Love&Sex

Sad nam je lakše: normalno je udebljati se kad smo u vezi

Tko vjeruje da će tek nakon vjenčanja ili rođenja prvog djeteta dobiti koji kilogram, grdno se vara

Naime, parovi se uglavnom počnu debljati u trenutku kad počnu zajedno živjeti. Jedno dugotrajno njemačko istraživanje objavilo je činjenice koje potkrepljuju ovu tezu. 

Kad počnemo zajedno živjeti s partnerom, udebljamo se 

Spoznaja da zajednički život kod parova ima za posljedicu debljanje, potvrdila se kod ispitanika – bez obzira koje dobi, spola ili u kojem stanju su bili u početku veze. Istraživali su se podaci od 20.000 ljudi u vremenskom razdoblju od 16 godina. Zašto se parovi koji počnu zajedno živjeti udebljaju? Pretpostavka je sljedeća: u dvoje je jednostavno zabavnije jesti nego solo. 

Možda vas zanima Trbuh, noge ili guza: zašto se uvijek debljamo baš na istom dijelu tijela? Rubrika Life&style Life&style

Nakon prekida opet smršavimo 

Istraživanje je također pokazalo da parovi biraju izdašnije obroke od osoba koje su solo. Realno gledajući, rijetko tko će si navečer sam naručiti pizzu ili si kuhati nešto u devet sati navečer. Međutim, evo i jedne „dobre“ vijesti za sve koji su nedavno prekinuli vezu: prema istraživanju, osim što izgubimo partnera, nakon prekida ubrzo izgubimo i neželjene kilograme.  

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0