Miss7 Blog
Marijana Perinić

Vrste muškaraca na plaži: Od Faze i Joze Mafioze do Maminog sina

Ovaj blog ću biti malo zločesta. Ali kao i uvijek, bezobrazno iskrena. 

Kako ležim po hrvatskim plažama puna dva tjedna, nisam mogla ne primijetiti frajere. Oči su mi, Bogu hvala, još uvijek zdrave, apetit još veći, a iskreno ne da mi se baš svaki dan čitati knjige, pa mi glava, sama od sebe, bježi lijevo-desno i skenira sve što piški ispod ili ispred sebe. Žene škicnem, i to je to. Pohvalim je u sebi ako nema celulita, a ako ima, onda se poistovjetim, pa mi bude još draža. Ne zadržavam dugo pogled na ljepšem spolu, jer ruku na srce, muškarci su mi, em što sam hetero, em što su egzotičniji, i dalje puno zanimljiviji.

Već sam pisala blog o muškarcima u teretani, a kako mi se mjesto radnje katapultiralo na plažu, dopustite mi da svoj moždani zapisnik prenesem i vama. Možda vas nasmijem, a možda razljutim, kako god , ali da se razumijemo, u ovu kategorizaciju ne ulaze svi oni normalni, već samo oni beskrajno egzotični i oku primjetljivi.

Krenimo:

1.  Fazo

Fazo stiže kornijevim korakom na pijesak direkt iz teretane. Jer, zna se, morao je odraditi zadnju seriju na benču prije demonstracije svoga veličanstva široj i užoj javnosti. Zadihan, crven i beskrajno napuhan. Ali to ga ne sprječava u naumu da raširi svoja krila i pritom ne pomete suncobrane po plaži, ali i sve ostale muškarce koji mu nisu, barem po širini torza, ni do čička. Jedini mu je potencijalni problem - ako previše boravi na suncu, mogao bi odjednom puknut i samo se ispuhat. Ali, k vragu, pa mora se prešetavati, jer kako će inače biti viđen? Zašto se mučio cijelu godinu po teretanama, ako će na sunce tek iza 17 sati? Na to nikako ne pristaje, već je spreman na životni rizik, zbog čega mu se u pogledu vidi da je ipak malo nervozan. A možda je samo gladan? Žene ga doživljavaju, jer njega je apsolutno nemoguće ne primijetiti, ali ne zbog seksualne privlačnosti, već zbog nesrazmjera torza i međunožja koji je očigledan i svakako neupitan.

2.  Bušman

Idemo odozdo prema gore: dlake po nožnim prstima, listovima, bedrima, međunožju (nevidljivo kroz bokserice, ali se slobodno podrazumijeva), prsima, leđima, u ušima, po licu, i zna se - spojenih obrva. On je hodajući Bušman, ali ajde, barem je pravo muško. Za razliku od Metrića (skraćenica za metroseksualca, udaljenog svega metar i pol od njega), on se ne macka, ne licka, ma ne ferma niti jedan faktor, jer i da hoće izgorjeti, to je nemoguće zbog Amazone koja mu prekriva cijelo tijelo. Obično pije pivu ili gemišt, ne prešetava se, već ima svoj zakucani separe u plažnom kafiću, ali i otvoren račun, kojeg će podmiriti, zna se, zadnji dan ljetovanja. Ali će samo morati skoknut po nenamjenski kredit u obližnju banku, jer je spičkao sve pare, ali nema veze, bitno mu je da za cijelog godišnjeg, kao i svake godine, nije vidio ni S od sunca.

3.  Jozo Mafiozo

Torzo kao u Fazana, ili mu je pak samo slične širine, ali zbog masnoća, sigurno ne mišića. Zaštitni znak - ćelava glava. Najseksi adut (barem on tako misli) – lančina oko vrata. Naj antiseksi adut (ali on to nikako ne shvaća) - čačkalica među dvojkom i trojkom. Jedini on ima pravo zauzeti vječno rezerviran separe od Bušmana, a usput narediti konobarici da raspali Aspirinu ili neku drugu opako dobru cajku, i to do daske, čisto da se zna da je Dasa stigao. Ovaj nema otvoren račun, jer sve dobiva na lijepe oči, ili ti ga na još ljepši reket.

