MasterCard® je pokrenuo kampanju Priceless Causes kako bi podržao Svjetski program za hranu

– Kompanija MasterCard danas je u 11 zemalja središnje i istočne Europe, uključujući Hrvatsku, pokrenula kampanju Priceless Causes kako bi podržala Svjetski program za hranu (World Food Programme) u pružanju školskih obroka u Ruandi. Ovo je prvi put da je MasterCard uključio toliko zemalja jedne regije, kako bi pomogao Svjetskom programu za hranu i stvaranju svijeta bez gladi.

Jedna transakcija, jedan školski obrok

Od 23. do 29. studenog će korisnici MasterCard kartica iz 11 zemalja koje sudjeluju u programu svakom transakcijom automatski generirati donaciju[1]. Svaka donacija Svjetskom programu za hranu dovoljna je za jedan školski obrok djece u Ruandi, u kojoj je posljednji izvještaj o ishranjenosti pokazao kako je 43 posto djece dobi do 5 godina kronično pothranjeno. MasterCard zajedno sa svojim korisnicima kroz ovu inicijativu želi donirati sredstva za do 3.75 milijuna školskih obroka Svjetskom programu za hranu.

 | Autor:

Živjeti dobro čineći dobro je naša zajednička odgovornost. Iz tog razloga želimo pomoći djeci u Ruandi pružajući  im svakodnevne školske obroke. Korisnici MasterCard kartica diljem središnje i istočne Europe mogu pomoći ovoj djeci i dati im energiju i snagu potrebnu za učenje. Ova će inicijativa podržati i lokalnu ekonomiju te obiteljske farme koje će pripremati pružene školske obroke. Ogromna je razlika koju možemo napraviti samo jednom transakcijom, a zajedno možemo poboljšati tisuće dječjih života“ – izjavio je George Simon, predsjednik za centralnu i istočnu Europu kompanije MasterCard.

„Zahvaljujući našem partneru, kompaniji MasterCard, stanovnici središnje i istočne Europe koristeći svoju karticu mogu s lakoćom napraviti stvarnu razliku u životu djeteta“ – izjavio je Jay Aldous, direktor sektora za privatna partnerstva Svjetskog programa za hranu. „Ova inicijativa predstavlja izvrstan primjer u kojem privatni sektor pruža znanja iz svoje industrije kako bi promijenio svijet.“

Za svaku MasterCard transakciju od 23. do 29. studenog 2015. godine bit će donirana vrijednost jednog školskog obroka (0,20 eura) Svjetskom programu za hranu, do 3.75 milijuna obroka. Srbiji i Bugarskoj donacije će biti ostvarene samo kroz beskontaktne transakcije.

 

Photo: None

Komentari 0