Miss7 Blog

Kako zavesti i zadržati Dalmatinca? U slučaju da si u lovu na jednoga...

Kako sam pobjegla u Dalmaciju na mjesec dana, nikako se ne mogu prebaciti  na teme koje se ne tiču moje rodne grude. Jednostavno mi je mozak u laganini modu. Tako da ću ovog ljeta, po svemu sudeći, ispisati cijelu jednu enciklopediju vezanu uz lipu našu Dalmaciju. 

Prošli blog smo naučili najvažnije rečenice, skraćenice i poskočice, a u ovom ću te posavjetovati kako zavesti, ali i zadržati tog crnog, visokog, zgodnog, drskog, ali beskrajno šarmantnog muškarca. Ako je dotični galeb, bez brige, on će tebe prvi napasti. I teško da ćeš mu odoljeti. Ali ako nije (a sve ih je manje), onda me dobro poslušaj:

Ignoriraj

Dalmatinac voli kad te ne može dobiti na prvu. A bome niti na drugu. On je prava Alfa Muškarčina SLASH Lovac koji kad te jednom namiriše, napraviti će APSOLUTNO sve da te ulovi. Pod jednim i jedinim uvjetom - da nisi laka meta. Jer po pitanju zavođenja je križanac između Lovca i Mučenika, koji se voli igrati, ali i da ga boli. Tako da je poželjno od tebe očekivati - početno ignoriranje. Jer ga to najviše boli, ali paralelno i pali. Podbočen na šanku, spreman je skenirati te danima, oduševljen s tim što ga ne fermaš ni 5%. Onda kreće u napad. Obično će ti reći da si mu baš smišna, što ne znači da si smiješna, nego slatka. I to mu je vrhunac od komplimenata. Nakon što se čovjeku kulturno nasmiješiš, slijedi idući korak.

Igraj toplo-hladno

Poželjna je igra mačke i miša, što hoće reći: „Mala, igraj toplo - hladno“. Jedan tren budeš janje, a drugi zmija. To ga pali, zbunjuje, ali i izluđuje. Ključ je da on ima vremena bavit se s tobom, jer mu oko ničega nije priša (žurba). Spreman je loviti te dok se bere grožđe ili prve masline, al ti opet nemoj pretjerivat i držat ga na vatrici do iduće Velike Gospe. Ima i on miru (mjeru). Zato imaš rok od Oluje do Badnjaka, a sve preko toga mu je već teška tlaka. 

Ne čudi se

Kad konačno prohodate, ne čudi se ko pura dreku sljedećem:

Što živi s materom, iako je davnih dana prešao 40-u. Njemu je sve čisto, uredno, ispeglano, skuhano. Ne plaća stan, ne plaća hranu, ne plaća režije. Al' sve to opet i plaća svojim životom jer je pod materinim kuvačom. Što hoće reći da mu ona suptilnim nabijanjem osjećaja krivnje ili grižnje savjesti uspješno kontrolira i dirigira život. Bolje mu je to nego svaki mjesec 500 eura stanarine. I na to voljno pristaje.

Što mu je ekipa na prvom mjestu. Balun i bevanda - na to nisi pozvana. I točka.  

Što ne priča puno. Ujutro kad se probudi - tiha misa. Popodne nakon ručka - ubijanje oka. Vrlo često ga drži fjaka - dalmatinska nirvana koju niti sam Buda još nije uspio doseći, ali zato tvoj Dalmatinac redovno uspijeva na dnevnoj bazi.

Počasti ga

Ne mislim na piće, ne mislim na komplimente. Već sasvim na suprotno - na uvrede.

Sasvim je normalno reći mu: „Ajme šta si ružan, aj molim te ošišaj se već jedanput, ne mogu te takvog gledat!“

Štoviše, u Dalmaciji je sasvim normalno sa svojim prijateljicama ogovarati svoju goru polovicu, tipa „Onaj moj ništa ne radi… onaj moj je totalno nesposoban… onaj moj nije za ništa, sve moram sama…“. Ako se tako često ponašaš – ti s tim ne samo da dokazuješ svoju nadmoć ili ti ga superiornost, već i veliku žrtvu jer ga trpiš takvog kakav jest. Znaš za onu poznatu od Graše “Voli meeeee, jer sam takvi kakvi jesam“. I on će te zbog ovog najviše poštivat. 

Zato - trpi ga, ogovaraj ga, ali ga za živu glavu ne pokušavaj minjat.

Budi mater, al' nemoj bit

E sada, ovo je najveća tajna uspješnog i dugoročnog odnosa, a ujedno i najveći izazov. Kako mu biti, a ne biti mater, vječno pitanje svake žene. Jer od tebe se očekuje da mu spremaš i čistiš, ali nemaš pravo, a bome niti dozvolu ga kontrolirat kao rođena mu mater. Samo ona to smije i točka. Plus moraš mu kuhati jednako dobro kao mater, ali za živu glavu - ne bolje od nje.

Ako uspiješ naći formulu za ovaj naum, bit će tvoj do kraja života. Just a hint: Skuhaj mu pašticadu sa njokama, pusti ga da ubije oko, pusti ga da ode i na balun, a onda ga izogovaraj priji na telefon, a kad dođe kući navečer - na sav glas ga pošalji u tri mile materine!  

Vjeruj mi - tvoj je.

Pa ti sad vidi koliko stvarno želiš jednog Dalmatinca za muža.

AE!

 

*Stavovi i mišljenja u ovom tekstu osobni su stavovi autora i ne odražavaju stavove i mišljenja redakcije i uredništva

 

Photo: Privatni album/Olja Runjić
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • vi

    stvarno za poželit, ono, ni u ludilu!!!!!!