Love&Sex

Što nam je?! Evo zašto se žene pale na muškarce koji puše i piju

Jedno belgijsko istraživanje otkrilo je ono što smo već odavno znale: žene se pale na „loše dečke“. Ako još puše i priušte si uz to koje pivo, djeluju osobito privlačno

Poznato nam je da žene iz nekog magičnog razloga privlače loši dečki; samouvjereni tip za šankom, lik kojeg nitko nikada nije uspio ukrotiti, tip koji traži opasnost i pustolovine te djeluje kao da bi golim rukama mogao rastrgati lava - snažnije privlači žene od romantičnog, ali neprimjetnog tipa – barem kad je riječ o tome s kim bi radije provela vruću noć. 

Žene se pale na bad boyse 

To je nedavno dokazalo istraživanje provedeno na Sveučilištu Gent (Belgija): žene se pale i na tipove koje puše i piju. Objašnjenje: takvi muškarci „isijavaju“ kao da se ničega ne boje  - čak i od mogućih posljedica na zdravlje koje nastaju konzumacijom cigareta i alkohola. 

Kad se radi o tome s kim bi rado provele vruću noć, mnoge žene pale se na loše dečke – ako tip puši i pije za šankom, to su već dva znaka koji pokazuju: riječ je o frajerčini koji ne razmišlja o budućnosti. 

U istraživanju je sudjelovalo 600 ispitanika koji su prema online profilima morali odlučiti koje od 70 karakteristika djeluju atraktivno na muškarcima – i bi li seks bez ljubavi bio OK. Biralo se između tipova koji rado navečer iziđu, popiju koje pivo i puše, te „čistunaca“. 

Alkohol i cigarete kao strategija za flert 

Obrnuto, muškarci koriste „rizično ponašanje“ kao strategiju, odnosno kako bi lakše došli do neobavezne avanture. Do tog rezultata došli su znanstvenici u drugom istraživanju - koje je trebalo otkriti kako djeluje pušenje i konzumacija alkohola, a sudjelovalo je 170 ispitanika. Otkriveno je da muškarci koji piju i puše time pokazuju „neuhvatljivost i neovisnost“ – savršeno za jednonoćnu seksualnu avanturu. 

To također i znači: što je „zabranjenije“ pušenje i konzumacija alkohola raznim kampanjama, toliko su ženama atraktivniji muškarci koji to usprkos svemu i dalje rade. 

Međutim, za stalne veze, što je također potvrđeno u istraživanju, žene ipak traže pouzdanog muškarca koji s dvije noge čvrsto stoji na zemlji, ali i brine o svom zdravlju. 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0