Moda

6 modela gležnjača koje ćemo nositi cijelu jesen

Savršen spoj udobnosti i elegancije hit gležnjače je pretvorio u omiljeni komad sezone, a želiš li i ti uživati u najzanimljivijoj modnoj igri, donosimo 6 modela koji će potpuno vladati jesenskom sezonom

Jesen je godišnje doba koje s nestrpljenjem iščekuju brojne ljubiteljice gležnjača i čizama. Obožavani modeli cipela koji dosežu do gležnjeva sada su poželjniji no ikad, a osim ravnih modela, mega su trendi i varijante s višim potpeticama.

Jesenska obuća broj jedan svakako je favorit svih trendi cura, modnih blogerica i ikona streetstylea. U kombinaciji s trapericama, suknjama ili haljinicom gležnjače izgledaju božanstveno, a dodatan razlog zašto ih toliko volimo je i činjenica da ih možeš nositi još dugo nakon završetka jesenske sezone. Ako ti u ormaru nedostaje koji ovakav komad, imaš sreće - jer je miss7 obišao cijeli Arena Centar i odabrao 6 najpoželjnijih modela za jesen!

1. Biker čizme

Klasične biker čizme nikada ne izlaze iz mode, a iz godine u godinu naše omiljene trgovine imaju sve bolje modele kojima je praktički nemoguće odoljeti. Bikerske čizme nosimo uz SVE; i romantične i rokerske kombinacije. Nikada nam neće dosaditi i jedan su od razloga zašto obožavamo jesen.

 | Autor: Arena Centar Arena Centar S lijeva na desno: Zara (699 kuna), Mass (445 kuna), Stradivarius (399 kuna)

2. Bijele gležnjače

Misliš da je bijele cipele teško nositi? Ma nije uopće! S njima vrijedi jedno pravilo: dozvoli im da vladaju outfitom. U prijevodu, bijele cipele ili gležnjače trebaju dominirati jednostavnom kombinacijom. Monokromatski look izgledat će odlično uz bijele čizmice, a ako odabereš model od prave kože, nećeš imati problema s njihovim prljanjem. Plus: izgledaju puno skuplje nego što stvarno jesu!

 | Autor: Arena Centar Arena Centar S lijeva na desno: H&M (260 kuna), Stradivarius (299 kuna)

3. Leopard uzorak 

Naravno da se leopard ove sezone nosi i na čizmama! Genijalne gležnjače ovog uzorka savršen su spoj klasične i trendi mode, a vjeruj nam kad ti kažemo da ćeš ih obožavati kombinirati sa svim svojim omiljenim trapericama i zimskim suknjama. 

 | Autor: Arena Centar Arena Centar S lijeva na desno: Zara (699 kuna) i Mango (699 kuna)

4. Kaubojske čizme

Kaubojske su čizme još jedan povratnički trend koji itekako primjećujemo u nadolazećoj sezoni. Kaubojske čizme dolaze u nevjerojatno velikom broju modela, materijala i boja među kojima ćeš sigurno pronaći svog favorita.

 | Autor: Arena Centar Arena Centar S lijeva na desno: Zara (799 kuna), Mango (799 kuna), Stradivarius (449 kuna)

5. Modeli s vezicama

Čizme s vezicama nekad smo vezali isključivo uz modele poput Timberlanda i ostalih čizama za strogo zimske uvjete. Međutim, vezice su postale detalj na čizmama koji tako rado nosimo i u super šminkerskim kombinacijama. Uz haljinicu ili suknju, ove čizme pristaju savršeno, ali jednako tako su super udobne i jako tople!

 | Autor: Arena Centar Arena Centar S lijeva na desno: Stradivarius (349 kuna) i Reserved (220 kuna)

6. Zmijska koža

Kao jedan od najvećih trendova za jesen 2018. modni znalci već su odavno najavili zmijski uzorak. Print zmijske kože nosi se od-glave-do-pete, a čizme ovog uzorka izgledaju posebno luksuzno i ultra cool. Trendseterice diljem svijeta nosile su ih i protekle sezone, a ove jeseni nalazimo ih i u svim našim omiljenih trgovinama. 

 | Autor: Arena Centar Arena Centar S lijeva na desno: Stradivarius (299 kuna), Zara (449 kuna), Mango (349 kuna)

Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7

Photo: arhiva