1/14

Manekenke šokirale noseći penise na reviji

New York Fashion Week tek je počeo, a dvoje mladih dizajnera pobrinulo se da počne u velikom stilu. Riječ je duu kojeg čine Emilia Pfohl i Nan Li, a njihova ready-to-wear kolekcija nosi naziv „My Pussy, My Choice“, odnosno u prijevodu: „Moja vagina, moj izbor“. Već u samom nazivu kolekcije možete naslutiti o čemu se radi.

Ovaj zanimljiv muško-ženski dizajnerski spoj inače se skriva iza imena Namilia, pojma koji je nastao spajanjem imena ovih dizajnera.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

Njihova kontroverzna kolekcija uvelike je obilježena falusom, te provocira uzorcima banana, opasnih zmija i penisa inspiriranih crtićima, sve očitim simbolima falusa, vješto zapakiranim u lateks i šljokice.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

Kada su novinari upitali Namiliju čemu takva uporaba simbola muške moći, duo je odgovorio: „Što češće i glasnije govoriš o nečemu, time to postaje sve bezopasnije“. Na taj način, Emilia i Nan penis zapravo dovode do apsurda te ga u vidu kičastog popa arta potpuno ismijavaju.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

Kolekcija je inače oda modernim pop glazbenicama koje pojam "sexy" definiraju na svoj način. Svaki outfit je dobio ime po ženi koja ga je inspirirala pa tako nose nazive kao što su: „Tatina cura Lana“, „Slatka Ariana“, „Luda Miley“, „Nicki anaconda“ i „Riri“.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

„Žene mogu nositi svoju seksualnost kao oklop, a opet im može super pristajati uz sportske tenisice“, to je u biti ono što svi ovi komadi govore pa nije ni čudo da Nana i Emiliju nazivaju mladim glasovima modernog feminizma.

Više slika pogledaj u galeriji...

Photo: Instagram/Nives Celzijus

Komentari 0