Love&Sex

Stvari koje tražimo od muškarca, a zapravo ih mrzimo

Koliko god naša mama uzdisala da je najvažnije da je kavalir, društvo sugeriralo da je najbitnija lova, a ti sama željela da je romantični junak, kad to napokon dobijemo više baš i nismo sigurne da je to to...

Pronaći savršenog muškarca je teško. Zapravo, takav ni ne postoji, ali trebao bi udovoljavati barm oni tvojim minimalnim uvjetima. No kao što je donedavno bilo teško odabrati među hrpom prijateljevih prijatelja danas je stres odabrati "lijevo ili desno" na Tinderu. Tehnologija je napredovala, pronalazak pravog bi trebao biti lakši (osim što je otvorila put lažljivcima, ljigavcima i prevarantima), no znamo li mi što zapravo želimo?

Koji puta ono što nam se čini kao najbolja osobina, ono što kao najvažnije tražimo u svom muškarcu ispadne kao veliki promašaj i u sekundi te ohladi. Zato, donosimo nekoliko savjeta stručnjaka o tome što žene misle da žele od svog muškarca - a zapravo nije tako.

1. Želiš da je ljubomoran

Zasigurno i tebi kao i većini nas laska partnerova posesivnost. Možda te je vidio kako se smiješ na šale drugog muškarca ili načuo prisni razgovor s nekim suradnikom. Nekoliko pitanja o tome potpuno je normalna reakcija od nekoga tko te voli i cijeni. No uporna propitivanja, optuživanja ili pak napadi nastave možda je vrijeme da se zapitaš je li takva ljubomora koju si smatrala znakom ljubavi i ponosila se njome prerasla u patološko ponašanje.

Terapeuti kažu: "Žene često misle da je ljubomora znak ljubavi. Ako partner ne želi da se družiš s drugima i neprestano ispituje gdje si i s kim si, to nije znak ljubavi, nego crvena zastava da vaš odnos ide u krivom smjeru." Dakle, nema ništa loše ako mu je malkice krivo što provodiš vrijeme s drugima ili se osjeća izostavljeno - svi mi želimo više pažnje. No budi na oprezu ako ga zanima svaka minuta tvoga dana.

via GIPHY

2. Želiš da je dominantan

Pristojnost nije nestala. Još uvijek postoje muškarci koji će ti bez imalo oklijevanja pridržati vrata, platiti večeru i odvesti te u kino. Ponekad je doista lijepo kad muškarac čini sve za tebe. Ipak postoji linija koju se ne smije prijeći. Je li tvoj partner previše dominantan? Pokušava li te previše upravljati tobom? Odlučuje sve, koji ćete film gledati, što ćete jesti, kako da se odjeneš? Možda si u zlostavljačkoj vezi a da nisi ni svjesna. Žene često misle da žele muškarca koji će preuzeti kontrolu. Tako se pronađu u situacijama gdje im se nalaže što da rade, govore i misle. Ako se prepoznaš u ovome, uključi alarm. Dakle, lijepo je imati partnera koji preuzima kontrolu, posebno u nekim nezgodnim situacijama, no pobrini se da te poštuje, da razumije tvoje misli, želje i osjećaje.

via GIPHY

3. Želiš da te sluša

S druge strane, neke od nas žele muškarca koji će uvijek slijediti naše planove i udovoljavati našim željama. Ali ni to ne sprječava komplikacije u odnosu. Mnoge žene misle da žele čovjeka koji će učiniti sve što zažele. No, čovjek koji se neće zauzeti za sebe nije "materijal za brak". Bolja je opcija da je partner uravnotežen i realan u ispunjavanju tvojih i svojih potreba. Čovjek može biti ustrajan u ispunjavanju želja suprotnog spola, ali ipak, žene žele nekoga tko će im ponekad reći "ne". Svaki dobar odnos ima uspone i padove, te se u svakoj dobroj vezi naposljetku izvaže što je dobro za oboje. Ne želiš nekoga previše dominantnog ili pak submisivnog, stoga ni ti nemoj biti jedna od ove dvije krajnosti.

4. Želiš da je bogat

Pa tko ne želi biti bogat? Svi želimo da nam je udobno! Ali s vremenom bogatstvo često postaje prepreka na putu do sreće, a manjak zdravog i kvalitetnog vremena postaje problem. Žene misle da žele muškarca koji ima puno nula na računu, lidera u poslu i fenomenalnu karijeru. No ,vjerojatnost da dotični neće imati vremena za ništa drugo je ogromna. Njegov posao je njegova prva ljubav. zato je važno shvatiti da bogatstvo može donijeti manjak u drugim područjima. Također, važno je poznavati sebe. Ako si tip žene koju muči nesigurnost ili ljubomora i koja treba konzistentnu intimu ili ljubav, onda ovo možda nije tip za tebe. Ako ipak želiš ovu vrstu života, budi svjesna prednosti ali i nedostataka.

