Love&Sex

Što napraviti da lakše postigneš orgazam

Mnogim ženama teško je postići vrhunac za vrijeme seksa – ali s ovim trikovima to će biti puno lakše

Možda već ovo sada čitaš s određenom skepsom i misliš da nema šanse da savjeti upale kod tebe – ali mi ti savjetujemo da se opustiš i jednostavno ih iskušaš! 

Isključi sve oko sebe 

Uključila si stroj za pranje rublja, mama je navratila, a moraš još i u kupovinu? Dostaaa! Ako ti se previše toga mota po glavi, to blokira tvoj centar za zadovoljstvo – i orgazam nema nikakve šanse. Ako imaš problema s orgazmom, baš onda si moraš uzeti dovoljno slobodnog vremena i prostora za seks – i ne dopustiti da te išta ometa. 

Toplina i dobar krvotok 

Dobar krvotok (prije sve spolnih organa) važna je pretpostavka za postizanje vrhunca. Dakle, prije seksa si priušti vruću kupku- sama ili u dvoje. Dobar je i vrući tuš, te dobro zagrij spavaću sobu. Tople čarape također povećavaju šansu za orgazam – jer stopala također moraju biti dobro prokrvljena. 

Ručni rad 

Istraživanja pokazuju da 70 do 80 posto svih žena trebaju stimulaciju klitorisa kako bi postigle vrhunac. To znači da nije dovoljna samo vaginalna stimulacija kako bi se zadovoljila. Nažalost, to ne znaju svi muškarci – stoga mu pravovremeno reci da ti je potrebna dodatna stimulacija rukom! To se lako može izvesti u položaju žlice: dok prodire u tebe može te stimulirati rukom. A može te i prije seksa već dovesti do orgazma… 

Nemoj preforsirati klitoris 

Žene različito reagiraju na stimulaciju klitorisa: neke vole da ga se jako i brzo trlja, a drugima je to bolno. Ako si osjetljiva na tom mjestu, treba ti lagana i nježna stimulacija. Muškarci misle dobro kad krenu jezikom i rukama prema međunožju, ali to u ovom slučaju može imati negativne posljedice. Reci mu da radije pokuša nježnim maženjem… 

Napni stražnjicu 

Pokušaj sljedeće: napni stražnjicu i ukruti cijelo tijelo – kao da si daska. To će u isto vrijeme napeti mišiće dna stražnjice te trbušne mišiće. S pomoću tih kontrakcija lakše ćeš doći do vrhunca. 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0