Miss7 Blog

Stiže nova "Ženska priča", Marijani Perinić u goste dolaze Lana Jurčević i Andrea Andrassy

  • Novu epizodu poznatog talk-showa Ženska priča, čija je voditeljica naša kolumnistica Marijana Perinić, uvijek jedva čekamo!
  • Ovaj put u goste joj dolaze Lana Jurčević i Andrea Andrassy, a teme o kojima raspravljaju tiču se društvenih mreža kojima se obje gošće služe radi zabave i promicanja pozitivnih vrijednosti, a dotiču se i teme privatnosti.
  • Sve to i puno više očekuje nas u novoj epizodi koja stiže već sutra na miss7

Kolumnistica miss7, Marijana Perinić, ovaj put u svojoj emisiji Ženska priča govori o moći društvenih mreža, a u goste joj stižu dvije mlade žene koje se mrežama koriste kako bi promicale pozitivne promjene, pjevačica Lana Jurčević i blogerica i spisateljica Andrea Andrassy.

Nova epizoda će se prikazati sutra, u četvrtak 25. studenog, s početkom u 18 sati i bit će ispunjena zanimljivim temama i osvrtima na osobne situacije koje su Lana i Andrea doživjele na društvenim mrežama i načine na koje obje iskorištavaju dobre strane ovih platformi.

 | Autor: miss7 miss7

"Čut ćete stavove Lane i Andree o moći društvenih mreža i načinu na koji su ih one odlučile iskoristiti i preusmjeriti u pozitivno iskustvo", ispričala nam je Marijana Perinić o svojoj sljedećoj emisiji. Jedan od problema mreža je prikazivanje osoba i života onakvih kakvima nisu, a njezine su gošće tu priču prekinule i svojim primjerom pokazale važnost iskrenosti. I Lana i Andrea objavljuju fotografije bez uljepšavanja i filtera, pokazujući sebe stvarne i otvoreno progovaraju o problemima društva.

Lana je tako hashtagom i posebnim Instagram profilom pod nazivom stvarnaja pokrenula niz priča kojima su se pridružile i druge javne, ali i privatne osobe i čiji je cilj da se svaka žena pokaže kakva doista jest - s viškom kila, bez prikrivanja i bez ustručavanja, u konačnici - bez filtiriranja. Tako je pokazala koliko mreže mogu biti štetne zbog širenja slika savršenstva kojeg u stvarnosti nema i fokus vratila na njihovo korištenje u svrhu pozitivnih promjena.

Osim toga, pričale su i o ovisnostima koje se skrivaju pri korištenju mreža. "Posebno je to opasno za djecu i mlade, jer stalna prisutnost na društvenim platformama za njih, kao i za ostale korisnike, znači pad koncentracije i pažnje", rekla nam je Marijana. Ipak, zaključile su, treba prihvatiti da su mreže i nova era s njima već tu, a istovremeno je važno osvijestiti i spriječiti njihove negativne učinke.

Poznate gošće pričale su Marijani Perinić i o temi hejtera koji se na Internetu prikazuju kao stručnjaci za sve, a mnogi spremno komentiraju odluke, izgled ili ponašanje drugih skrivajući se iza lažnih imena. S njima su se susretale i Lana i Andrea jer im je i to zapravo dio javnog posla. Ipak, poručile su da se na to ne treba osvrtati.

"Dotakle su se i teme privatnosti, a obje su tu jasno postavile svoje granice: njihovoj intimi na društvenim mrežama nema mjesta. Složile su se da platforme treba pametno koristiti, u svrhu zabave ili promocija poslova kojima se prioritetno bave, ali njihov je privatan život s razlogom takav", objasnila je voditeljica stav svojih gošći. Na to se nastavila i zanimljiva tema Tindera o kojoj je Andrea podijelila nekoliko intrigantnih detalja. "Pričale smo zašto da, zašto ne i kad je vrijeme da se s mreža prijeđe na kavu i upoznavanje, a Andrea mi je otkrila da je i sama gore - ali više o tome saznat ćete kad pogledate", bila je tajanstvena Marijana.

Zabavile su se i pitanjem samokontrole pa se tako Lana odlučila na nekoliko dana kroz godinu potpuno isključiti od virtualnog svijeta, dok Andrea o tome ima drugačije mišljenje. Što su još poručile i kojih su se još tema dotakle pogledaj sutra u 18 sati. Vidimo se uskoro u još jednoj Ženskoj priči!

Photo: miss7

Komentari 0