 

A post shared by Zac Efron (@zacefron) on

5. Želiš da je neobuzdan

O čemu maštaš gledajući klasike na televiziji? Hmm, možda o zgodnom dečku koji te došao pokupiti na novom snažnom motociklu. I naravno da je uzbudljivo biti s nekim tko je adrenalinski ovisnik, ljubitelj tetovaža ili totalni outsider. No, s vremenom ćeš zaželjeti zasnovati obitelj s tom osobom. Žene često misle da žele divljeg i opasnog tipa. Ali ipak, tko želi oca djece koji će izbjegavati odgovornost ili izabrati vikend s dečkima umjesto mjenjanja pelena? Za razliku od ozbiljnijih muškaraca, neobuzdani će uvijek izazvati više strasti i žudnje. No, možda je to samo želja potaknuta američkim klasicima i žar mladosti kojeg se svi volimo sjetiti.

 

A post shared by Zac Efron (@zacefron) on

6. Želiš da je obdaren

Sve šale na stranu, žene razumljivo žele dobar seksualni život. I mnoge od nas vjeruju: što veći paket, to bolji seksualni život. No, za dugoročna partnerstva važno je razmotriti kako se vaše tijelo i želja mogu promijeniti tijekom godina. Žene misle da žele muškarca s ogromnim penisom, ali samo do epiziotomije nakon poroda, nakon čega će obdareni penis osjećati poput noža. A ne moramo ni roditi doživimo nesklad. Različite proporcije tvog i njegova djela dovoljni su faktori. Osjetiš li nelagodu, shvatit ćeš zašto je ponekad bitnije razumijevanje, kompromis i zajedničke prljave misli od same veličine.

via GIPHY

7. Želiš da je uvijek s tobom

Prirodno je da želiš provesti svaku minutu s njim, posebno u prvim mjesecima veze. Ali kako napredujete u svom odnosu, dajte si prostora i vremena da upoznate svoje granice i potrebe. Neke žene možda žele da muškarac provede sve svoje slobodno vrijeme s njima. Dok je kvalitetno vrijeme važnije za postojeći odnos, mora postojati ravnoteža u kojoj svaki partner ima svoje vlastito vrijeme, njihovo zajedničko vrijeme i vrijeme s prijateljima, obitelji itd. Ta je ravnoteža zdrava za odnos. Velik broj ljudi nakon prekida veze proživljava teške depresije i preispitivanja jer su zapostavili sve druge aspekte života ozim veze i sad im ne ostaje ništa! Zato je bitno izgraditi sebe i naći vlastite interese koji te čine osobom kakva jesi, a sve ostalo (veza, partner) neka bude samo nadopuna.

via GIPHY

8. Želiš da je romantičan

Muškarci bi trebali znati pokazati romantičnu stranu, riječima i gestama. No nama najčešće nikad nije dosta romantike. Većina želi "nešto romantično", ali malonas točno zna kako to zapravo izgleda. Je li to cvijeće jednom mjesečno? Seksi pokloni? Ugodna večera? Ono što zapravo želimo je pažnja. Ali koliko tko pažnje treba? Tanka je linija između previše i premalo, a posljedice su velike. Stoga, objasni svom muškarcu što voliš a što ne, jer ni on kao ni ti ne može čitati misli.

 

A post shared by Jon Kortajarena (@kortajarenajon) on

9. Želiš da je neovisan

Lijepo je kad je vaš čovjek samostalan i ne traži stalno pomoć oko nečega. No, za mnoge žene, to nije idealna situacija, samostalnost može ići do granica kada već postaje zanemarivanje. Samostalnost je društveno atraktivna kvaliteta, a žene često traže ljude koji pokazuju da su sposobni brinuti se za sebe. Nažalost, neovisnost nije uvijek tako pozitivna. Teško je pregovarati s nekim tko je čvrsto vezan za vlastiti dnevni red. Stoga, umjesto nekoga tko je super neovisan, idealan partner bio bi netko tko će poslušati tvoje savjete bez obzira na stav o sebi kao samostalnoj osobi.

10. Želiš savršenog muškarca

Gotovo sve žene žude za njim, što je potpuno prirodno. Ne mogu si pomoći, nego maštati da će jednoga dana susresti savršenog čovjeka. Dobar izgled, financijska stabilnost i razumijevanje, lik bez ijedne dosadne navike. I zgodan, k tome? Možda je vrijeme za buđenje. Ne samo da ovakav čovjek ne postoji, nego ga ne bismo ni htjele! Pokazivanje vlastitih nesigurnosti i mana osobi koju volimo je dio zdravog odnosa.

Možda su bajke samo bajke, a savršen muškarac ne postoji. Ali sigurno se negdje skriva netko idealan baš za tebe. Zato, iziđi izvan svojih okvira - možda pronađeš nešto bolje od snova!

via GIPHY

Photo: Instagram

Komentari 0