Moda
Statement komadi

10 pitanja koja si trebaš postaviti prije kupovine novog statement komada

  • Statement komadi mogu biti odličan dodatak tvojoj garderobi i središnji dio tvojih outfita
  • Svi volimo vidjeti nešto novo u svojem ormaru, no uvijek trebamo biti pažljivi s tim hoćemo li to stvarno nositi i hoće li se uklopiti u našu garderobu
  • Ako razmišljaš o kupnji novog posebnog i upečatljivog komada odjeće, odgovorima na ova pitanja donijet ćeš ispravnu odluku

Statement modni komadi uglavnom su najuočljiviji dio pojedine modne kombinacije, no njihova prednost je što mogu biti svestrani te ih možeš iskoristiti na više načina. Za savršeno uravnoteženu garderobu, potrudi se pronaći modne komade koji će se isticati, ali se i međusobno nadopunjavati.

Tijekom kupovine, često smo zatrpane ponudom i dolazimo u napast kupiti štošta što nam se sviđa. Predivna šljokičasta haljina, kratke hlačice sa zmijskim uzorkom ili mini torbica od umjetnog krzna.

Takvi komadi i modni dodaci popularni su na društvenim mrežama i sve influencerice ih obožavaju, no problem nastaje kad sljedeće sezone izađu iz mode i više ih nije fora uklopiti u styling. Kad naletiš na jedan takav statement komad, probaj razmisliti kako ćeš ga i koliko često nositi.

Donosimo ti deset pitanja koje bi se trebala zapitati dok razmišljaš o kupovini novog statement komada, kako bi ga uklopila u svoju garderobu i je li ti uopće potreban.

10.  Kakve outfite možeš s ovim statement komadom odjeće stvoriti?

Kad ugledaš jarko ružičaste kožne hlače ili šljokičastu malu torbicu, razmisli kako ih planiraš stilizirati i stvoriti outfite s tim komadima. Hoće li se slagati s ostalim modnim dodacima koje već imaš? To je veliki odlučujući faktor da znaš hoćeš li ih stvarno nositi ili ne. Svatko kombinira odjeću i modne dodatke na svoj način pa budi sigurna da ćeš znati iskombinirati novi statement komad umjesto da ga nikad ne nosiš.

9.  Kamo ćeš ga nositi?

Što se više mjesta na kojima bi željela nositi taj komad možeš sjetiti, to bolje. Za modne dodatke izbor je dosta lakši, budući da ih možeš nositi bilo gdje. Cipele i torbe mogu biti savršeni statement komadi koji će biti središte tvojeg oufita. Što se tiče odjeće, razmisli je li statement komad koji razmišljaš kupiti primjeren samo za posebne prigode ili ga možeš iskoristiti u više prilika.

8. Je li to komad samo za posebne prilike?

Ako se i odlučiš na kupnju svečanog statement komada kojeg možeš nositi samo za posebne prilike, to ne mora biti loša investicija. Haljina, košulja ili hlače za posebne prigode važan su dio svake kompletne garderobe. Također, ako nešto takvo kupuješ dosta vremena unaprijed, odnosno prije prilike kad ćeš moći to nositi, budi sigurna i kad dođe taj trenutak, da će ti se još uvijek sviđati.

7. Hoće li nadživjeti trendove?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli @glanzmaedchengirls

Ako si ljubiteljica mode, sigurno ti može teško pasti nesudjelovanje u trendovima, posebno kad se radi o nečemu lijepom što stvarno želiš popratiti. Da bi nadmudrila trendove koji se neprestano mijenjaju, zapitaj se sviđa li ti se stvarno taj komad bez obzira što je trenutno u trendu. Također, hoćeš li ga i dalje željeti nositi ako je bezvremenski i svestran komad?

6. Je li praktičan?

Praktičnost je ovdje relativan pojam, koji se ne mora odnositi na crnu majicu ili klasične traperice. Zapitaj se to više u smislu hoće li taj komad biti praktičan za tebe i tvoju garderobu? Za neke je praktičan kaput leopard uzorka, ako ga nose svaki dan. Odluči što je praktično za tvoj stil.

5. Odnos cijene i broja nošenja

Ovdje se također radi o osobnoj praktičnosti pojedinih komada, koju moraš prilagoditi sebi. Ako se odlučuješ za primjerice šarene nove cipele ili torbicu, budi sigurna da ćeš ih nositi dovoljno često da ti se isplati njihova kupnja. U idealnom ormaru vjerojatno se nalaze i klasične, ali i statement štikle, a oba para nosiš podjednako.

4. Osjećaš li se ugodno u tome?

Statement komadi trebali bi biti posebni i ono što će privlačiti pozornost u tvojem outfitu. Stoga je vrlo bitno da se u njima osjećaš ugodno, a ne da stalno moraš popravljati kako ti nešto stoji. Uzmi u obzir kako se u nečemu osjećaš, ne samo kako ti nešto stoji.

3. Što ovaj komad dodaje tvojoj capsule garderobi?

Capsule garderoba ne mora sadržavati samo crne, bež i bijele odjevne predmete, već će imati odjeću i modne dodatke u mnogo boja i uzoraka. Statement komadi svakako mogu biti dio capsule garderobe, samo dobro pazi koje ćeš odjevne predmete u nju uključiti. Cijela poanta capsule garderobe je da svu odjeću koristiš i nosiš.

2. Možeš li komad iskombinirati na više načina?

Bez da se nagovaraš na kupnju nečega što ti ne treba, zapitaj se koliko lako taj komad možeš kombinirati i za koje sve prilike, bez obzira na to što možda ima šljokice ili je u jarkoj boji. Modni dodaci posebno su svestrani te pomoću njih u svoj outfit uvijek možeš dodati malo boje.

1. Obožavaš li taj statement komad ili ti se samo sviđa? 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Topshop (@topshop)

To je najvažnija odluka koju moraš donijeti prilikom kupnje statement komada odjeće ili modnog dodatka. Ako si se stvarno zaljubila u taj odjevni predmet ili modni dodatak, htjet ćeš ga nositi stalno i pokušati uklopiti u baš svaki outfit. Ako ti se samo sviđa, ubrzo ćeš zaboraviti na njega nakon kupnje te će uvijek neki drugi favoriti imati prednost kod tvojih odjevnih kombinacija.

Možda vas zanima Upečatljive i drugačije: Tenisice za žene koje vole statement obuću Rubrika Life&style Life&style

 

Photo: Instagram@vesnasposa

Komentari 0