Moda 24933 prikaza 07. srpnja 2018.

4 modne pogreške koje ti dodaju godine

Getty Images.

Ono kako se oblačimo uvelike utječe na dojam koji drugi stvaraju o nama, ali i kako se same osjećamo. Možda nisi znala, ali neke od ovih kombinacija i odjevnih komada dodaju ti godine...

Kad razmišljamo o tome što ženu može u sekundama učiniti da izgleda starijom nego što zaista jest, obično nam prvo na pamet padaju beauty pogreške - no, kako se čini, ponekad odgovor leži u onim modnim izazovima. Postoje sitne greškice koje radimo pri odijevanju i kombiniranju odjeće zbog kojih možda ostavljamo drugačiji dojam od onog koji smo željele. U svakom slučaju, svoj osobni stil nikako ne trebaš mijenjati (bez obzira na gomilu trendova koji nam svakodnevno dolaze i odlaze!) jer on nema nikakve veze s godinama koje nosiš, međutim o ove četiri modne pogreške svakako ćemo ubuduće voditi računa...

1. Loše krojena suknja/haljina

Uski kroj suknje do koljena može izgledati vrlo poslovno, ali i prilično seksi - u doslovno svakoj dobi! Međutim, takva ti suknja mora savršeno stajati, jer u suprotnom odaje sasvim drukčiji učinak. U prijevodu, pazi na kroj suknje i haljine užeg kroja, jer ovi komadi zaista trebaju pristajati uz tijelo. Ako su preširoke, odnosno loše krojene, obavezno ih krojački prilagodi svojem tijelu jer će te u protivnom proširiti na dijelovima tijela gdje to nikako ne želiš. 

 

Objavu dijeli Dunja Jovanic (@imfashionbabe)

2. Cipele i torba u istoj boji

 

Ovo se pravilo slijepo poštivalo u nekim prijašnjim vremenima. U 21. stoljeću više ne vrijedi! Ista je situacija i s ružem za usne, koji se više ne usklađuje nužno s lakom za nokte. Ili pak sjenilom... Ovi modni trikovi nekada su bili zakon, ali danas te jedino mogu postarati. Ne pridržavaj se nužno pravila i propisa, već pusti mašti na volju. Današnja moda spaja nespojivo i dozvoljava igre i isprobavanja kako s bojama, tako i sa stilovima. 

 

Objavu dijeli Carms London (@x_carms)

3. Cipele s punom petom

Koliko ih god volimo jer su mega udobne, činjenica je da pune i velike potpetice, posebno one niže, mogu izgledati vrlo nezgrapno. Ako nosiš ovakve cipele zbog udobnosti, vrijeme je za promjene, jer postoji puno modela cipela s visokom petom koje su istovremeno vrlo udobne i elegantne. Mala uska peta, špagerice, pluto cipele ili sandale i popularne platforme vrlo su moderne, a mogu izgledati odlično. 

 

Objavu dijeli Lydia (@lydiaemillen)

4. Prevelike muške košulje

Široki, muški krojevi košulja ispod kojih skrivaš svoje tijelo izgledaju vrlo neuredno i neprikladno. Ukoliko misliš da je potrebno prikriti nedostatke, radije odaberi žensku, blago strukiranu košulju i sako nešto dužeg kroja, koji će zajedničkim snagama uspješno pokriti kritične dijelove i naglasiti upravo ono što treba!

Komentari 0