Moda

5 trikova uz koje će svake cipele postati nevjerojatno udobne

Koliko puta vam se dogodilo da ste pronašli savršene cipele zbog kojih vam je zastalo srce, a onda ste već nakon prvog nošenja shvatili da one baš i nisu toliko savršene. Ljepota, trendovski izgled i udobnost ponekad su u modnom svijetu teško povezivi pojmovi...

Najbolji lookovi često kreću upravo od ljubiteljica mnogih žena - cipela. Štoviše, ponekad je dovoljan samo jedan par krasotica da vaš stajling bude savršen, pa čak i ako odjenete najneugledniji komad odjeće iz svog ormara...

No, bolni žuljevi i ni malo zavodnički hod često odaju patnju kroz koje žene prolaze noseći upravo taj, "savršen" par cipela.

Stiglo je vrijeme da zaboravite na onu poslovicu koja kaže kako se za ljepotu mora trpjeti. Ne mora. Barem ne kada su u pitanju cipele.

 | Autor: Mango PR: Haljina 125 kn, pončo 129 kn Mango PR: Haljina 125 kn, pončo 129 kn

Donosimo vam pet savjeta uz koje će i najneudobniji par obuće postati toliko udoban da ćete pomisliti kako hodate po oblacima!

1. Alkohol i koža

Ako imate na prvi pogled savršen par kožnih cipela, koje vas nažalost neugodno stišću i pomalo žuljaju, vaš je spas u alkoholu. Ne, ne morate ga popiti kako biste zaboraviti na bol. Dovoljno je da unutrašnjost cipele premažete alkoholom, obujte čarape i tridesetak minuta šetajte u cipelama. Alkohol bi trebao omekšati kožu i omogućiti da se bar malo rastegne i oblikuje prema obliku vaše noge.

2. Baby puder, dezodorans i vazelin

Sva tri proizvoda mogu poslužiti kao prevencija u borbi protiv žuljeva. Ako znate da postoji točno određeno mjesto na kojem vas cipele uvijek nažuljaju, nanesite neki od ovih proizvoda na to mjesto i uživajte u novoj udobnosti starih cipela.

3. Ljepljiva traka i potpetice

Vrijeme je za neobičan i pomalo bizaran savjet koji ustvari zbilja djeluje. Dugotrajno hodanje u visokim potpeticama vrlo vjerojatno će rezultirati bolnim stopalima. Kako biste to izbjegli ljepljivom trakom zalijepite treći i četvrti nožni prst (brojeći od palca). Naravno, ovaj trik neće izgledati osobito privlačno ako ga odlučite iskoristiti tijekom sezone sandala. Osim ako baš na sve načine želite privući pažnju...

4. Brusni papir

Ako su vam cipele skliske brusnim papirom istrljajte cijeli džon i potom potplatu pošpricajte lakom za kosu. Pitate se kako će vam to pomoći? Brusni papir će glaku i sklisku podlogu učiniti hrapavijom, a lak za kosu će spriječiti sklizanje.

5. Sušilo za kosu

Ako vas cipele žuljaju na rubovima, na noge navucite najdeblje čarape koje imate u svojoj kolekciji. Obujte cipele i sušilom za kosu zagrijavajte bolna mjesta. Nakon toga prošetajte po kući te nakon nekog vremena ponovite postupak. Naime, toplina bi trebala lagano raširiti kalup i omekšati materijal.

Photo: Rex

Komentari 0