Love&Sex

Treba li svekrva ovoj mladenki kupiti vjenčanicu? Ona misli da treba

  • Evo još jedne svadbene drame s društvenih medija! Svekrva je inzistirala da ona odabere vjenčanicu
  • Nije joj uspjelo, mlada je odbila njezinu pomoć, kupila haljinu koja se njoj sviđa i donijela je kući
  • A onda je haljina nestala. Njezin dragi odnio ju je svojoj mamici...

Ok, svi znamo koliko je vjenčanica važna - koliko je dugo tražimo, i biramo, i predomišljamo se. Čini se da je važnija i od muža. Za budućeg smo se lakše odlučile... Uostalom, u njoj moramo zabljesnuti taj jedan jedini dan. To što on nije savršen, to ćemo s vremenom rješavati. "Dramu" s vjenčanicom objavila je tako jedna mladenka na društvenim mrežama, tvrdeći da joj je svekrva uništila vjenčanicu. Namjerno?

"Jesam li grozna ako zahtjevam da moj zaručnik i njegova mama plate novu vjenčanicu", naslovila je svoj post 26-ogodišnjakinja. Ispričala je kako su ona i njezin dragi zaručeni četiri mjeseca i vjenčat će se ove jeseni. Naravno, klišej je ovdje, žena ima problem sa svojom budućom svekrvom...

Ona zna bolje od mene, rekla je

"Moja buduća svekrva stvarno je naporna žena. Stalno mi je slala prijedloge za vjenčanicu kakvu bih po njezinu mišljenu trebala odabrati. Tvrdila da ona zna bolje od mene i pokušavala me prisiliti da se složim s njezinim izborom. Kad me nije uspjela nagovoriti, nisam popustila i pristala da bude po njenzinom, onda je navalila da ide sa mnom u trgovine kad biram haljinu, tako da i ona "može reći svoje mišljenje".

Nakon što je najljubaznije što je mogla odbila svekrvin prijedlog da zajedno šopingiraju (možda i nije bilo tako ljubazno, očito joj je jako išla na živce, rekla joj je "sposobna i sama pronaći lijepu haljinu), mlada se zaputila u kupnju i doista kupila vjenčanicu.

Moja savršena haljina

"Koštala je malo više nego što sam planirala, ali zaista vrijedi svakog novčića", napisala je. "Napravili su nekoliko manjih preinaka i savršena je." Donijela ju je kući i s najvećom pažnjom smjestila u ormar da se ne ošteti. Očito ne mari za ono da mladoženja prije vjenčanja ne smije vidjeti haljinu... Da bi onda jedan dan, vrativši se s posla kući, otkrila da haljine nema!

 | Autor: Shutterstock/instagram Shutterstock/instagram

Nije ju odjenula samo svekrva...

"Odmah sam znala što se dogodilo. Moj zaručnik ju je odnio mami, da je ona vidi. Naime, nije htjela da joj pošaljem slike vjenčanice. Čekala sam ga da se vrati, rekao je da će još svratiti u dućan. Ukratko, moju je haljinu izvadio iz prtljažnika gdje je bila zajedno s namirnicama, a kad sam je pregledala vidjela sam da je zatvarač potrgan. Još gore, kad sam je odjenula, vidjela sam da je materijal na prsima rastegnut. Mora da ju je svekrva navukla na sebe, pomislila sam. Htjela sam ju nazvati, ali on me preduhitrio: rekao je da su je i njegova mama i njegova sestra naizmjence isprobavale. I da zašto sad od toga radim dramu?!"

Ovaj brak neće dugo...

Uglavnom sveksa je pristala da plati zamjenu zatvarača, no mladenka smatra da treba platiti cijelu haljinu jer ova joj više ne pristaje dobro, jako je rastegnuta. Hm, ne možemo se ne zapitati od kakvog je materijala, ili nekog jako finog ili nekog jako lošeg? Sveki je odbila i još je optužila buduću snahu da sad žica novu haljinu jer joj se ova koju je sama izabrala više ne sviđa, a ova nju da joj je uništila haljinu.

Trebaš novog zaručnika, a ne novu haljinu

U komentarima čitatelja odmah je dobila podršku, neki su čak predlagali da to vjenčanje kompletno i otkaže. "Hej, pa on je haljinu bez tvog dopuštenja odnio i dopustio da ju više osoba isprobava!", "Shvaćaš li kakav je to nedostatak poštovanja i koliko neprimjereno?", "Nemaš ti samo problem sa svekrvom, imaš VELIKI problem sa zaručnikom, odgodite vjenčanje", "Kakva osoba tako nešto učini? Ovo je pogrešno iz tako mnogo razloga. Ja bih odmah krenula u potragu za... NOVIM ZARUČNIKOM!", "Ne trebaš novu haljinu, trebaš novog zaručnika. Koji nije šu**k!"

Hm, što ti misliš o slučaju?

Photo: Shutterstock/instagram

Komentari 0