Love&Sex

Što te čeka: znaš li kako se njegov penis mijenja s godinama?

  • "Od svih stvari na tom svijetu, samo stalna mijena jest". Znamo da Preradović nije mislio na to što se događa s muškim altkama, ali istina je
  • S prolaskom vremena mijenja se i njegov ponos i dika. I ne govorimo tu samo o libidu i čvrstoći 
  • Penis se doista može i fizički promijeniti kako godine idu. Pa da te pripremimo...

Kao i sve u prirodi pa tako i na ljudskom tijelu i njego Miško, Piton, Zvijer, Mali ili kako već volite nazivati njegovu alatku se mijenja kako vrijeme prolazi. A kako će se mijenjati prvenstveno ovisi o razini testosterona u muškom tijelu pod čijim je direktnim zapovjedništvom. 

Pubertet

Negdje između 9. i 15. godine života hipofiza oslobađa hormone koji poručuju tijelu muškića da počne stvarati testosteron. Pubertet započinje i donosi promjene. Počinju im rasti testisi, skrotum, penis i stidne dlake. Razina testosterona doseže vrhunac u kasnoj tinejdžerskoj dobi do ranih 20-ih godina. Ovo tek informacije radi, vjerojatno te ne zanima što se s penisom događa dok mu je 9 ili 15 godina. Pretpostavljamo da si dragoga srela kasnije. 

20-e...

Razina testosterona tada je, krajem tinejdžerskih godina i u ranim 20-ima, na vrhuncu. Stoji mu poput batine i radio bi to deset puta dnevno. I radi. Nema veze jesi li ti u blizini i sudjeluješ li ili nisi.

via GIPHY

Kasne 20-e do 40-e

Krajem 20-ih razina testosterona lagano opadne i tako se nastavlja do 40-e, no ta je promjena minimalna. Ne bi trebala ni primjetiti razliku. Ako manje navaljuje to je možda zato što ste već dugo u vezi, došla su i djeca, ne spavate zbog njih, puno radi... Ukratko, život ga je stisnuo, no njegovom Đoki (ne možemo se otresti one šale s ATP turnira "tko je dirao Đoku", sori) nije zapravo ništa. Pogledaš li ga milo, ili još bolje pomiluješ, skočit će, istrčati na mrežu i poentirati. Nadamo se s više odgode nego u 20-ima... 

Nakon 40-e

Zanimljivo, ni nakon 40-e ukupna količina testosterona neće puno pasti, ali (uvijek ima ali, zar ne?), tijelo muškarca polako počinje proizvoditi protein SHBG ili po naški globulin koji veže spolne hormone. Taj se vražji protein, šta drugo reći, veže za testosteron u krvi i snižava količinu koja je tvom muškarcu na raspolaganju za korištenje za trice poput libida. Znamo koje ćeš posljedice ti osjetiti, a on će osjetiti još i poneke druge koje su povezane s manjom razinom testosterona. Na primjer, kako mu opada i sijedi kosa, jednako mu se događa i s dlakama na međunožju.

via GIPHY

Veličina penisa

Može ti se učiniti da nije velik koliko je bio. I na koliko si navikla. No, njegova veličina nije se smanjila, no ako se gospodin malo udebljao i ima sala na trbuhu i pubičnoj kosti, njegov Veseljko može izgledati manji...

Oblik penisa

Malom broju muškaraca dogodi se da mu se Stanislav s godinama zakrivi, a to može utjecati na njegovu dužinu, opseg, a bogme i funkciju. Stanje senaziva Peyronijeva bolest - dolazi do stvaranja vezivnog zadebljanja uslijed kojeg nastane kontraktura penisa pa je penis u erekciji iskrivljen. U tom je slučaju penetracija otežana, a erekcija može biti bolna. Nadamo se da niste taj slučaj... Mada, može se liječiti.

Možda vas zanima Postoji 6 vrsta penisa, evo po čemu ih sve možeš razlikovati Rubrika Love&Sex Love&Sex

Nakon 50-e

Trebamo li objašnjavati? Bolje nego do sad neće biti... No uvijek se možemo prisjetiti muškaraca koji su postali očevi u 80-ima ili čak 90-ima. Seks postoji i u dubokoj starosti.

Photo: Shutterstock/instagram

Komentari 0