Love&Sex

Sindrom 'izgubljenog penisa' nije rijetkost, no što je to točno i što pomaže kod ovog stanja?

  • Ako seksualni život nije dobar, kvaliteta veze često naglo počne padati
  • Pri tome često žene krive sebe, a nerijetko je anatomija krivac za to, kao kod 'sindroma izgubljenog penisa'
  • Anatomski nesrazmjer - široka vagina, a mali penis - može biti smetnja seksualnom odnosu, no postoje načini kako to prevladati i uživati

Veliki je izazov pronaći odgovarajućeg partnera koji je sposoban za vezu. Ako smo imale sreće i pronašle ga, ljubavni život može nas iznenaditi još nekim nedaćama. Jedna od njih je takozvani „lost penis-syndrom“ (u slobodnom prijevodu: „sindrom izgubljenog penisa“). „Sindrom izgubljenog penisa“ pravi je test za vezu te je vrlo frustrirajuća pojava i za ženu i za muškarca. 

Što je to točno „lost penis-syndrom“?

Sindrom opisuje razliku u veličini između vagine i penisa. Ako je penis muškarca malen, a vagina žene široka, ta kombinacija može dovesti do problema s orgazmom – za vrijeme seksa nema dovoljno „trljanja“, odnosno ne stimuliraju se dovoljno živčani završeci spolnih organa. 

Koji su uzroci ovog sindroma?

Oblik i veličina penisa su genetski određeni kod muškarca. Tu se ništa ne može promijeniti. Međutim, kod žena – osim genetike – i drugi faktori igraju ulogu. Primjerice, rođenje djeteta, pretilost ili slabost tkiva i mišića mogu proširiti vaginu. 

Kod tog anatomskog nesrazmjera – široka vagina, a mali penis – ni muškarac ne osjeća svoj penis u vagini žene, niti žena penis muškarca. Kao da je penis izgubljen u ženi. 

Što ON može napraviti protiv sindroma izgubljenog penisa?

Najvažnije pravilo kod seksa: penis mora biti u punoj erekciji prije nego što uđe u ženu. To je kod muškaraca nakon 40 već kritično. Uzroci za to su različiti: 

• stres

• alkohol

• pušenje

• pretilost

• visoki krvni tlak

• arterioskleroza

• dijabetes 

Ti faktori vode to toga da erekcija pati. Pomaže jedno opuštanje i zbogom nezdravom načinu života. Da, zdravi način života doista može pomoći da se poboljša erekcija. Također, prsten za penis može poslužiti kao potpora. 

Što može ONA napraviti za bolji seks?

I žene mogu napraviti nešto protiv ovog nemilog sindroma. Čarobni sport zove se trening karlice. Jačanje te muskulature pobrinut će se za to da vagina opet postane uža. 

U krevetu može i malo drugačije

Ako nikako nije sve u najboljem redu s penetracijom, onda u obzir dolaze seksualne igračke, dirty talk i razni drugi „dodatci“. Ponekad će pomoći jednostavno isključiti mozak – to može napraviti čuda! 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0