Moda

5 komada kojima više nije mjesto u tvom ormaru

Ormar ti je pun, a nemaš što odjenuti? Zvuči poznato mnogim ženama. Da je svakoj po kuna za svaki put kad je to pomislila ili izgovorila! Danas bi bilo mnogo više milijunašica

Uvijek mi nešto nedostaje. Uvijek mi treba još jedan par cipela. Vječno dodajem stvari na imaginarnu listu želju. Mogu proći sati dok veselo scrollam po online shopovima. Window shopping mi je hobi, a pronalazak najboljih high-street komada mi stoji u CV-u pod posebnim vještinama. ALI! I dalje se većinu vremena žalim na sastav svog ormara... Pronašla si se? Dobrodošla u "nemam ništa za obući" klub.

Otkriveno je da žene, unatoč silnom novcu koji godišnje troše na krpice, nose samo trećinu onoga što imaju u svojem ormaru. Naime, znanstvenici su se pozabavili ovom temom i otkrili da prosječna žena u svakom trenutku posjeduje oko 100 komada odjeće (od toga najviše majica, suknja i cipela), a nosi tek njih 30-ak. A što je s ostalom robom, pitaš se? Pa naravno, visi nam u ormaru! I stvara gužvetinu. Također, nedavno je u Vanity Fairu objavljeno istraživanje koje potvrđuje da žene o kupovini razmišljaju jednako često kao muškarci o seksu. Svakih 60 sekundi, tri od četiri žene, razmišljaju o onoj torbici koju su vidjele ili o tome što će odjenuti za vikend izlazak.

Razmišljajući o tome zašto žene nose tek 30% svoje odjeće, dvije stvari mi posebno zvone u glavi: a) kupujemo krivo i b) opsesivno čuvamo nepotrebne komade. Skoro svaka žena u ormaru ima odjeću koju je obukla jednom ili ni jednom, koja joj je mala pa čeka "mršavije dane" i onu za koju se nada da će se kad-tad vratiti u modu. Je li nam zaista potrebno sentimentalno čuvanje komada? Ili je vrijeme da ih se riješiš jednom zauvijek? 

Komadi koji su već dali svoje

Sve iznošeno, poderano, zakrpano po šesti put. Uopće nije važno o kojem je komadu iz ormara riječ. Ako je prestaro, vrijeme je da se oprostite. Bode te ona žica u grudnjaku? Riješi ga se. Izašle su ti sve nitne iz onog omiljenog pulovera? Doviđenja. Cipele izgledaju kao da ti ih je baka oporučno ostavila? Bye! Čuvaj samo one komade koji su u vrhunskom izdanju jer koliko god misliš da nećemo primijetiti onaj mali flek na tvojoj crnoj haljini ili rupicu na majici - hoćemo...

Premala odjeća

Nema šanse da nemaš barem jedan komad u ormaru koji "čeka bolje dane". Svi ih imamo i nikad ih ne dočekamo. Sve što ti je premalo ili možda preveliko ne zaslužuje stajati u tvom ormaru. Na taj način imaš osjećaj da ti je ormar pun robe, a zapravo nisi zadovoljna s ničime. 

 | Autor: themoviedb themoviedb

Neudobne cipele

Svi ih imamo. Prekrasne su, divne, najdivnije ikad, sanjala si ih mjesecima, a ono...Suze ti idu na oči od same pomisli na hodanje u njima. Koliko god su lijepe, vrijeme je da se rastanete. Nemoj čuvati cipele koje nikada ne nosiš i za kojima nikad ne posežeš, samo ti zauzimaju mjesta za nove. Osim ako se ne radi o Louboutinkama koje ti služe kao ukras u ormaru. Sorry, njih se ne rješavamo, nikada! 

Šesta crna torba u nizu

Voliš torbe, ali uvijek kupuješ isti model odnosno iste (ne)boje? I onda kad trebaš odabrati torbicu koja će savršeno zaokružiti outfit shvatiš da su sve iste? Ako u ormaru imaš nekoliko torbi istih boja i modela, zadrži one za kojima najčešće posežeš. Ostale ti tako i tako samo skupljaju prašinu, a nemaš baš neke pretjerane koristi od njih. 

"Možda mi jednom zatreba"

Čuvaj, voli, mazi i pazi sve stvari koje nosiš stalno i koje te nikad ne razočaraju. Nema smisla držati stvari u ormaru koje ćeš možda, nekad, jednom, a najvjerojatnije nikad ne obući. Uostalom, za održavanje čistog i organiziranog ormara vrijedi zlatno pravilo: ako nisi nosila u zadnjih godinu dana, ni nećeš!

Vjeruj mi...

 

miss7 retro: Jesi li već poslala razglednicu ovog ljeta?

Photo: themoviedb

Komentari 0