Moda

3 svečana looka do 300 kuna i to iz second handa!

U Christmiss adventskom kalendaru od vas smo tražili da za nas smislite kreativan i izazovan zadatak, a Ljubica Kemenović zadala nam je da se obučemo za partyje, božićne domjenke ili doček nove godine, total look za do 300 kuna

Odjenuti se u cijelosti u second hand trgovini je samo po sebi dosta izazovno; imam iskustva u kupnji SHS odjeće, a nikad se nisam obukla od glave do pete tamo. Moja adresa je bila Textile House, jedna od trgovina lanca najpopularnije second hand odjeće. Za one koji imaju iskustva u kupovanju ove odjeće, ovo je dobro znana adresa. Uvijek sve lijepo složeno, poredano tematski po bojama, uzorcima, materijalima (koliko to može biti, jer svaki komad je priča za sebe), toliko da bi se neki high street lanci mogli posramiti koliko je ovdje uredno.

I moram pohvaliti raspored trgovine, jer su mi uvelike olakšali odabir odjeće. Naime, odmah kod ulaza su svečani komadi odjeće. I krenula sam u akciju! Nakon letimičnog pregleda cijelog dućana zaključila sam da umjesto da odaberem samo jedan total look, odabrat ću tri različita looka za tri različite situacije - za doček Nove godine u klubu, za neki blagdanski koncert te za kućni tulum s prijateljima.

 | Autor: miss7 miss7 Outfit 1

Prvi look: svečani doček

Odmah mi je za oko zapela ova plišana haljina boje šampanjca (90 kn), a kad sam ju obukla shvatila sam da mi doista dobro stoji. Lijepo naglašava dekolte, a ima i jako duboki izrez na nozi. Ova haljina bi jednako dobro mogla stajati i ženama koje nemaju naglašene obline, ali i dvojnicama Kim Kardashian. Dodala sam joj zanimljivi čupavi bolero (25 kn) koji sam radije nosila kao modni dodatak na jednom ramenu i tako dala glamurozan završetak ovoj haljini. Još bih samo dodala viseće naušnice i neke nude salonke i sigurno ću zablistati na plesnom podiju. Između ostalog, ovo je živi dokaz da ne moraš biti u crnom na Novu godinu!  | Autor: miss7 miss7 Outfit 2

Drugi look: za koncert

Kao ljubiteljica boho chica, ne odričem ga se niti u zimi, samo ga malo začinim. Kao dobra opcija za nadogradnju se pokazala ova točkasta haljina na vezanje (74 kn) kojoj sam dodala ovu prekrasnu bundicu (180 kn). Cijeli look sam upotpunila odličnim smeđim šeširom (40 kn), koji je stvorio dojam mog omiljenog filmskog lika - Indiane Jonesa. Za kraj sam odabrala jednu sasvim atipičnu casual torbicu koja mi je između ostalog probila budžet, jer je koštala 73 kune. 

Možda vas zanima Otkrila sam kako kupiti suknju za 15 kuna Rubrika Moda Moda

 | Autor: miss7 miss7 Outfit 3

Treći look: tulum kod kuće

Za sve one koji su shvatili kako je najbolja zabava uvijek u društvu bliskih ljudi. Dobra hrana, piće, odlično društvo, DJ-a birate sami, a i nema gužve. Zato se sve više ljudi umjesto na klasične izlaske odlučuje slaviti u kućnoj atmosferi. To znači: haljine i suknjice su skroz nepraktične jer ćete svi u nekom trenu ležati na kauču ispred televizora i igrati plejku/gledati švedske akcijske/ gledati zaboravljene glazbene spotove domaće diskografije. Kombinacije bijele tunike s našivenim perlicama (58 kn) i kožnih hlača (50 kn) je zato idealna, jer nije pretenciozna, a opet izgleda dobro. Ako zahladi, tu je jako čupava vesta (85 kn) koja će te grijati i u najhladnijim noćima!

Photo: miss7

Komentari 0