Miss7 Blog

Što ti još nije jasno u vezi Korone? Vodič za sve zbunjene

Neki kažu da nam stiže drugi val, a neki da je već stigao. A neki da nije niti bio. Taman smo se lijepo opustili i popustili kočnice, kao normalna ljudska vrsta, kojoj je smisao života dobro pojest, popit, pjevat i partijat. A kad ono Gospođa Korona nam opet poremetila planove. I dok nevoljko pjevamo onu borbenu „I tebe sam sit, Korono“, nekako nam konačno sve sjeda na svoje mjesto. Jer nam nakon početne proljetne panike, upravo stiže ljetna agonija.

Stoga ću ti ja sada lijepo objasniti osnovne postulate ovog virusa, tako da više ne budeš zbunjena. I da sabrano uživaš u tesnoj koži, posebice u mjerama naše drage Vlaste, koje su nam svima kristalno jasne. Pa krenimo redom.

- Virus je rođen zimus u Kini zbog zločestog šišmiša, dalekog pretka Batmana, a možda i Bere Rakuna (bliži rod Bernardiću), a možda i njihovog usvojenog sina križanca, koji se jednog hladnog jutra smucao po mokroj tržnici jer je markirao školu. Onda je, ničim izazvan, podmuklo skočio na čovjeka, vrlo vjerojatno Bogatog Bijelca, koji je iz obijesti morao kušati friško meso spomenute životinjice, samo kako bi opalio selfie i dokazao cijelom svijetu na Instagramu da je hrabra faca. I tu je krenuo zajeb.

- Vrlo vjerojatno ovo nije istina, a možda i je, jer je virus ustvari izmislio Bill Gates kako bi ti kroz radioaktivne valove 5G mreže (koju uskoro ima i tvoj novi mobitel, od kojeg se ionako nikad ne odvajaš) subliminalno tvojoj podsvijesti naređivao, u stilu Big Brothera, što da radiš, kuda da se krećeš i s kim da se družiš. Jer Bill Gates nema pametnijeg posla nego da te kontrolira jesi li ujutro piškio, napravio domaću zadaću i onda se malo poigrao sa susjedom s prvog kata (u bilo kojem smislu, i ne nužno tim redom).

- A možebitno je istina i da Tony Cetinski lobira za farmaceutsku industriju koja je već davnih dana izmislila cjepivo koje uključuje mikro-čipove, koji su isto tako opasni i kontroliraju te više od 5G mreže i rođene matere zajedno. Pa je tako Tony pokrenuo medijsku lavinu protiv cijepljenja, ali sa skrivenim ciljem promocije njegovog ljetnog singla „Čip čip pogodi, to mi treba to mi godi“, koji je uskoro na tržištu. Glazbu i tekst potpisuju Tonči i Vjekoslava Huljić. Aranžman Remi Kazinoti.

- Virus se potom iz daleke Kine raširio po kugli zemaljskoj, s koljena na koljeno, a možda s podlaktice na butinu, ali samo i isključivo bliskim kontaktom nas, neodgojene ljudske vrste, koja baš mora razgovarati na dva pedlja udaljenosti i tako si pljucati u facu. A možda i ne, jer i dalje postoji vjerojatnost da se prenosi radiovalovima spomenute mreže. Zbog čega je nužno počupati sve telefonske stupove. A možda je i dalje za sve kriv Toni, koji je u šumi.

- U Lijepu Našu je virus došao taman pred korizmu, jer ti je bilo krajnje vrijeme da se konačno zatvoriš u četiri zida, i suočiš sa sobom. A onda sa hodnikom. Simptomi se točno znaju koji su, samo što su kod svake osobe drugačiji, osim kod onih kod kojih su isti. Pranje ruku je obvezno, jer je i prije bilo. Osim ako si prljava svinja koju za to nije nimalo briga. Dezinficijensi su jednako tako obvezni, ali nisu ako si prije oprao ruke, ali svejedno s njima pošpricaj stopala, jer zna se da u protivnom nastaje kurje oko, i to sa dioptrijom od plus 7. I kako barba Trump toplo savjetuje - taj isti dezinficijense možeš, u nestašici mile ti šljivovice, bez problema i eksat. I tako zasigurno ostat bez jetre, koja se ionako obnavlja.

- Maske su prvo bile obvezne za sve, osim za one za koje su preporučene, a sad su opet obavezne, osim za one kojima su samo preporučene. Moraju se nositi u javnom prijevozu, osim ako vozač Đuro odluči drugačije, jer Đuro zna što je za njegove putnike najbolje.

