Moda

5 načina kako ćeš uštedjeti pri kupnji odjeće i ipak biti super odjevena

  • Treba li dobar stil puno koštati?
  • Ne, trebaš samo znati neka pravila 
  • Uz pomoć ovih savjeta uštedjet ćeš novac i vrijeme bez da imalo žrtvuješ dobar stil

Svaka sezona sa sobom nosi neke nove modne trendove. Iako sigurno želiš uloviti nekoliko ključnih komada kako bi tvoj ormar ostao moderan, vrlo vjerojatno bi bankrotirala kad bi ulagala u baš svaki trend koji naiđe. S pozitivne strane, sve što trebaš učiniti kako bi tvoja kolekcija odjeće ostala svježa jest napraviti nekoliko pametnih preinaka tijekom svoje sljedeće velike kupnje.

Nisu svi trendovi must-have

Prije nego što kreneš u shopping, sjeti se da nisu svi trendovi must-have u tvom ormaru i da ono što drugi nose, neće nužno biti idealno za tebe. Isprobaj nekoliko najpopularnijih trendova i zapitaj se s čime češ ih i kako kombinirati. Na kraju, uloži u trendove koji te zaista oduševe čak i kad ih odjeneš te one koje možeš zamisliti na sebi još dugo nakon aktualne sezone. 

 | Autor:

Drži se svojih klasika

Iako ti dođe da se riješiš svih onih sličnih košulja i blejzera u ormaru, pokušaj ih malo osvježiti ili prekrojiti prije nego odu na hrpu za donaciju. Klasike zovemo klasicima s razlogom: uvijek se vraćaju i uvijek su IN!

Otkrij vlastite ključne komade

Koje komade svakodnevno nosiš? Velike su vjerojatnosti da su upravo to komadi u kojima se osjećaš ugodno i koje možeš kombinirati s najviše drugih komada iz svog ormara. Kada kupuješ, biraj nove komade koji idu uz tvoje, već postojeće, komade iz ormara - jer ćeš tako uvijek imati spremnu kombinaciju pri ruci.

 | Autor:

Stvori garderobnu bazu

Ako u startu nemaš dobru bazu ključnih komada u ormaru, neka ti to bude polazišna točka u sljedećem shoppingu. Klasična bijela košulja, dobar par traperica, casual blejzer i suknja A-kroja dobar su start za gradnju garderobe kojoj uvijek možeš dodati koji trendi komad i začiniti modnu sezonu. 

Uloži u krojača

Koliko ti se samo puta dogodilo da si kupila komad koji ti na kraju i nije tako savršeno odgovarao kao što si mislila? Kad god misliš da trebaš suziti struk ili skratiti nogavice, dobar krojač će znati što učiniti kako bi ti kombinacija što bolje pristajala. 

 

Photo: Instagram/Getty

Komentari 0