Moda

10 komada koje morate imati u ormaru do 35.

Napokon si priuštite kvalitetne i bezvremenske čizme, a ako još uvijek nemate 'ozbiljni' sako, vrijeme je da ga kupite...

Mnogi ljudi na tridesete gledaju kao na veliku prektetnicu u životu - ulazak u "ozbiljne" godine, do kojih ste neke stvari već trebali obaviti, poput pronalaska posla ili osnivanja obitelji. No trideseta često dođe puno brže nego što većina to očekuje, stoga bi se više važnosti trebalo pridavati 35. rođendanu, kada ste već upoznali pravu sebe, izgradili samopouzdanje i vlastiti stil. Iza vas su brojni trendovi i već znate što vam pristaje, a što ne, a napokon imate i dovoljno novca da si priuštite nešto što vam je zapelo za oko. No neki komadi trebali bi se do te dobi obavezno naći u vašem ormaru, a ovo je 10 najvažnijih:

'Supermodel' traperice

Na trenutak zaboravite na trendove i  pronađite kvalitetne traperice u kojima ćete se osjećati kao supermodel. Potraga će možda potrajati, ali će se i definitivno isplatiti.

 | Autor: arhiva arhiva asos.com, 299 eura

Bezvremenske čizme

Svake sezone kupujete nove čizme, koje do sljedeće godine više nisu nosive? Vrijeme je da uložite malo više novca i nabavite jedan dobar par udobnih čizmi koje ćete moći nositi godinama. 

 | Autor: arhiva arhiva Mango, 999,90 kn

Sako za važne sastanke

Jedan dobar sako u trenu će vam povećati samopouzdanje, a u očima drugih izgledat ćete profesionalno i moćno.

 | Autor: arhiva arhiva Zara, 599,90 kn

Kožna jakna

U 35 godina života morali ste primjetiti da jedan komad nikada ne izlazi iz mode, a odgovara svakoj dobi. Radi se o kožnoj jakni, a uložite li malo više novca u pravu, moći ćete ju nositi godinama.

 | Autor: arhiva arhiva asos.com, 293 eura

Praktična i chic torba

'Basic' kožna torba u koju stane sve što vam treba, pa čak i više, često će vam zatrebati, pa se pobrinite da pritom i izgleda chic te da ne podliježe trendovima.

 | Autor: arhiva arhiva Zara, 179,90 kn

Obična košulja

Čak i ako niste tip osobe koja nosi košulje, te vam ni posao to ne zahtjeva, jedna običnog kroja bi se uvijek trebala naći u vašem ormaru, jer nikad ne znate kad će vam zatrebati, a uvijek ju možete uklopiti i u svoj stil.

 | Autor: arhiva arhiva Mango, 199,90 kn

Štikle za sve prilike

Par kožnih salonki u vašem bi se ormaru trebao naći i puno prije 35. Izaberite klasični model u neutralnoj boji kojeg ćete lako uklopiti u svaku kombinaciju.

 | Autor: arhiva arhiva Zara, 349,90 kn

Kombinezon

Na ovaj odjevni komad mnogi zaboravljaju, a do sad ste već mogli posvjedočiti o tome da se svako nekoliko godina vraća u modu. Kombinezon je i idealan način da zablistate bez puno truda, a najbitnije je pronaći model koji savršeno odgovara vašoj građi.

 | Autor: arhiva arhiva asos.com, 73 eura

Pristojna suknja

I dok vam je još uvijek dozoljeno tu i tam odjenuti minicu, suknja 'midi' duljine obavezno se treba naći u vašem ormaru. Najbolje je izabrati onu 'pencil' kroja, jer je uvijek in, a u njoj ćete izgledati profesionalno, ali i seksi.

 | Autor: arhiva arhiva Mango, 199,90 kn

Haljina za svečane prilike 

Kad ste u tridesetima, onda sve češće imate razlog da se odjenete svečano, a tada je pravi spas u ormaru imati bar jednu haljinu u kojoj se osjećate, ali i izgledate odlično. 

 | Autor: arhiva arhiva Zara, 349,90 kn

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0