- Na proljeće je lockdown cijele planete bio nužan kako bi se spriječilo povećanje broja novozaraženih, kojih se zapravo ne zna koliko je, ali se zato zna netočan broj. Zato jer postoje i tihi prijenosnici virusa, koju su prijenosnici bez simptoma, ali i jako tiho pričaju. Isto tako je bilo bitno da ne izlaziš vani jer tako ugrožavaš živote drugih, ali se svakako preporučivalo bavljenje sportom na otvorenom. Odatle i ona slavna poslovica “s jednom nogom vani, a s drugom unutra“. Dok je za onu „Tko drugome jamu kopa nos“ i dalje autor nepoznat.

- Osnovna škola je prvo bila zabranjena za sve, a potom samo za đake od 5. do 8.osnovne, jer Korona zna koliko imaš godina. I nisu joj nimalo draga starija djeca, jer oni već sigurno piju i pušu .Zato je za njih i opasna. Osim ako joj daš guc ili dim, kojeg će ona rado uzeti, pa će te možda i poštedjeti.

- U početku je bilo zabranjeno okupljanje na javnim događanjima, osim na misama, jer su to intimna događanja sa minimalno 100 osoba. Korona u zadnje vrijeme posebno voli narodnjačke klubove, a omiljena joj je „Udara u glavu ko šampanjac“, na koju rado zavrti žaruljice i strga košulju sa sebe, a i svima ostalima koji joj se nađu na manje od dva metra razmaka. Elektroniku baš i ne preferira zbog čega ne lovi partijanere, a možebitno i jer je oni anuliraju s povećom količine kemije, za koju svi to dobro znamo da podiže imunitet.

- Zadnje je doneseno strogo pravilo za vjenčanja: mladoženja smije poljubiti samo mladenku, a ako mu ona ne uzvrati, bilo bi mu bolje da su mu svadbu i zabranili. Dobra vijest je da ne mora poljubiti punicu. Strogo je zabranjeno plesanje vlakića, stoga: „No chu -chu for you!“, osim ako se ide u riverc. Virus ne voli niti kaubojske, osim ako umjesto „Ooooooo, Suzana“ zareveš na sav glas „Oooooooo, Korona“. E to može. Na svadbi smiješ pojesti samo prva tri slijeda, jer ako napadneš i jutarnji čobanac, preći će na tebe virus sa Čobanijade pa ovo ljeto sigurno nećeš na more.

- Samoizolacija je i dalje obvezna za sve koji su, u bilo kojem trenutku, bili u bliskom kontaktu sa zaraženima. Svi ostali su proglašeni bio-teroristima, rođacima pravih terorista sa Bliskog Istoka, koji se u radno vrijeme bave biootpadom i trenutno žive na Biokovu. I oni su izgradili onaj novi vidikovac. U početku te kršenje samoizolacije koštalo samo 8000 kuna , a onda je cijena naglo pala na 0,00 kn, jer je stigla ljetna rasprodaja. Samoizolacija je obvezna je za svakog hrvatskog građanina, osim ako si Henky Plenky, jer on je političar. A političare Korona ne lovi, a još manje voli, jer žena očigledno ima ukusa. Inače, ako nisi znala, virus spava medvjeđi san prije i tijekom parlamentarnih izbora. Dan nakon izbora, naglo se budi i agresivno napada sve oko sebe, a posebno sve vas koji niste izašli na izbore. Držanje razmaka od dva metra je i dalje obvezno, osim kada slaviš izbornu pobjedu kao da si na nekom predobrom afteru.

Dok pišem ovaj blog vjerojatno će Vlasta donijeti još poneku novu odluku, koju će u međuvremenu povući pa opet službeno proglasiti da bi je opet neslužbeno povukli. Sve dok jednog dana ne postane striktna obveza koja će opet mutirati u toplu preporuku, da bi se te mutacije posramila i sama Korona uz komentar: „Dragi Hrvati, vama nema pomoći, bježim i ja od vaše neviđene gluposti!“

I tek tada ćemo se konačno riješiti virusa.

I što ti tu sada, molim te lijepo, i dalje nije jasno?

 

*Stavovi i mišljenja u ovom tekstu osobni su stavovi autora i ne odražavaju stavove i mišljenja redakcije i uredništva

Photo: Privatni album/Olja Runjić

Komentari 0