Love&Sex

Žena iz snova: kako je muškarci opisuju i kojih to 7 osobina ona ima, a druge nemaju

  • Žena koja prilači poglede i žena iz snova nikako nisu isto za muškarce
  • Osoba koja privlači poglede je atraktivna osoba koju bismo rado zavele i koja definitivno dolazi u obzir za izlaske, za zaljubiti se u nju i seks. No žena iz snova je osoba koja će u idealnom slučaju htjeti ostati uz nas cijeli život
  • Koje su karakteristike žene iz snova? Otkrit ćemo ti 

Ruku na srce: mnoge od nas bismo željele biti žene iz snova, no što je zapravo žena iz snova? Velike grudi, napeta stražnjica i lijep smiješak – osobine koje neke od nas sigurno imaju, dobivaju određeni smisao kad si muškarci predstavljaju ženu iz snova. A hoćemo li si mi predstaviti našeg muškarca iz snova kao dobro građenog muškarca s pločicama na trbuhu, širokim ramenima i njegovanim rukama? Naravno! 
Za muškarce su, kod traženja partnerice, osoba koja privlači poglede i žena iz snova različit par cipela – kao i za nas žene: 
Osoba koja privlači poglede je atraktivna osoba koju bismo rado zavele i koja definitivno dolazi u obzir za izlaske, zaljubiti se u nju i seks. 

No žena/muškarac iz snova je osoba koja će u idealnom slučaju htjeti ostati uz nas cijeli život (i pored nas u krevetu). 

Naravno: svaka osoba koja privlači poglede može biti i žena iz snova. Međutim, karakteristike koju je čine osobom koja privlači poglede razlikuje se od onih koje čine ženu iz snova. Naime, ono što muškarci vole na ženi, ne vidi se u pravilu na prvi pogled. 

7 karakteristika žene iz snova za cijeli život 

1. Otvoreno govori o tome što je pokreće. 

Iznenađenje, iznenađenje: muškarci loše čitaju misli – kao i žene. A tko je rado u vezi sa partnericom koja mu stalno pomalo govori u čemu je loš…? Žene iz snova kažu svojim partnerima odmah u čemu je stvar te mu uštede razbijanje glave, frustraciju i ljutnju. 

2. Ima svoju vlastitu glavu. 

Kako bi se frajer pohvalio pred ekipom, dovoljna mu je zgodna i seksi koka. Ali, kad je riječ o zajedničkom životu, muškarci vole neovisne, sigurne, samosvjesne i ambiciozne žene. U vezi iz snova partneri se međusobno inspiriraju. Ne ide bez vlastitih ideja, ciljeva, prijatelja, hobija – i vlastite glave! 

3. Nije uvijek predvidljiva. 

Da, žena iz snova je ponekad loše volje ili se oduševi nečime iz vedra neba toliko da lete iskre na sve strane. Nevjerojatno, ali istinito: takva je i prema svom muškarcu – ljudska, romantična i očaravajuća. Nitko ne želi provesti život sa strojem – čak i ako je jako seksi, plav i zamaman. 

4. Zanima se iskreno za njegov pogled na stvari. 

Žena iz snova ozbiljno shvaća partnera te gleda njegov input (mišljenje, pogled na svijet, želje, interese) kao dobru stranu i inspiraciju. Zgodan popratni efekt za njega: on to osjeti! To je glavni dobitak za njegov ego i samopouzdanje. Toliko može ponekad biti jednostavna psihologija – iskreno voljeti i poštivati čovjeka i već je to neodoljivo za njega…

5. Uživa u životu. 

Što kod odabira partnera igra veću ulogu: izgled ili osjećaj da ćemo imati zajedničku budućnost? Točno – osjećaj – i to i kod muškaraca i žena! Nitko nema dobar osjeća ako su partner ili partnerica stalno disciplinirani i stoički sve trpe, odnosno nemaju nikakvog vlastitog užitka. S druge strane, ljudi koji vole živjeti i uživati, zaraze time svoju okolinu te takvim načinom ponašanja i razmišljanja učine druge sretnima. 

6. Seks joj je zabavan i pričinjava zadovoljstvo. 

To – u kombinaciji s brojem 1 – jackpot! U krevetu se ne radi o ljepoti, posebnim sposobnostima ili kvalitetama. Njemu je također svejedno jesu li naši horoskopski znakovi u ravnoteži. Ono što većina smatra neodoljivim je kad žena uživa za vrijeme seksa te dođe na svoje. Ne samo on, nego i ona. Win-win situacija, čini se. 

7. Ona mu vjeruje. 

Da, zdrava ljubomora spada u zdravu vezu i čak je znak ljubavi. Međutim, tko je zdravo ljubomoran, može vjerovati svom partneru – i to si žele muškarci od svoje žene iz snova. Pošto mu daje sigurnost, veza je opuštena. Povjerenje je u vezi povezano sa samosviješću – a to bi definitivno trebala imati žena iz snova. 

Zašto „prava žena iz snova“ ne odgovara našem klišeju?

Kad bi se anketiralo tri milijarde muškaraca, svi bi vjerojatno došli do istog zaključka: ne postoji savršena žena! Premda je nema – nitko ni  ne bi želio biti s takvom ženom, jer bi ona muškarcu zbog svoje savršenosti stalno nabijala komplekse manje vrijednosti na nos. 

Priznajmo: ako su solo, muškarci opisuju ženu iz snova kao mršavu, popunjenu točno tamo gdje treba, duhovitu, inteligentnu ili je opisuju kao kombinaciju zvijezda poput Angeline Jolie ili Kim Kardashian. Ali, ako se koncentriramo na uspješne priče iz stvarnog života, onda muškarci opisuju svoju ženu iz snova kao…

• Ona mi nikada nije dosadna. 

• S njom se uvijek mogu nasmijati. 

• Daje mi osjećaj sigurnosti. 

Dakle, zabluda je ako mislimo da moramo imati određenu odjeću, šminku ili frizuru – kako bismo bile žene iz snova. Samosvjesne i autentične – to su prave kvalitete žene iz snova. 

Photo: Instagram/Nives Celzijus

Komentari 0