Mali trikovi: Kako odabrati najbolju nijansu pudera?

Puder uvijek birajte na dnevnom svjetlu, prvo odaberite nekoliko nijansi pudera najsličnijih vašoj koži i isprobajte na prijelazu lica i vrata. Možda imate naviku puder isprobavati na ruci, ali boja kože na rukama često je nekoliko nijansi tamnija od lica

Šminkanje je omiljeni sport većine žena,a isticanje najjačih aduta i eksperimentiranje s novim bojama i proizvodima omiljene su ljetne discipline. Međutim, kako biste uživali u savršenom rezultatu i igranju šarenim bojama dekorativne kozmetike, uvijek se sjetite koliko je bitna osnova.

Kada je riječ o izgledu kože, puder je uvijek najvažniji u make-up torbici. Tekući puderi hidratiziraju kožu, daju svježiji izgled i korigiraju sitne nesavršenosti. Uz beauty rutinu i laganu podlogu lice će izgledati besprijekorno i neće vam biti potrebne aplikacije na mobitelu kako biste imali lice s naslovnice.

Izuzetno je bitan točan redoslijed nanošenja podloge te prava nijansa pudera, ali najprije provjerite imate li diskoloraciju lica ili crvene mrlje. Prilikom šminkanja posebno obratite pažnju na te dijelove lica.

Nijansa pudera mora biti idealna

Prava nijansa pudera mora odgovarati vašoj boji lica. Svi smo ponekad vidjeli žene koje iz nekog neobjašnjivog razloga imaju par nijansi tamniju boju pudera od prirodnog tena. To ih sigurno čini starijima, ali i cijeli make up dojam je onda nekako "musav".

Puder uvijek birajte na dnevnom svjetlu i najprije odaberite nekoliko nijansi pudera najsličnijih vašoj koži te ih isprobajte na prijelazu lica i vrata. Možda imate naviku puder isprobavati na ruci, ali boja kože na rukama je često za koju nijansu tamnija od lica.

Mali trik koji će vam sigurno pomoći je da pričekate nekoliko minuta da vaša koža upije puder, jer ne želite imati ružičasto ili narančasto lice, pa tek onda na dnevnom svjetlu provjerite kako izgleda. Boja pudera koja je najbolje stopljena s vašom bojom tena idealna je za vas. 

Za lijepu kožu odaberite moderne pudere koji ne stvaraju efekt maske i pliša. Novije vrste kao što su Vichy Dermablend vješto prikrivaju ožiljke od akni, udubljenja i izbočenja kao i hiperpigmentacije. Ten je izjednačen, gladak te matiran i tijekom razdoblja od čak 16 sati što će svakoj ženi omogućiti da neopterećeno juri kroz dan.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Kako pravilno nanijeti puder?

Nakon što ste nanijeli hidratantu kremu na lice i vrat, nanošenje pudera bit će puno jednostavnije. Za tekući puder je najbolje koristiti plosnati kist, a krenite od sredine lica prema ušima i vratu. Uzmite količinu pudera veličine lješnjaka i kratkim dodirima vrhovima prstiju nanesite na cijelo lice. Kratkim i nježnim pokretima kistom te laganim utapkavanjem prstima dobit ćete prozračan sloj podloge na licu.

Zbog svježeg izgleda kože pripazite na količinu pudera jer višak pudera može prikriti prirodni sjaj vašeg lica. Prije nego što krenete s nanošenjem veselih proljetnih boja na kapke i obraze provjerite lice na dnevnom svjetlu. Boja vrata i lica bi trebala biti ista. Dogodi li vam se da je neka nesavršenost ostala vidljiva, utapkajte prstima ponovno tekući puder na kritično mjesto.

Korektor uvijek dolazi nakon tekućeg pudera. Lagano utapkajte korektor prstima na kritične dijelove kao što su crvene mrlje, ožiljci i podočnjaci. Prava nijansa korektora također je jako važna, stoga treba biti za nijansu svjetliji ili iste boje kao i puder.

Sa šminkanjem možete nastaviti tek nakon što ste savršeno stavili tekući puder i korektor. Dobra i prozračna koža najbolji je temelj za dnevni i večernji make up, a jedino što još trebate za savršeni look je potpuno razigrati boje šminkanjem i odjećom.

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0