Love&Sex

Seksa nije bilo, ali ove situacije ipak nisu nevine i računaju se kao izdaja partnera

  • Seks s trećom osobom, nekim tko nije partner, je najočitiji, ali ne i jedini način varanja
  • Tjelesni dodir nije nužan jer nevjera za različite ljude može imati različita značenja
  • Ono što netko smatra bezazlenim i nevinim može biti uvredljivo i štetno za njegova partnera ili partnericu. A najčešće i jest

Ono za što netko radi u vezi pretpostavljajući da je sasvim u redu, partner to može vidjeti kao čin izdaje. Varanje je upravo zbog pojave tehnologije postalo beskrajno složenije, ali i beskrajno lakše, međutim, to ne znači da to smijemo ignorirati. Mnogo je načina na koje partneri mogu biti uključeni u neki oblik nevjere, a da toga (možda) uopće nismo svjesni. Što sve može biti "nevjerno ponašanje"?

Prevara ima puno lica

Varanje nikad nije put ka sreći. U trajnim vezama / braku podrazumijevaju se odanost i vjernost, a onda jedan partner odluči izdati povjerenje onog drugog, započinjući fizički odnos s nekim drugim što je prilično sebično. To je očigledno varanje i ne može se smatrati baznačajnim i nevažnim izletom sa strane. Nevjera pokazuje da osoba ne drži puno do ljubavi koju joj pruža partner.

Možda vas zanima Ako ovo jedeš svakodnevno tvoje će lice biti besprijekorno Rubrika Beauty Beauty

Međutim, prevara ne mora uključivati tjelesni faktor. Postoji puno načina da budemo nevjerni koji zapravo uopće ne uključuju tjelesnost. Evo nekoliko oblika varanja koji nemaju izravne veze sa seksom i nisu samo "siva zona" već ozbiljno mogu povrijediti partnera i narušiti odnose u vezi.

1. Emocionalno varanje

Emocionalne afere su najopasnije - jer nisu uvijek najočitije. Može se vrlo lako stupiti u emocionalnu vezu s nekim, a da toga uopće nismo svjesni. Emocionalno varanje nastaje kad osoba u vezi počne povjeravati svoje osjećaje i emocije nekom drugom, a ne  vlastitom partneru. Partner bi uvijek trebao biti najbliža osoba kada je u pitanju izražavanje najintimnijih osjećaja.

2. Online varanje

To je novi svijet. Društvene mreže vladaju svijetom. U ovom trenutku praktički svi živimo na Internetu. Zato je vrlo lako uspostaviti vezu s nekim na mreži - čak i kad misliš da je sve to samo usputna zabava. Premda se flert događa u bespućima Interneta i nema tjelesnog kontakta, to ne znači da to nije varanje. Da, to doista jest još jedna vrsta varanja – samo je na novoj platformi.

3. Romantično varanje

Od svih oblika varanja ovo je vjerojatno najgore - gore čak i od tjelesnog varanja. Ako bi se tvoj partner upustio u fizički odnos s nekom drugom, možda bi ti se bilo lakše oporaviti kad bi znala osjećaji nisu uključeni. Ali, ako se tvoj partner zbliži s nekim u romantičnom smislu, onda znaš da su to definitivno loše vijesti. To znači da su uključeni osjećaji i da imaju neke ozbiljno loše posljedice na vašu vezu. 

4. Varanje s "nečim"

Varanje s predmetom je vrsta varanja koja ne uključuje treću osobu. Možda je to hobi, posao, strastveni projekt, zanimacija, društvo ili bilo što drugo. Govorimo o slučaju kada se kvaliteta veze počne narušavati, a vrijeme koje partneri provode zajedno ozbiljno skraćivati zbog te "opsesije". Naravno, uvijek je u redu živjeti i izvan veze, imati neke svoje interese koji ne trebaju ujedno biti i partnerovi, ali ipak bi veza trebala imati prioritet. 

Photo: Shutterstock/Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • TamaraJ

    Tu je viceprvak, Dubavko Pulig. Kao ono najiskrenija osoba, a na svim je dejt stranicama, sve frendice na FB su ustvari bivše hebachice. Kako znam - bila sam s njim. I da, lagat će vam. Ako mu nije stalo bilo ... prikaži još!