4.  Metrić

Spomenut maloprije. Ni slučajno u boksericama, već zna se, u speedo gaćicama. Nerijetko za broj manjima, čisto da se ima što urezati u meso, i to boje koja zasigurno nije modra ili crna, već neka modernija, na primjer - fuksija. Sa sobom nosi torbu veličine Name, u kojoj je jedna manja torbica, pa novčanik i tako u nedogled, ali i sve što jednom pravom muškarcu treba za odmor: krema faktor 165 (prvih deset dana godišnjeg), krema faktor 65 (ali, samo zadnjih nekoliko dana jer pazi da ne izgori, a svi znamo da je tamna boja - out!), marmelada za tijelo, pekmez za lice, džem za ruke, duple gaćice (isto speedo, jer ne ostaje se dugo u mokrom kupaćem, i mora se pazit na prostatu), ogledalce (za čekiranje - je li izrasla koja nova obrva?), pinceta, češljić, šamponćić u kesici, regenerator...uglavnom, cijela kupaona da se svaka prosječna žena može, promatrajući ga, ništa drugo nego - posramiti.

5. Škico 

Šešir na glavi, cvike na nosu, sjedi na klupici i tobože čita Slobodnu. A škica sve oko sebe i zna sve o svakom bolje od ijedne babe Gugl. Ovaj se ne usudi uletavati, jer je teži introvert, a paralelno i čudak. Njemu je gušt škicati ili ti ga u mahovima buljiti, a zašto ga to zadovoljava - ostat će vječna misterija.

6. Galeb

Isti onaj iz 1974. Samo što mu je ovo mlađi sin. Hodajuća replika Miše Kovača, u mlađim danima. Tijelo vitko, kosa gusta, brčići na mjestu, lančić oko vrata. Ne lančina, ona je rezervirana samo za Jozu Mafiozu. Šetucka se od jutra do mraka uzduž plaže, skenira lijevim okom Čehinje, a desnim Slovenke, i onda im besramno uleti s kavalirskom manirom: "Treba li mladoj dami namazati leđa?“. To zna reći na svim svjetskim jezicima, ali samo to, i ništa drugo. Njemu dovoljno. Pošto su se spomenute strankinje, rijetko uparene, puno češće singl, došle odmorit , a paralelno i provesti, taj ulet mu osigura otvaranje rajskih vrata. Ne uspijeva mu baš uvijek, ali on ne odustaje tako lako, i kroz život hoda onom poznatom“ Ne *ebe lep, već uporan“. 

7. Pervert

Bez njega svaka plaža jednostavno ne može. Ovaj i škica i bulji i uletava i licka se i šepuri. Možebitno je nečiji muž ili prvi susjed ili ujak pa ti je krajnje neugodno kad se načuli u blizini , ali to njega ne sprečava da ti uporno bulji u poprsje dok te nonšalantno pita što ste imali za ručak. Na njegovu pojavnost najbolje je otupjeti ili ga ipak stjerati u ono lijepo mjesto, što ipak nećeš jer ga ipak poznaš čitavu vječnost. 

8.   Mamin sin

Ta daa-aaaaa! Šećer na kraju. Mamone il' ti ga mamin sin. Na plaži je uvijek u društvu mame ili tetke ili ujne ili strine. Uvijek sa ženama. One mu svaki dan kupe sladoled , a on im uredno namaže leđa. I ne odvaja se od njih, bez obzira što mu je uskoro 40 leta. 

Dame moje, ako imate koga za nadodati, slobodno, a ja ću se suzdržati od daljnjih komentara.

Želim vam dugo toplo ljeto!

*Stavovi i mišljenja u ovom tekstu osobni su stavovi autora i ne odražavaju stavove i mišljenja redakcije i uredništva
 

Photo: None

Komentari 0