Moda

6 najuspješnijih kreacija (i nekoliko gafova) s Met Gale

Modni stručnjak Nenad Korkut podijelio je 6 petica (i nekoliko packi) damama koje su jučer na najotkačenijem modnom događanju godine zablistale u neobičnim toaletama

Tema jučer održane Met gale bila je Heavenly Bodies: Fashion & The Catholic Imagination. Najuspješnije kreacije, kao i one manje uspješne komentira modni znalac Nenad Korkut:

"Ugodno sam iznenađen jučerašnjom Met Galom jer su se zvijezde, u većini slučajeva, potrudile poštovati zadanu temu. Zadnjih godina kao da nisu baš bile raspoložene za to - birale su neke lijepe haljine kao za, npr. dodjelu Oscara, kakve bi i inače izabrale i odjenule. Najbolji je primjer bila tema Kine prije tri godine koja je u modi itekako dobro obrađena, a vidjeli smo je na Met gali na samo par uzvanica. 

Ovaj put je tema, kršćanstvo, odnosno, katoličanstvo, očito bila puno inspirativnija. Bilo je ovdje puno prostora da se da mašti na volju, ali zamka je bila kako ne prijeći preko onog ruba koji vodi u kič i kostime nalik maškarama. Po meni su u tome najuspješnije bile...

1. Zendaya

Zendaya je jučer navečer imala najuspješniju kreaciju. U Vresaceu Zendaya je izgledala poput Ivane Orleanske, a sve je bilo vrhunski: styling, make up, odlična frizura. Bila je savršeno dramatična, ali nije pretjerala niti se pretvorila u neku smiješnu figuru, čega smo se nagledali sinoć. Bila je savršeno usklađena i odjevena primjereno godinama.

 | Autor: Getty Images Getty Images

2. Rooney Mara

Svidjele su mi se i razne reinterpretacije biskupskih halja i redovničkih haljina. U tome je prednjačila Rooney Mara u Givenchyju. To je i inače njezin stil pa nisam ni sumnjao da će se dobro snaći.

 | Autor: Getty Images Getty Images

3. Alicia Vikander

Alicia je nosila Louis Vuitton, čije je zaštitno lice. Idejom slična haljina onoj od Mare. Ovdje mi se posebno sviđa lijepo elaboriran gornji bijeli dio.

 | Autor: Getty Images Getty Images

4. Francis McDormand

Francis McDormand bila je najugodnije iznenađenje jer glumica inače nije sklona ovakvim kostimima. Odjenula je Valentino i čini se da se dobro zabavila.

 | Autor: Getty Images Getty Images 5. Greta Gerwig

Posebna pohvala ide Greti Gerwig koja se pojavila u predimenziniranoj crnoj redovničkoj halji. Vrlo originalno i modno relevantno.

 | Autor: Getty Images Getty Images 6. Evan Rachel Wood

Ona nas je već navikla na besprijekorno promišljanje svakog svog izlaska na crveni tepih. Tako je bilo i sada. Odlična zlatna Altuzzara kreacija bila je svakako jedan od najboljih modnih odabira sinoć.

 | Autor: Getty Images Getty Images Razočarenja su mi bile: Madonna jer smo od nje očekivali više. Ona je doktorirala na temi katoličanstva! Izbor kreatora je bio idealan: Jean Paul Gaultier, ali nažalost moglo je to i bolje.

 | Autor: XPX/Press Association/PIXSELL XPX/Press Association/PIXSELL Od Rihanne i Katy Perry koja je stavila krila očekivala se dramatičnost. Obje su izašle iz modnih okvira i zaigrale na kartu showa i rađenja predstave od teme, rekao bih ne baš uspješno. Loša je bila i Sarah Jessica Parker koja je više sličila zloj vještici iz neke bajke negoli nekoj kršćanskoj ikoni u kreaciji Dolce & Gabbane, koji su s ovom temom na svom modnom terenu.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Photo: Getty Images

Komentari 0