Love&Sex

Zašto nam ovih 7 stvari NISU rekli prije prvog seksa?!

Dragi profesori, roditelji, braćo i sestre, prijatelji i mediji: zašto nas niste bolje pripremili?

Kada je pravo vrijeme za prvi seks? Hoće li boljeti? Hoću li biti dobra u tome? Moram li doživjeti orgazam? To su tek neka pitanja koja nam idu kroz glavu prije nego ćemo prvi puta spavati s muškarcem – i rade nam nepotreban pritisak! Da smo znale ove stvari, bile bismo puno opuštenije… 

1. Ukusi se razlikuju 

Ne pale se svi muškarci na mršave žene, goleme grudi i male napete stražnjice. Svako tijelo je lijepo te ima bezbroj ljudi koji TEBE smatraju savršenom. Zbog toga je besmisleno uvlačiti trbuh, izbacivati grudi ili prigušiti svjetlo. Kod seksa se uživa – bez obzira odgovaramo li nekom glupom idealu ljepote ili ne. 

2. Ne, seks obično ne traje sat vremena 

Neke od nas bile su razočarane kad smo otkrile da ljubavna igra završi nakon nekoliko minuta, a da je dugotrajno vođenje ljubavi prava rijetkost. 

3. Ne moramo doživjeti vrhunac svaki puta 

Ne, ne moramo! Najprije moramo upoznati svoje tijelo te otkriti što nas najviše pali. I onda to lijepo reći/naučiti partnera.

Možda vas zanima Prvi seks nije uvijek romantičan – 5 žena priča kako su izgubile nevinost Rubrika Love&Sex Love&Sex

4. Moramo se voljeti kako bismo se mogle potpuno opustiti

Tko je nezadovoljan sobom, bit će mu teško otvoriti se drugome. Kao što smo već rekle: važno je biti opušten… 

5. Prvi puta ne mora uvijek boljeti 

Mnoge djevojke imaju u mislima scenarije prepune krvi kao iz filmova strave i užasa te vrištanje od boli – naime, tako si mnoge zamišljaju probijanje himena. Da smo znale kako je to doista u stvarnosti, bile bismo puno manje u stresu. 

6. Normalno je da prvi puta nismo vlažne 

Ako nismo popuno opuštene (što je prvi puta rijetko), bit će teško. Neko sredstvo „za podmazivanje“ bit će nam tada vjeran prijatelj i pomagač. 

Možda vas zanima Što prvi seks otkriva o budućnosti vaše veze Rubrika Love&Sex Love&Sex

7. Bit će bolje

Kad malo promislimo koliko nas je nakon prvog puta pomislilo: „I to je bilo to?!“ Da nam je netko rekao da će vremenom biti sve bolje i bolje, ne bismo – nakon dvije minute njegovog performansa – ležale bespomoćno i tupo u krevetu nakon prvog seksa te razmišljale o smislu života. 

Photo: Getty Images

Komentari 0