02. listopada 2015.

Martell proslavio 300. rođendan

1/11

U otmjenoj atmosferi Umjetničkog paviljona Martell je proslavio 300 godina postojanja te dočarao uzvanicima eleganciju i raskoš inspiriranu francuskim umijećem življenja. Ljubitelji Martella uživali su u kušanju slavnog konjaka, specijalitetima s potpisom Priske Thurning, chefa restorana Dubravkin put, ali i u nastupu plesno akrobatske skupine Serpentes koja je svojom izvedbom prikazala bogatu povijest najstarije konjak kuće na svijetu.

Proslavu su uveličali međunarodni brend ambasador Christophe Pienkowsk, veleposlanica Francuske u Hrvatskoj, njena ekselencija Michèle Boccoz te uvaženi uzvanici iz svijeta umjetnosti, mode, kulture i zabave poput Mie Kovačić, sestara Boudoir, Martine Felje, Diane Viljevac, Mirana Kurspahića, Ane Stunić, Marijane Batinić, Viktora Drage i brojnih drugih.

 | Autor:

Gastronomske poslastice osmišljene posebno za ovu priliku podcrtane su okusima i mirisima Martell konjaka, a o tajnama ispijanja „vode života“ uzvanike je upoznao brend ambasador Pienkowski. Nakon gala večere uzvanici su uživali u ispijanju vrhunskih koktela na bazi Martella, a za profinjeni glazbeni ugođaj pobrinuli su se Ante Gelo i Marko Tolja.

 | Autor:

Umijeće življenja

Martell kuća osnovana je 1715., u vrijeme kada je francuski pokret “Art de vivre” bio na samom vrhuncu. Razdoblje je to kada gastronomija i enologija doživljavaju svoj procvat te kada je zanatstvo veoma cijenjeno.

 | Autor:

Svoju 300-tu godišnjicu postojanja Martell slavi mnogobrojnim inicijativama diljem svijeta koje veličaju umijeće življenja - od spektakularne zabave u dvorcu Versailles do svečanih događanja na kojima se gastronomija sljubljuje s Martellom i pretvara u užitak.

 | Autor:

Povodom velike godišnjice predstavljen je i projekt Martell France 300, čija ambasadorica, slavna Diane Kruger odabire 300 uglednih osoba širom svijeta, koji kroz svoje doprinose u gastronomiji, modi i umjetnosti, predstavljaju suštinu francuske umjetnosti življenja u 21. stoljeću.

U galeriji pogledajte više fotografija...

Komentari 0