Miss7 Blog

Kada žena konačno svima valja? Tek kad joj drže govor na sprovodu - šta te onda briga za tuđe mišljenje?

Ne tako mali broj puta sam pisala o svim onim situacijama u kojima je žena krivo shvaćena, da ne kažem degradirana. Krivo pogledana zato jer je obukla dekolte. Kritizirana zato jer je podigla srednji prst. Osuđena zato jer je ostarjela.

Pokušavam u glavi prebrojati sve te situacije, od kojih imam samo jednu reakciju, a to je da mi se diže želudac. Zašto? Zato jer je nepravedno, nepotrebno i uistinu primitivno nekoga osuđivati, a još više gurati nos u tuđi život. Što točno tražiš u tuđem, a da nemaš u svom dvorištu? Možda mrvu života koja ti nedostaje u vlastitom?

Često se pitam kada će konačno doći dan kada će se ženu pustiti da bude ono što bi po svojoj prirodi trebala biti - SLOBODNA. Da radi ono što hoće, kad hoće i s kim hoće, samo zato jer je u pitanju njen život, mozak, i u konačnici - samo njeno tijelo. 

Ne znam jeste li primijetili kako u našem društvu žena apsolutno nikada ne valja? Nikada neće biti dovoljno dobra, pametna, sposobna i lijepa. Zato jer joj se to ne dopušta. Tuđa ljepota svrbi. A tuđi uspjeh je često nepodnošljiv. Kod nas žena nikada ne valja, a pogotovo kada je :

- majka petero djece, jer ta mora da nije čula za kondom. Kojeg vraga štanca tu djecu kao da su štenci? Tko će to nahranit? Ta sigurno ima para, i nema pametnijeg posla nego po cijele dane samo noge širit! Što se ne uhvati nekog posla?

- majka jednog djeteta. Da, imaju samo jedno, sigurno ne mogu imati više djece. A jadna, baš mi je žao. Dobro da je i ovo jedno porodila.

- bez djece, jer je sigurno jalova. Nije do njega, do nje je, nema šanse da je ikako drugačije. Samo ne razumijem, što je ne ostavi i ne nađe neku plodnu? On onako zgodan čovjek, stvarno mi nije jasno zašto je i dalje s njom?

- udana za istog čovjeka 35 godina. Ja ne razumijem kako joj ne dosadi? Jedan te isti cijeli život? Ta drugoga nije vidjela, ako me razumiješ? ( uz obvezan mig i smijeh). Sigurno ga vara, a i on nju, znaš da danas svatko skače po svakom.

- rastavljena. Tko će nju sada htjeti, molim te lijepo? Pa ima 55 godina! Stara baba! Bilo joj je bolje da je malo otrpjela i ostala s njim. 

- sama. Što čeka? Princa na bijelom konju? Do kraja života će ostati sama, samo neka bira!

- sama i bez djece. Ova sigurno ima neku grešku kad je nitko živ neće.

- samohrana majka. Što joj je teško? Mater joj je kat niže i sve joj radi i stalno joj uskače!

- usvojila dijete. Tko zna kakvo je dijete dobila? Ne bi se ja tako usudila… tko zna , a što ako dobiješ dijete s nekom manom? Što ćeš onda? Vraćat ga nazad? 

- usvojila crno dijete. Crnac? Bože me sačuvaj, da nije mogla naše usvojit? 

- lezbijka. Bolesnica, i treba se liječit.

- uspješna poslovna žena. Kažeš uspješna, ha? A je l' se pitaš kako je uspjela? Pa reći ću ti ja, nije sigurno diplomom došla do vrha.

- kućanica. A ima fakultet! Pa kog vraga se uopće školovala? Pa ne treba ti imat mozga za skuhat, oprat i ispeglat! To može svaka!

- nezaposlena. Da hoće naći posao, već bi ga i našla! Lijena je, i točka.

- lijepa. Nisu ti ono njene usne, napravila ih je! Sigurna sam, vidi se iz aviona! A čula sam da ide i na botoks. Nije ni čudo što izgleda deset godina mlađe… vidjet ćeš  kad joj to sve krene propadat, pa živa će se izobličit, samo čekaj! Ne, nije prirodno lijepa, kažem ti ! I nisu ono njene sise! Žena je hodajuća plastika!

- zgodna. Šta joj vrijedi to tijelo, kad je u faci gadna?

- punija. Lijepa u licu, al' bi mogla koju kilu skinut. Ma ustvari, trebala bi se prijavit u Život na vagi. (uz smijeh).

- mršava. Dakle, hodajuća anoreksija. Ja ne razumijem, je l' ta ikad jede? Sigurno neki teži psihički poremećaj. Ma mora da ima i bulimiju.

- bogata. Moš mislit kako je sve sama stekla? Bivši muž joj je bio bogat, a i njeni su isto imućniji, sve ti je to ona naslijedila, a da nije ni prstom pomakla. 

- u vezi sa starijim muškarcem. Sugar daddyja uhvatila, ha? Kako joj se ne gadi, pa može joj djed biti!? Fuj.

- u vezi sa mlađim muškarcem. Poludjela po stare dane… kako je nije sram, pa ima sina tih godina!

- siromašna. Jadna. A ustvari tko joj je kriv, što se nije bogato udala?

- snažna. Muško! Nema ni trunke ženstvenosti…

- slaba. Što stalno kuka, nek ojača malo!

- komična. Dvorska luda! Trebala bi biti malo primjerenija.

- primjerena. Ukočena, trebala bi biti malo opuštenija.

- plavuša. Mora da je glupa!

- crnka. Mora da se farba, nema šanse da je to njena boja.

- brineta. Jesi joj vidjela onu sijedu kraj desnog uha?

- crvenokosa. Mora da je pjegava. Što hoće reći da mora da je i dolje... (uz smijeh).

- tinejdžerica, jer je iskompleksirana.

- u dvadesetima, jer je neodlučna.

- u tridesetima, jer je preambiciozna.

- u četrdesetima, jer je već polako naborana.

- u pedesetima, jer je ušla u menopauzu.

- u šezdesetima, jer je dokona, pa što više ne ode u penziju?

- u sedamdesetima, jer je dokona penzićka.

- u osamdesetima, jer je jednom nogom u grobu.

- u devedesetima, jer je s obje noge u grobu. Što čeka više? Pa ta će Manolića nadživjet!

- M R T V A.  Ajme, a bila je tako dobra, draga, lijepa i pametna.  Svi smo je jako voljeli. Jako će nam nedostajati.

Dakle, samo mrtva konačno svima valjaš? Pa se ti zbog tuđeg mišljenja zamaraj!

 

*Stavovi i mišljenja u ovom tekstu osobni su stavovi autora i ne odražavaju stavove i mišljenja redakcije i uredništva
 

Photo: Pixsell/Sandra Šimunović
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • vi

    točno