Moda 15. svibnja 2019.

5 pogrešaka koje žene rade kad kupuju sandale s visokom petom

Instagram/Jenlyn Rodriguez.
  • Iako je kišno i hladno, ljeto je pred vratima i sigurno već škicaš kakve sandale odabrati za ovo ljeto
  • No, ako nisu udobne, i najljepše sandale na svijetu nam se mogu zamjeriti
  • Znamo kojih 5 pogrešaka treba izbjegavati kako bi mogla uživati u svojim sandalama

Prave cipele čine nas još atraktivnijima, seksepilnijima, privlačnijima… Međutim, ako sasvim ne odgovaraju tvom stopalu i pogotovo ako su na visoku petu, ponekad ih nije lako nositi – osobito dulje vrijeme. Ali, ako ćeš se držati nekih jednostavnih pravila, vjerojatnost da ćeš pronaći udoban par za sebe puno je veća – stoga pripazi na ovih pet čestih pogrešaka pri kupovini svojih novih sandala s potpeticom. 

1. Kupuješ sandale ujutro 

Cipele je najbolje kupovati krajem dana. Onda su stopala često već lagano natekla od cjelodnevnog hodanja. Ako te na kraju dana cipele neće žuljati, veće su šanse da te neće žuljati ni na kasnonoćnom tulumu.   | Autor: Sandale PittaRosso, 309 kn

 

2. Ne obraćaš pažnju na materijal

Obuća od prave kože ima prednost - jer se prilagođava obliku stopala za vrijeme kretanja te po toplini i vlažnosti. Cipele od jeftine umjetne kože i polietilena „ne predaju i prilagođavaju“ se tako lako pa često pritišću i neudobne su. Ako baš netko ne želi cipele od prave kože, treba paziti na to da su cipele napravljene od visokovrijedne umjetne kože ili tkanine.

3. Ne trčiš i skačeš u cipelama u trgovini 

Možda zvuči glupo, ali doista je korisno pri isprobavanju sandala malo trčati i skakati u njima. Tako ćeš vidjeti skidaju li se sa stopala ili te pak stežu. 

4. Ne obuješ i skineš/ sandale barem pet puta 

I ovo možda zvuči čudno i naporno, ali je također vrlo korisno. Tek višekratnim navlačenjem obuće pokazat će se mjesta koja će kasnije žuljati. 

5. Ne pitaš prodavačicu za savjet 

Samo ti prodavačica može reći je li materijal kasnije podatan ili nije. To ti može biti itekako od pomoći pa se nemoj ustručavati pitati! 

 | Autor: Crvene sandale PittaRosso, 309 kn

Komentari 0