Miss7 Blog 09. lipnja 2021.

Kisele gospođe za 5: Ekskluzivni rižoto od 16 vrsta hejta (i nula dlaka)

Andrea Andrassy
Karmen Božić.

Srdačan pozdrav, kako ste danas? Nadam se da je iza vas kvalitetno proveden produženi vikend tijekom kojeg niste morali radit ništa što vam se nije radilo.

Ok, dosta ljubaznog ćaskanja, jeste gledali prošlotjednu Večeru za 5? 

Ako jeste, onda vam ne moram posebno objašnjavat rečenicu “nisam vam rekao, a niste me ni pitali - ovo su moje medalje.”

Ako niste, mali (dosadni) recap: Jedan od natjecatelja je bio profesionalni kuhar koji je za svačije jelo imao zamjerke (i uvrede), a kad je došao red na njega, najavio je večeru o kakvoj “ovi natjecatelji mogu samo sanjati, to mogu dobiti samo u vrhunskim hotelima A klase.”

Jedan rižoto od 7 vrsta gljiva (i jedne vrste dlake), jednu pohanu šniclu i desert s još jednom dlakom kasnije, dobio je najmanji broj bodova, što je rezultiralo sad već viralnim shit-showom i deranjem na kandidate koje je nazvao seljačinama.

Topla preporuka da pogledate ako niste, pogotovo ako vas zanima kako izgleda utjelovljenje retrogradnog Merkura.

Od upečatljivih izjava s večere bih izdvojila “ja sam IZUMIO ovo jelo” (pohanu šniclu), “meso nije suho, ti se nisi naspavala” i ovaj dio s medaljama koji je možda najspektakularnije neugodan komadić televizije ikad, uz dužno poštovanje Krim teamu 2.

Zašto pričam o Večeri za 5? 

Zato što je internet već danima u drami oko jednog čovjeka koji je, osim što se linjao po obrocima, bio “iznenađujuće bezobrazan.”

I bio je, barem se meni tako čini po toj jednoj epizodi koju sam pogledala u nedjelju ujutro - i bezobrazan i neugodan i agresivan - ali jedino iznenađujuće u cijeloj priči je da su ljudi jako neugodno iznenađeni.

Neki su čak i preneraženi.

“Kako je moguće da se netko tako ponaša prema drugima?” - i ostali šokovi.

A meni se čini da smo samo imali detaljan prikaz osobe koja je na televiziji pokazala ono što je kod nas već odavno normalno.

“Normalno”, zapravo, jer naravno da nije, ali nije ništa neuobičajeno. 

Jedina razlika je što smo inače na takve ispade navikli u komentarima na internetu - tamo nam je već sasvim normalno da netko drugima govori da su seljačine, to je već praktički narodni običaj na koji rijetko tko više uopće reagira.

Ali tek kad je na televiziji, tek kad postoji slika i ton, ljudi imaju osjećaj da je potpuno neprihvatljivo - iako je jednako degutantno neovisno o tome na kojoj se platformi događa.

Zato pričam o Večeri za 5, jer smo imali savršenu priliku vidjeti kako bi izgledalo da se ljudi uživo ponašaju onako kako se ponašaju na internetu. S tim da na internetu ne možeš pojest nečiju dlaku… iako sam sigurna da u Japanu već postoji i ta opcija. 

Kad bi se s jednakom količinom gađenja reagiralo na nepotrebno ružne komentare na društvenim mrežama, svijet bi bio ljepše mjesto - ali bilo bi i manje Kiselih gospođa, a ja vam onda danas ne bi(h) mogla pripremit ovaj senzacionalni obrok koji slijedi u nastavku. 

Dobro došli u novu epizodu Kiselih gospođa interneta - nismo dugo, predugo, a Kisele gospođe su se nagomilale i vrijeme je da ih proslavimo zajedno. Ovaj puta u crossover varijanti s Večerom za 5, u nekoliko senzacionalnih sljedova: Kisele gospođe za 5. Za svako jelo ćete dobit kratku prezentaciju kako biste u njemu mogli što bolje uživati. 

Aperitiv dobrodošlice: Čašica domaćeg otrova

Kao pravi domaćin, u ponudi imam nekoliko opcija, za početak možda jedan Marijin liker od osuda.

 | Autor: Privatna arhiva Privatna arhiva

Hvala, Marijo, nemilosti puna, uz isprike od svih nas koji i dalje kuhamo na plin, like fucking savages. Ako vam je ovo preslabo, imamo i Katjinu domaću žuč, godište 2020.

 | Autor: Privatna arhiva Privatna arhiva

Bez brige, iako sam podočnjake u međuvremenu operirala i više ih nema, vjerujem da je Katja i dalje zadržala gorčinu. Ili ste možda za Aninu rakijicu od najdosadnijeg pogleda na svijet?

 | Autor: Privatna arhiva Privatna arhiva

Odaberite svoj favorit pa se udobno smjestite u dnevni boravak koji ne valja, reko čovjek na internetu. U tri pokušaja.

 | Autor: Privatni album Privatni album Iskreno saučešće svim ljudima koji misle da je narančasti kauč osobnost, a sivi nedostatak iste. Nego, sigurno ste ogladnili, idemo jest.

