Love&Sex 11. rujna 2017.

Zašto je jaka žena spas za nezrelog muškarca

Muškarci valjda uvijek ostaju mali dječaci u srcu – i to je upravo ono zbog čega ih volimo. Ali, ponekad rade nezrele gluposti, a mi znamo kako izaći na kraj s njima

Na neki način muškarci uvijek ostaju mala djeca i baš to čini veliki dio njihovog šarma. U nekim im je slučajevima, međutim, potreban nježan zamah prema stvarnosti – i to najbolje od žene koju vole. I ne, pri tome ne mislimo na mamu! Evo zbog čega je snažna žena pravi spas za nezrelog muškarca:

1. Može mu pomoći u borbi protiv kompleksa

Potreba za odvući što više cura u krevet i/ili glumljenjem nekog frajera, su zapravo znakovi duboke nesigurnosti. Teško je te nesigurnosti riješiti sam, no snažna partnerica puna ljubavi i razumijevanja može biti od velike pomoći.

2. Može mu dati drugačiju sliku o ženama

Veliki broj muškaraca – zahvaljujući medijima i okolini – odrastu s potpuno nerealnom slikom žena. Jedna žena, koja točno zna što želi, može pokazati muškarcu da su žene apsolutno sposobne za sve. 

3. Može mu dati drugačiju sliku o muškarcima

Ne moramo se samo mi žene boriti s nizom predrasuda, stereotipa i nerealnim očekivanjima. Mnogi dečki su danas pod pritiskom da ispune očekivanja kako bi postali „pravi muškarci“. Jedna snažna žena može partneru dati sliku muškarca kojemu je „dopušteno“ pokazati emocije, ranjivost i otvorenost. ,

4. Žena je ujedno i najbolja prijateljica

Žene više međusobno razgovaraju o ljubavi i vezama i zato su bolji strručnjaci na tom području. Ta tema je još uvijek rijetka u muškim prijateljstvima pa žene, koje znaju kako izgleda zdrava veza, mogu dečke još puno toga naučiti. 

5. Može ga još „odgojiti“

Mir, muška populacijo – ali u mnogim slučajevima, sinovi tretiraju kao božanstva od strane majki, a njih netko mora vratiti u realnost ili će im kasnije postati jako teško. Dakle, ako muškarac misli da mu se partnerica treba brinuti samo o kućanskim poslovima i toplim obrocima, da može nesmetano flertovati sa svakom ženom na ulici te da ne mora pravovremeno barem obavijestiti da ide van sa svojim društvom umjesto s njom, krajnje je vrijeme da mu u život uđe žena koja će mu reći da se u ljubavi treba držati nekih pravila, ako je želi zadržati. 

 

Komentari 0