Love&Sex

Zaboravi spavaću sobu, kažu da je za seks puno bolja jedna druga prostorija u kući

  • Seks u spavaćoj sobi ne zvuči uzbudljivo, a već je i dnevna soba postala dosadna. Znaš li da je jedna sasvim druga prostorija u kući zapravo najbolja za seks?
  • Stvari malo začini i strasti premijesti na posebnu lokaciju koja će za tebe imati i jako puno prednosti...
  • Naime, upravo ćeš u njoj tijekom seksa izgubiti i više kalorija. Jesi li znatiželjna?

Kad je riječ o seksualnom odnosu, većina parova svoju intimu čuva unutar četiri zida spavaće sobe. Ipak, postoji jako puno prednosti ako svoj seksualni život premjestiš izvan nje i to čak nema ništa sa zadovoljstvom. Tako barem tvrdi doktorica Shazadi Harper koja kaže da bi parovi trebali stvari više začiniti i to jednostavno - promjenom okoline. I pritom ne misli na bilo koju drugu prostoriju, nego ni više ni manje nego - kuhinju.

via GIPHY

Iako ne zvuči baš higijenski (a pomalo i opasno, uz sve one noževe i vrele plohe), ona tvrdi da je kuhinja puno bolja opcija od spavaće sobe. Da, dobro si pročitala. A znaš li zašto baš tamo? Nama na pamet padaju svakakve ludosti koje će začiniti seksualni život, igrice s kockicama leda ili šlagom kad je već hladnjak pri ruci, možda kuhačom po guzi, a ne možemo iz glave istjerati ni onaj prizor na pobrašnjenom stolu iz filma "Poštar uvijek zvoni dvaput", ali dotična doktorica navodi i drugi razlog. Naime, seks u kuhinji ima jednu veliku prednost, a to je da sagorijeva više kalorija.

Ipak puno toga ovisi o izboru zanimljivog seksualnog položaja. "Kuhinja je najbolja prostorija za seks, osobito kuhinjski stol ili radna površina, a jedan od položaja koji je najbolji za sagorijevanje kalorija je kuhinjska stolica. Osobito je to tako kod žena, dok on sjedi na stolici, a ona na njemu", otkrila je doktorica Harper koja je stručnjakinja u području proučavanja menopauze i libida.

via GIPHY

Na temu sagorijevanja kalorija tijekom seksa provedena su razna istraživanja pa su neka pokazala da u pola sata njegovog trajanja možemo izgubiti čak do 150 kalorija. Isto toliko gubimo i 15-minutnim trčanjem. Osim toga, i neki su položaji u seksu, poput primjerice onog na stolici i u sjedećem položaju, zaslužniji za njihovo sagorijevanje, a osobito ako položaje često mijenjaš. Na taj način aktiviraju se i različiti mišići u tijelu.

Možda vas zanima Otkrivamo ti na čemu štedjeti, a na što se isplati potrošiti ovo ljeto Rubrika Life&style Life&style

Zato, čim više različitih položaja, tim manje kalorija. Pa eto ideje kako gubiti kalorije na ugodan način, u kuhinji.

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0