Hladno predjelo: Plata od nebitnih rasprava

Uživajte u predivnom primjeru mansplaininga i šarenim narescima iz regije “show me where I asked.”

 | Autor: Privatna arhiva Privatna arhiva

Btw, i štekeri i šalteri su mi točno tamo gdje sam htjela, ali kako to objasnit Peri koji zna bolje? Nikako, ali nije ni važno, važno je da se juha ne ohladi. 

Toplo predjelo: Consommé od pokvarenih umova

Nemojte da vas naziv zbuni, ovo je samo dobra, stara, jezikova juha od ljudi koji misle da plastični kirurg koji je izmesario klijentice nije ništa kriv. I jedan mali fun fact koji ste vjerojatno mogli pretpostavit - od njih troje, dvoje na Facebook profilu imaju puna usta Isukrsta.

 | Autor: Privatna arhiva Privatna arhiva

Zabavno pitanje dok jedete juhu - da ovom triptihu od ljudske zlobe netko da 10 tisuća eura za potrošit na estetske zahvate, koliko bi eura ostalo neiskorišteno i zašto nula?

Već smo došli do glavnog jela, a kao osobi kojoj je važna inkluzivnost, nudim mesnu i vege opciju. 

Glavno jelo A: Povrtni složenac od pasivne agresije

 | Autor: Privatna arhiva Privatna arhiva

Ovo je možda savršeni primjer zašto ljudi imaju predrasude prema vegetarijancima - jer se na 100 ugodnih nađe jedan koji sve usere. 

Glavno jelo B: Nasilje u umaku od “ALI”

Baza ovog raskošnog jela je ubojstvo profesora na posteljici od olakotnih okolnosti…

 | Autor: Privatna arhiva Privatna arhiva

… uz prilog domaćih kroketa od “lako za to što su prebili čovjeka.”

 | Autor: Privatna arhiva Privatna arhiva

Btw, ovo su dvije različite priče o nasilju, da ne bi mislili da ne znam posluživat hranu. Jel netko za još kroketa? Uzmite slobodno, ima dovoljno za sve.

 | Autor: Privatna arhiva Privatna arhiva

Veoma bravo za mladu damu koja se duplo potrudila - s razmakom od 4 sata.

E i skoro sam zaboravila salatu od nečijeg nevoljenog djeteta

 | Autor: Privatna arhiva Privatna arhiva Da nije utuživo, zalijepila bi sliku ovog nezdravka, ali jbg, ne smijem - ne zato da me on ne tuži, nego da me VI ne tužite jer su se meni jajnici skoro sami podvezali od prizora. 

Ako su tanjuri slobodni, odnijet ću ih u kuhinju pa možemo na slatko.

Desert: Gorko-slatke poslastice

Kao veliki ljubitelj slatkoga, za vas sam pripremila više opcija - za svakog ponešto, a naravno, prijedlog je da probate od svega po malo. 

Za početak slastica koja je osvojila zlatnu medalju na festivalu “idiots everywhere” - Hasanova pita od nejasnoća. Recept je nastao u ožujku 2020., kad je jednoj ženi za vrijeme potresa u pola 7 ujutro, dok je prala kosu, pao bojler na glavu. Pogledajmo.

 | Autor: Privatni album Privatni album

Ja bih se čak usudila pitati što je dotična radila van kuhinje nevezano za doba dana.

Drugoplasirani, ali jednako impresivan desert je Mousse od muževog profila.

 | Autor: Privatna arhiva Privatna arhiva

Bujne čestitke gospođi “OfAnđelko”, under his eye, may the Lord open. 

Posljednji, ali zato ništa manje važan desert u ponudi je Fondant punjen kremom od bljakića.

 | Autor: Privatna arhiva Privatna arhiva

Jer nitko nije znao bljakit guze ko Marina.

I za kraj, naravno, ne morate ni pitat, jedan nježni Digestiv od neočekivane agresije.

 | Autor: Privatna arhiva Privatna arhiva

Ako se pitate tko normalan se naljuti na policu knjiga pored koje je fotelja, očito se niste dobro najeli od svega prije.

I prije nego što odete, jedna zgodna anegdota, ako ne i važna životna lekcija - kad idete na more, nemojte se nikad slikat pod vodom jer vam sigurno ne “prilići.” Take it away, Sanela.

 | Autor: Privatna arhiva Privatna arhiva

 

Hvala što smo došli na vaš Google translate talk.

I naravno, hvala vama što ste došli na Kisele gospođe za 5 - uz podsjetnik da su ljudi već odavno zaboravili da ne moraju reć baš sve što im je na umu i da je bezobrazno, agresivno, degutantno ponašanje već odavno sasvim “normalno.”

 

*Stavovi i mišljenja u ovom tekstu osobni su stavovi autora i ne odražavaju stavove i mišljenja redakcije i uredništva

Komentari 0