljine nisu više rezervirane samo za večernje izlaske. Ovaj poželjni komad pokrit će sve tvoje potrebe: možeš u njoj putovati, šetati gradom, nositi je s istom samouvjerenšću na plažu kao i na večeru u restoranu. U ljetnoj su varijanti maksi haljine doista najljepše: prozračne i lepršave, u cijelom spektru boja i uzoraka, od bijelih i izvezenih do šarenih cvjetnih. Investiranje u ovakav komad višestruko će se isplatiti. Makar, još je jedna prednost dugih haljina - više nisu skupe.

 

 

 | Autor: Pr/miss7 Pr/miss7

Sve Westgate: ručni sat (Watch Centar, 742,00kn); dugačke naušnice (Mango, 49,90kn); body mist (H&M, 53 kn); maksi haljina (H&M, 264 kn); bijele natikače (C&A, 75,00kn); putni kofer (Maras, 1145,00kn)

2. Odrezane traperice

Ako želiš pokazati noge, kratke traperice su savršen izbor. I ne, nije to dopušteno samo dvadesetogodišnjakinjama koje imaju 50 kilograma na 170cm visine. Ljeti se "otkrivamo" na različite načine pa nema prepreka da smiono nosiš i ovaj komad. U casual varijati ove vruće hlačice spoji s t-shirtom i tenisicama. No, one se ne moraju nositi samo u toj neobaveznoj varijanti. Uz lijepi top, sandale s povišenom petom i dugi kaftan spremna si i za luksuznije okruženje.  | Autor: Pr/miss7 Pr/miss7

Sve Westgate: kaftan s printom (Mango, 599,90kn); sunčane naočale (Ghetaldus, 281,00kn); kratke traperice (Mohito, 189,00kn); sandale s dva remenčića (Deichman, 209,00kn); crni top (H&M 188,80kn), torba (Carpisa 199k,00n)

3. Bijele hlače

Ima li većeg ljetnog klasika od bijelih hlača? Možda samo prugasta majica, zato smo ih i spojili u ovom stajlingu. Bila klasičarka ili ne, bijele hlače gotovo svaka žena ima u ormaru, bilo lanene i široka kroja ili pak bijele traperice (skinny, cropane, poderane, vrećaste...) što je sve češći način da isfuraš bijele hlače. Dobro će doći i ako se odlučiš na vrlo poželjan all white look, vječni mornarski stil ili ti jednostavno treba boja koja će lijepo naglasiti preplanulu kožu.

 | Autor: Pr/miss7 Pr/miss7

Sve Westgate: bijele traperice (H&M, 169,90kn); ružičasti sako (Mango, 249,90kn); torbica (Mango, 249,90kn); sunčane naočale (Ghetaldus 207,00kn); prugasta majica (C&A, 75,40kn); sandale na platformu (CCC, 89,00kn)

4. Jednodijelni badić

Kad ove godine pričamo o kupaćim kostimima, pričamo o jednodjelnim kupaćim kostimima. Već se nekoliko godina pomalo uspinju na ljestvici popularnosti i ovog su ljeta najveći hit, odavno izišli iz niše "badića koji nose naše mame". Ili badića koji služi isključivo tome da sakrije koju neplaniranu zimsku kilicu. Jednodijelni badići su sve osim toga, stajliš, elegantni, ističu seksepil. Ukratko, što čekaš? Nabavi ga, ako već nisi...

 | Autor: Pr/miss7 Pr/miss7 Sve Westgate: platnene natikače (Mohito, 129,00kn); pleteni šešir (H&M, 84,90kn); jednodijelni kupaći kostim (Lisca, 386,00kn); sunčane naočale (Mohito, 59,00kn); torbica za mobitel (H&M, 115,00kn)

5. Košulja-haljina

Bez obzira jesi li krenula  na posao u ured ili na koktelčić nakon posla s prijateljicama, košulja-haljina bit će dobro odabrani komad. Zbog onog "košulja" - ovratnika i gumbiju dovoljno je ozbiljna i službena, a opet, kao i svaka haljina ženstvena. Ne želiš li da haljina bude prelepršava i razigrana, ovaj komad će biti tvoj najvjerniji pratitelj u ljetnim mjesecima. Osim u safari bojama te bijeloj nose se i košulja-haljine na uspravne prugice što je još jedna asocijacija na mušku košulju. Razigraj je otkačenim modnim dodacima  | Autor: Pr/miss7 Pr/miss7

Sve Westgate: maslinasto zelena košulja-haljina (C&A, 302,00kn); visoke sandale (CCC, 199,00kn); torba (Mango, 249,90kn); naušnice (Mango, 29,90kn); ručni sat (Watch Centar, 519,00kn); sunčane naočale (Ghetaldus 577,00kn)

6. Slamnati šešir

Šešir glavu čuva - ove ne vrijedi nikad više nego ljeti. No šešir nema samo praktičnu vrijednost, sada je nezaobilazan modni detalj. Prošlih su se godina najviše nosili modeli koji asociraju na muške, panama šešire dok se ovo ljeto na velika vrata vratio i trend velikih, ženstvenih šešira. Panama se nosi i dalje, ali tko bi odolio širokim i dramatičnim obodima ispod kojih se osjećamo poput kakve dive? Mi ne bismo. Usto, na šešire su se vratile i žive boje, bilo da su jednobojni, bilo da imaju zanimljiv, šareni uzorak.

 | Autor: Pr/miss7 Pr/miss7 Sve Westgate: L'oreal ruž (DM, 89,90kn); torbica (Mango, 169,90kn) ananas naušnice (Mango, 39,90kn); tamnoplavi kombinezon otkrivenih ramena (C&A, 226 kn); žuti slamnati šešir (C&A, 90,50kn), špagerice s punom petom (Mango, 349,90kn)

7. Midi suknja

Zaboravi minice, zaboravi suknje do poda, zvijezda ovog ljeta je midi suknja. Ne samo da laska svakoj figuri i svakom obliku nogu nego može biti i vrlo chic. Plisirana, od organdija ili svile, platnena, asimetrična, zanimljivih uzoraka, uska, A kroja, lepršava, s remenom ili bez njega... Investiraj u onu koja ti se najviše sviđa i danju je nosi uz natikače ili sandale ravnog đona, a navečer se samo prebaci na štikle. Treba li spominjati njezinu praktičnu vrijednost? U njoj će ti biti udobno, a neće biti niti vruće. 

 | Autor: Pr/miss7 Pr/miss7

Sve Westgate: zlatna ogrlica (H&M 59,90kn); torba (Reserved 129,90kn); plisirana suknja floralnog uzorka (H&M, 226,20kn); košulja na vezanje (C&A 68,00kn), sunčane naočale (Ghetaldus, 711,00kn)

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0