Miss7 Blog

Vodič za preživljavanje: Usvoji ove prijedloge, a tko ne prošvika pričat će

Ako su u Big Brotheru izdržali, onda možeš i ti. Zamisli punih sto dana u četiri zida s ljudima koje ne poznaješ, a vrlo brzo i ne podnosiš, i još te cijelo vrijeme tvoja draga mamica nadobudno promatra, sa znatiželjnom  babom na desnoj strani dvosjeda, i samo čeka da te kuhačom opali po dupetu jer si se spetljala s onim koji i nije baš za ženit. A cijelo selo gledalo. Ma što selo? Cijela Lijepa naša. A usput, nisi babu nijednom pozdravila u ispovjedaonici. A bio joj je 156. rođendan. I to dvaput dok si bila unutra. Srami se.

Ali svejedno, oni su izdržali. Stanari su izašli! Živi u tijelu - da, zdravi u glavi - upitno. Dobro, o ovom drugom bi se dalo razglabati i pri samom ulasku u kuću. Kako god - preživjeli su.

Neću biti dosadna i početi s onim klišejima tipa - očisti stan, operi sebe, redovno vježbaj, upiši online tečaj, ispleti džemper na soba do Božića, pokušaj NE napraviti dijete, osim ako to stvarno ne želiš... itd...jer si vrlo vjerojatno već:

1. Napravila generalku i presložila robu za sva godišnja doba te pripremila badiće za nadolazeće ljeto 2023., kada ćeš konačno i otplivati taj kraul.

2. Izderala svu kožu od pustog pranja da ni sama više ne znaš imaš li prste ili peraje na rukama. A usput i popila svu babinu rakiju, prvotno namijenjenu za dezinfekciju ruku, koja je „sasvim slučajno“ završila u tvom želucu. Usput si se prisjetila brojati do dvadeset, jer po novom toliko dugo i pereš ruke.

3. Vježbala u pi*du materinu, kako bi penzić Toni rekao, i zamalo umrla od upale mišića te shvatila da imaš dio tijela zvan - Gluteus, i to kad ti je guza radila za potresa. E, sad, s obzirom da si na pustim portalima pročitala kako je za učinkovito mršavljenje bitna 80 posto prehrana, a samo 20 posto trening, vrlo brzo si odustala jer nisi glupa. Samo pomalo lijena.

4. Prošla tečaj lončarstva, kukičanja, pletenja te ispleli džemper, ne na soba, već i na Djeda Mraza, Snježno Kraljevstvo i sad upravo završavaš novi na kojem Medo konačno natambura onu malu Mašu.

5. Iako svjesna da je Korona jedini možebitni spas za našu demografiju, spoznala si da baš trenutno i ne podnosiš svoju bolju ili goru polovicu te ste odlučili biti sebični i ne davati nove Hrvate vašoj rodnoj grudi.

 | Autor: miss7 miss7

S obzirom da si već prošla sve gore navedeno,  predlažem vodič KAKO DALJE PREŽIVJETI?, čijih se uputa trebaš pridržavati, jer kako naš Krizni stožer kaže: “Idemo provjeriti kako je stožer zadovoljan s ponašanjem građana“. I ne, ne želite naljutiti Alemku. Alemka je divna i smirena. I svi je volimo.

Pa krenimo redom:

Drži razmak od 2 metra

Od hladnjaka. I to dva metra zračne linije. A zgodno bi bilo podići i nižu ogradu, pod malo jačim naponom, čisto za sve nas koji volimo noću „mjesečariti“ i onda usput pobrstiti pola hladnjaka.  Ovo vrijedi samo za one koji do spomenutog ljeta 2023. ne žele izgledat kao cepelin. Ukoliko želiš izignorirajte ovu točku. 

Ne farbaj izrast

Priča se stoljećima, i prenosi s koljena na koljeno, da ženin IZRAST ima moć. Žena sa izrastom ima neviđenu snagu pomaknuti planinu samo da se dočepa svoje drage frizerke. Stoga, ako si muškarac, reci svojoj ženi da ju voliš upravo takvu kakva je, a ona tu svoju snagu neka preusmjeri na nošenje vrećica iz dućana, pomicanje namještaja, sječu kvartovske šume i grmlja ukoliko ovo potraje do Božića 

Pričaj

Ukoliko živiš solo - sama sa sobom. A kada dosadi, onda s dnevnim boravkom. Ukoliko živiš s obitelji - vrijedi isto. Osim u slučaju sretanja na hodniku, a tada je dovoljan kratki pozdrav ili mig, samo budi brza.

Tulumari

S obzirom da svi svjetski DJ-evi trenutno puštaju mjuzu iz svojih kuća, konačno je vrijeme da i ti zavoliš "house" glazbu (za koju konačno shvaćam zašto se tako i zove). Raspali do daske, potom izađi na balkon, i kako već apeliraju po društvenim mrežama, zaplješći svim oženjenima ili udanima koji zbog vas ipak podnose najveću žrtvu. I za kraj revi iz petnih žila, ma ima da te se posrami i naša Kolinda. Sigurna sam da će ti se ubrzo pridružiti i babe s prozora jer zna se da, od početka ove situacije, Google radi na najjače.

Odmaraj

 I za kraj, kada se zbroje sve ove aktivnosti, bit ćeš zasigurno mrtva umorna od ležanja, stoga nedjeljom zasluženo odmori.

Tko ne prošvika, pričat će!

#Ostani doma

*Stavovi i mišljenja u ovom tekstu osobni su stavovi autora i ne odražavaju stavove i mišljenja redakcije i uredništva

Photo: miss7

Komentari 0