Moda 20. prosinca 2015.

6 modnih lekcija iz Diora

Getty Images.

Od prihvaćanja novih trendova do tajni dobrog parfema, Christian Dior na modu (i nas) ostavio je neprocjenjiv trag! Donosimo njegove mala modna pravila

Nemojte se bojati prihvaćanja novih trendova, niti vlastite ženstvene strane

Znate kako ide priča: gospodin Dior 1947. predstavio je svoju ultra-ženstvenu proljetnu kolekciju, prvi put nakon krutih godina štednje Drugog svjetskog rata. Tadašnja urednica Bazaara Carmel Snow iskomentirala je kako haljine imaju neki novi izgled, i modna povijest je stvorena. Raf Simons, koji je nedavno najavio odlazak iz Diora, svoju inspiraciju pronašao je u arhivu ove modne kuće, i na scenu vratio pripijeni struk, široke haljine i korzete po kojima je New Look bio poznat.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Inspiraciju potražite u umjetnosti

Prije no što je započeo modnu karijeru, gospodin Christian Dior bio je vlasnik galerije s umjetninama, u kojoj su se mogli pronaći radovi Pabla Picassa, Salvadora Dalija i Georgesa Braquesa. Raf Simons odlučio je modu opet povezati s umjetnosti, pa je za svoju prvu reviju na mjestu umjetničkog direktora, na Dior haute couture haljine oslikao radove Sterlinga Rubyja.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Dodajte crveno za strast

Christian Dior poznat je po izjavi: "Dakako, postoji nijansa crvene za svakog". Ako niste spremni obvezati se odjećom, posegnite za kultnim ružem ove modne kuće, Rouge Dior 99.

 | Autor: PR, PIXSELL PR, PIXSELL

Gledajte u zvijezde

Dior je obožavao filmski svijet, a njegovo prijateljstvo sa Marlene Dietrich rezultiralo je nizom legendarnih kostima, poput onih za film Trema. Danas su zaštitna lica modne kuće neke od najvećih glumačkih zvijezda - Jennifer Lawrence, Marion Cotillard, Charlize Theron i Natalie Portman.

 | Autor: PR, PIXSELL PR, PIXSELL

Sve je u detaljima

Dior je jednom izjavio: "Detalj je jednako bitan kao osnova kombinacije. Kad je neprikladan, može upropastiti cijeli outfit." Ovo je i danas itekako istinito, pogotovo kad uzmete u obzir da su Diorovi modni dodatci - torbice, cipele i slično, najpoželjniji svake sezone.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Đurđica donosi sreću

Gospodin Dior bio je opsjednut hortikulturom, a pogotovo cvijećem, uključujući đurđice. "Stavljao ih je svugdje, na primjer na rubove haljina kao znak sreće", otkrio je modni povjesnićar Frederic Bourdelier. "Kroz cijelu godinu imao je bukete đurđica oko sebe, čak i u siječnju, jer su ih posebno za njega uzgajali u staklenicima u Parizu". Diorov parfem, Diorissimo, u sebi sadrži ovaj cvijet.

 | Autor:

Komentari 0