Moda 18561 prikaza 06. svibnja 2018.

5 pogrešaka koje žene rade kad kupuju sandale

INstagram.

Nove sandale nažuljale su te čim si ih prvi dan obula? Možda za vrijeme kupovine nisi pazila na ovo:

Prave cipele čine nas još atraktivnijima, seksepilnijima, privlačnijima… Međutim, ako sasvim ne odgovaraju tvom stopalu, i pogotovo ako su na visoku petu, ponekad ih nije lako nositi – osobito na dulje vrijeme. Ali, ako ćeš se držati nekih jednostavnih pravila, vjerojatnost da ćeš pronaći udoban par za sebe puno je veća – stoga pripazi na ovih pet čestih pogrešaka pri kupovini svojih novih sandala. 

1. Kupuješ sandale ujutro 

Cipele je najbolje kupovati krajem dana. Onda su stopala često već lagano natekla od cjelodnevnog hodanja. Ako te na kraju dana cipele neće žuljati, veće su šanse da te neće žuljati ni na kasnonoćnom tulumu. 

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

2. Ne obraćaš pažnju na materijal

Obuća od prave kože ima prednost - jer se prilagođava obliku stopala za vrijeme kretanja te po toplini i vlažnosti. Cipele od jeftine umjetne kože i polietilena „ne predaju i prilagođavaju“ se tako lako pa često pritišću i neudobne su. Ako baš netko ne želi cipele od prave kože, treba paziti na to da su cipele napravljene od visokovrijedne umjetne kože ili tkanine.

3. Ne trčiš i skačeš u cipelama u trgovini 

Možda zvuči glupo, ali doista je korisno pri isprobavanju sandala malo trčati i skakati u njima. Tako ćeš vidjeti skidaju li se sa stopala ili te pak stežu. 

4. Ne obuješ i skineš/ sandale barem pet puta 

I ovo možda zvuči čudno i naporno, ali je također vrlo korisno. Tek višekratnim navlačenjem obuće pokazat će se mjesta koja će kasnije žuljati. 

5. Ne pitaš prodavačicu za savjet 

Samo ti prodavačica može reći je li materijal kasnije „podatan“ ili nije. To ti može biti itekako od pomoći, pa se nemoj ustručavati pitati! 

Komentari 0