Moda

5 genijalnih trikova za održavanje bijelih tenisica

Obožavamo bijele tenisice, ali budimo iskreni teško ih je održavati čistima. No, uz pomoć ovih trikova tvoje će tenisice uvijek izgledati kao nove!

Apsolutno svaki put kad vidimo StreetStyle fotku neke trendi cure u bijelim tenisicama pitamo se isto pitanje - kako ih uspijeva održati ovako bijelima?! Kupuju li stalno nove tenisice ili znaju za neke čarobne trikove?

Kako bijele tenisice zahtijevaju malo više truda oko održavanja, skupili smo nekoliko genijalnih trikova koji će ti (iako nisu čarobni!) pomoći da što duže očuvaš bjelinu svojih omiljenih tenisica! 

Za početak: NIKAD ne idu u perilicu!

Bijele tenisice nikada, ali baš nikada ne smiješ prati u perilici rublja. Čak i najnježniji programi mogu ih nepovratno oštetiti, prema tome preporučujemo ti da svoje ljepotice ipak pereš ručno.

U laku je (brzinski) spas

Ogrebotine i male nabore na tenisicama nastale nošenjem možeš najbrže "popraviti" bijelim lakom za nokte. Tako ćeš u sekundi sakriti oštećene dijelove i osvježiti izgled tenisica. 

 

 

Objavu dijeli sneakergram (@sneakergram)

SOS kod masnih mrlja

Masne mrlje su možda i najgori problem na bijelim tenisicama, no nisu nerješive. Ako si slučajno stala u automobilsko ulje na cesti ili prolila neku masnu tekućinu po njima - tajna je u šamponu, staroj četkici za zube i toploj vodi. Nježno ukloni mrlje četkicom i bit će kao nove! Plus: četkicom ćeš dosegnuti baš sva mjesta i utore na tenisicama.

Pomoć iz kuhinje

Sigurno ga imaš kod kuće, ali vjerojatno nisi ni znala da je ocat "čarobno sredstvo" za uklanjanje mrlja. Umoči krpu u ocat i nježno trljajući obriši cijele tenisice. Već sjaje, zar ne?

 

 

Objavu dijeli sneakergram (@sneakergram)

Nikad ih ne ostavljaj na direktnom suncu

Ako imaš naviku obuću ostavljati ispred vrata ili na balkonu, s bijelim tenisicama to nemoj raditi. Zbog sunca bi mogle požutjeti (što se više ne da popraviti!), prema tome radije ih čuvaj u ormariću. 

A što s vezicama?

Baš kao i tenisice, preporučujemo da ih ne pereš u perilici nego ručno. Topla voda i sapun učinit će ih kao novima! 

Photo: Instagram

Komentari 0