Moda 5379 prikaza 13. studenoga 2017.

5 pogrešaka koje žene rade kad kupuju cipele s visokim petama

Thinkstock.

Nove cipele s viskom petom nažuljale su te čim si ih prvi dan obula? Možda za vrijeme kupovine nisi pazila na ovih pet točaka

Visoke pete čine nas još atraktivnijima, seksepilnijima, privlačnijima… Međutim, ponekad ih nije lako nositi – osobito na duže vrijeme. Ali, ako ćeš se držati nekih jednostavnih pravila, vjerojatnost da ćeš pronaći udoban par za sebe puno je veća – stoga pripazi na ovih pet čestih pogrešaka pri kupovini cipela s visokom petom . 

1. Kupuješ cipele s visokom petom ujutro 

Cipele s visokim petama najbolje je kupovati krajem dana. Onda su stopala često već lagano natekla od cjelodnevnog hodanja. Ako te na kraju dana cipele neće žuljati, veće su šanse da te neće žuljati ni na kasnonoćnom tulumu. 

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

2. Ne obraćaš pažnju na materijal

Cipele od prave kože imaju prednost - jer se prilagođavaju obliku stopala za vrijeme kretanja te po toplini i vlažnosti. Cipele od jeftine umjetne kože i polietilena „ne predaju i prilagođavaju“ se tako lako pa često pritišću i neudobne su. Ako baš netko ne želi cipele od prave kože, treba paziti na to da su cipele napravljene od visokovrijedne umjetne kože.

3. Ne trčiš i skačeš u cipelama u trgovini 

Možda zvuči glupo, ali doista je korisno pri isprobavanju cipela malo trčati i skakati u njima. Tako ćeš vidjeti skidaju li se sa stopala ili te pak stežu. 

4. Ne obuješ i skineš cipele barem pet puta 

I ovo možda zvuči čudno i naporno, ali je također vrlo korisno. Tek višekratnim navlačenjem cipela pokazat će se mjesta koja će kasnije žuljati. 

5. Ne pitaš prodavačicu za savjet 

Samo ti prodavačica može reći je li materijal kasnije „podatan“ ili nije. To ti može biti itekako od pomoći, pa se nemoj ustručavati pitati! 

Komentari 0