Love&Sex

Trebaš li ovim ljudima pružiti više pažnje?

Često smo puno zauzeti samim sobom – pa zaboravimo na neke ljude iz naše okoline. Zagrljaj, razgovor ili zajednička večer može biti strašno važna!

U ovo današnje vrijeme prepuno stresa, hektike, svakodnevne ludnice i jurnjave za poslom te kakvim-takvim normalnim životom, često nam oduzima jako puno vremena, ali i energije. Kad i nađemo malo slobodnog vremena, onda ga iskoristimo za sebe (ili eventualno za djecu ako smo roditelji). Pri tome često zaboravljamo na svoje roditelje, braću i sestre, dobre prijatelje, bake i djedove – ljude iz svoje najbliže okoline, one koji nas doista bezuvjetno vole… 

Tvoji braća i sestre 

Kad ste bili djeca i živjeli pod istim krovom, možda ste si išli na živce. To se uglavnom promijeni kad odselite iz roditeljskog doma te počnete živjeti odvojeni kilometrima. Možda tvoja starija sestra treba riječi utjehe ili motivacije jer joj ne ide baš dobro na faksu. Ili tvoj mlađi brat treba malo odmora od mame i tate. Možda ne primjećuješ koliko si važan dio života tvoje braće i sestara. Ali ne kaže se badava da krv nije voda. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Tvoji baka i djed 

Volimo baku i djeda, čak i kad postanu zaboravljivi pa nam 100 puta pričaju jednu te istu priču. Baš zato ih ne možemo dovoljno puta posjetiti – jer gube sve više svojih prijatelja i sve su usamljeniji. Zbog toga je važnije da im pokažeš koliko ti znače te da ih uključiš u svoj život! 

Tvoja najbolja prijateljica 

Naravno da je jasno da se ti i tvoja najbolja frendićka redovito čujete, možda si čak svakodnevno šaljete poruke, a vikendom izlazite. Ali možda baš u nekim stresnim situacijama nisi pored nje. Pokušaj pratiti kad tvoja najbolja prijateljica ima ispite na fakultetu, neki važan razgovor za posao, prezentaciju, nešto što joj je jako bitno – i na taj dan joj pošalji poruku da joj držiš stisnute palčeve te da si s njom u mislima! Tvoja poruka možda će joj čak značit više nego poruka roditelja ili kolega. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Tvoja kolegica 

Svoju kolegicu s posla vidiš više od prijatelja ili partnera – međutim, često ne promatramo ljude s kojima radimo kao dio našeg privatnog života. A ti si joj najbliža kad je ustresu ili ima problema sa šefom. Možda si joj jako važna osoba, a ti to ne primjećuješ. S malim znakovima pažnje možeš svojoj kolegici unijeti tračak svjetlosti u tmurne dane. Na primjer, stavi joj neku finu čokoladu na stol. Skuhaj kavu ili donesi neke fine kolače – i sjedni s njom i popričaj. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Photo: Getty/Guliver

Komentari 0