Love&Sex 15. siječnja 2019.

Uhvatila si ga da se potajno samozadovoljava? Je li to razlog za brigu?

Getty/Guliver.

Samozadovoljavanje u vezi je tabu tema. Ako netko uhvati partnera kako se samozadovoljava, ubrzo će se osjećati povrijeđeno i posumnjat će u dobar zajednički seksualni život. Međutim, je li to opravdano? Je li samozadovoljavanje partnera doista razlog za brigu?

Ako saznaš da tvoj partner ne traži seksualno zadovoljstvo jedino s tobom – nego seksualno uzbuđenje i zadovoljstvo doživljava solo – to može biti vrlo uznemirujuće. Stručnjaci objašnjavaju zašto je u većini slučajeva potpuno bezazleno ako tvoj partner masturbira. 

Znači li doista da mu nisi dovoljna ako se on samozadovoljava?

Na mnogim online forumima zabrinute žene pišu o tome kako su otkrile da se njihov partner potajno samozadovoljava. Mnoge smatraju kako je samozadovoljavanje partnera znak za nezadovoljstvo zajedničkim seksualnim životom. Žene počnu brzo sumnjati u svoju privlačnost ili na sposobnosti u krevetu. 

Zapravo sve to nije uopće potrebno, jer samozadovoljavanje i zajednički seks su dvije potpuno različite stvari. Dok je seks u vezi izraz ljubav i nježnosti te povećava intimnost između dvoje ljudi, kod solo seksa često se radi tek o smanjenju pritiska ili brzog zadovoljstva. Zbog toga nije loše ako se tvoj partner s vremena na vrijeme samozadovoljava. To čak može poboljšati vaš seksualni život jer samozadovoljavanjem se raspiruje mašta, a čak se može povećati i kvaliteta spermija, tvrde stručnjaci. 

Potajno samozadovoljavanje partnera 

Prije svega je tajnovitost - kojom je uglavnom obavijeno samozadovoljavanje – razlog za nepotrebnu brigu koja nastaje u vezi. Ako uhvatiš svog partnera kako sjedi za računalom, zatim brzo zatvara sve stranice po kojima je surfao te odjednom hitno mora na toalet, moguće je da se radi o nečemu što ti želi sakriti. 

Međutim, ako su partneri otvoreniji te komuniciraju o samozadovoljavanju te ne promatraju solo seks kao napad na vlastitu osobu, nesigurnost će vjerojatno nestati. 

I budimo iskrene  - kad se ti samozadovoljavaš, bez obzira misliš li tada na svog partnera ili ne, onda te maštarije ne predstavljaju opasnost za tvog najdražeg, zar ne? 

Komentari 0