Mama s naslovnice: "Svoje dečke volim vidjeti u bojama"

Najbitnije je da je Fabijanu i Pablu odjeća udobna, govori Lucija Hranjec Seifert, koja isto njeguje funkcionalan, ali ženstveni stil

Kako bi opisala svoj stil? Koje su ti omiljene boje, odjevni predmeti, modni dodaci?

Mogu se nadati da je prije svega ženstven, funkcionalan i da odgovara mom karakteru. S godinama sam postala svjesna toga da mi je najljepša odjeća ona koja odgovara prije svega mom tipu građe tijela. Jako volim boju koralja. Zimi najčešće nosim hlače i tople veste, a ljeti haljine. Drago mi je da ima hrvatskih proizvođača koji nude kvalitetne i jako zanimljive stvari i rado ih kupujem/nosim.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Kako oblačiš sinove? Koji su ti najbitniji funkcionalni, a koji estetski kriteriji pri odabiru?

Funkcionalni kriteriji su u 99% slučajeva važniji od estetskih. Najčešće nose udobnu odjeću, pamučne trenirkice, majice, rijetko ćete ih vidjeti u trapericama itd. No još jedna važna stvar određuje “njihov stil”, a to je ta da sam pobornik nasljeđivanja dječje odjeće. Imamo divnih prijateljica koje imaju malo starije dečke od mojih i od njih naslijedimo svu odjeću, a poslije šaljemo dalje ono što je iskoristivo. Ostatak dobiju od bake i tete kao poklon za kojekakve prigode. Na meni i mužu je uglavnom samo da sve to iskombiniramo svaki dan, hahaha. Na njima najviše volim vidjeti boje i vesele uzorke; motive životinjica osobito.

Paziš li na to da su međusobno usklađeni? Biraju li već sami svoju garderobu?

Ako uspijemo za neku priliku iskombinirati neke slične odjevne predmete koje imaju obojica, zašto ne; slatko je kad su u istom “điru”. To su recimo prsluci, slični džemperi itd... Imaju neke omiljene stvari koje radije biraju, ali to najčešće bude obuća. Osim toga, Fabijan je oduvijek lud za žutom tako da ako mu se u vidokrugu nađe kakav žuti odjevni predmet, naravno da će ga htjeti obući.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Misliš li da je teže odijevati djevojčice ili dječake? Zašto?

Djevojčice još nemam, ali čula sam priče o tome da znaju zahtijevati koju kombinaciju žele odjenuti taj dan. Mi recimo nikada nemamo takve probleme. Njima je prilično svejedno što će staviti na sebe, eventualno se mogu samo dodatno razveseliti kad vide da im oblačim majicu s printom omiljenog lika iz crtića, omiljene boje i slično. Zato mislim da je s dečkima u tom pogledu lakše. Lakše je i zato što bih češće u trgovinama dolazila u napast da kupujem odjeću za djevojčice zato što je izbor veći i sve je “taaak slaaatko”.

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0