Love&Sex

Stručnjak otkriva što muškarci žele više od seksa, a izgleda da su nam želje zajedničke!

  • Uvijek smo vjerovali da se kod većine muškaraca NE vrti sve oko seksa
  • I, jesmo li ispravno sumnjali? Da, naše sumnje je potvrdio stručnjak!
  • Samo strah od nemuževnosti ih sprječava da zatraže ono što doista žele

Kaže se da muškarci razmišljaju o seksu svakih sedam sekundi (dvaput češće tijekom puberteta). A kad priđu ženi, to uvijek rade s prikrivenim motivom da je odvedu u krevet. Ova ideja je toliko uobičajena i ukorijenjena u naše umove da kada tip ne želi spavati s nama, ponekad se zapitamo: „Zar me ne smatra privlačnom?“ Smatramo kako je „tipično muško“ biti uvijek raspoložen za seks.

Ali, krajnje je vrijeme za rastanak od takvih misli! I to ne govorimo mi, nego netko tko bi to trebao znati: Jed Diamond, 73, psihijatar, terapeut i, bez sumnje, muškarac. U postu na blogu na „goodmanprojectu“, Diamond piše: „Koliko često čujemo izjavu: 'Muškarci žele samo seks?' Kad sam imao 17 godina, bio sam siguran da je to istina. U vrijeme kad sam imao 37 godina, imao sam predosjećaj da bi to mogla biti laž. Sada, sa 73 godine, znam sigurno da to nije istina.“

via GIPHY

Sigurna luka umjesto seksa

Ono što su mu otkrili životno iskustvo i brojni razgovori s pacijentima i drugim predstavnicama njegovog spola je sljedeće: muškarci više od svega žele sigurnost, dom i „sigurnu luku“. Prema Diamondu, ta žudnja u konačnici stoji iza njegove želje da spava s nekim.

Seks „nam daje osjećaj mira i doma koji nadilazi seksualno zadovoljstvo“, piše psiholog. To je svojevrsni predah i opuštanje od pritiska nastupa i natjecanja, pod kojim su osobito muškarci (neka to ostane tako – ali definitivno sumnjamo da je društveni natjecateljski pritisak doista veći za muškarce nego za žene!!!). Ali, zapravo, muškarci bi jednako dobro mogli i bez spolnog odnosa - ako bi dobili sigurnost zauzvrat.

via GIPHY

„Jedna od stvari koje najviše volim je trenutak kad položim glavu u krilo svoje supruge i pustim je da me mazi“, piše Diamond. Bez seksa, sigurna luka. Jedino pitanje je: ako je Diamond u pravu, zašto gotovo nikad ne čujemo muškarce kako govore stvari poput: „Hoćemo se danas maziti?“ ili „Molim te, budi jednostavno tu uz mene!“. 

Strah od 'nemuževnosti'

Naime, prema mišljenju stručnjaka, jedan od najvećih strahova mnogih (osobito heteroseksualnih) muškaraca je da ispadnu nemuževni. A i priznati da žele zaštitu i sigurnost ne smatra se osobito muževnim...

To nas dovodi do razloga s kojima Diamond pokušava objasniti zašto je ženama često teško dati muškarcima tu toliko željenu sigurnu luku (ako ih se ne pita): „Žene se boje muškaraca koji se ne osjećaju muževno. Znaju da su većinom muškarci koji postanu nasilni upravo oni muškarci koji se osjećaju slabima i ovisnima.“ Sumnja također da žene zapravo žele više „muževnih“ partnera jer bi se inače osjećale više kao majke, a manje kao partnerice.

Ljepota Diamondove teze je da nije važno je li istinita ili nije. Ako radimo na temeljnom problemu, možemo samo pobijediti! Naime, ako je strah, i kod muškaraca i kod žena, razlog broj jedan zašto se muškarci „svode“ na seksualni nagon i ne mogu dobiti ono što istinski žele, rješenje je jasno: svima nam treba samo malo više hrabrosti (npr. iskrenost i različitost). Više hrabrosti, samopouzdanja i povjerenja!

via GIPHY

Photo: shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar DorisAva

    DorisAva

    Zovem se Doris, želim svima reći o dr. Ogundeleu, sjajnom čaraču koji mi je vratio mog muža u roku od 24 sata, kontaktirajte ga na WhatsApp ili Viber: +27638836445. Ako vam treba bilo kakva pomoć, ovaj čovjek je moćan. Rekao ... prikaži još!
  • manfred

    Novac